De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom."— Transcript van de presentatie:

1 Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd)

2 Hulp op afstand Deze presentatie staat op mijn website. www.de-wolff.com Deze presentatie staat op mijn website. www.de-wolff.com www.de-wolff.com Vragen mogen ook gesteld worden per email: kick@de-wolff.com Vragen mogen ook gesteld worden per email: kick@de-wolff.com kick@de-wolff.com

3 Hulp op afstand In het Engels “Remote assistance” In het Engels “Remote assistance” Het doel is om iemand op afstand te helpen met zijn computerproblemen. Het doel is om iemand op afstand te helpen met zijn computerproblemen. We hebben hierbij een hulpvrager en een hulpverlener. We hebben hierbij een hulpvrager en een hulpverlener. Wij willen dit via Internet doen omdat regelmatig heen en weer rijden te lastig is. Wij willen dit via Internet doen omdat regelmatig heen en weer rijden te lastig is.

4 Hulp op afstand Wat moeten beide hebben? Ik ga uit van een standaard aanwezige functie in XP en Vista. Beide moeten over XP of Vista beschikken Ik ga uit van een standaard aanwezige functie in XP en Vista. Beide moeten over XP of Vista beschikken Een redelijke internet verbinding hebben Een redelijke internet verbinding hebben Over email beschikken. (Via MSN kan het ook, maar niet iedereen heeft dit en is er mee bekend.) Over email beschikken. (Via MSN kan het ook, maar niet iedereen heeft dit en is er mee bekend.)

5 Hulp op afstand Andere mogelijkheden: In Wxx bestaat “hulp op afstand” niet standaard. In Wxx bestaat “hulp op afstand” niet standaard. Er zijn ook andere programma’s die deze functie kennen, maar daar ga ik niet op in. Er zijn ook andere programma’s die deze functie kennen, maar daar ga ik niet op in. Misschien is er wel een die ook Wxx ondersteund. Misschien is er wel een die ook Wxx ondersteund. Helpdesken hebben deze functie doorgaans wel. Helpdesken hebben deze functie doorgaans wel.

6 Hulp op afstand In windows moet wel de functie “Hulp op afstand” zijn vrij gegeven. Dit kunt u doen/controleren door rechts te klikken op “mijn computer” en dan te kiezen voor eigenschappen. Er is dan een tapblad externe verbindingen. Hier moet Hulp op afstand aan staan. In windows moet wel de functie “Hulp op afstand” zijn vrij gegeven. Dit kunt u doen/controleren door rechts te klikken op “mijn computer” en dan te kiezen voor eigenschappen. Er is dan een tapblad externe verbindingen. Hier moet Hulp op afstand aan staan.

7 Hulp op afstand Werking Hulpvrager start de functie “hulp op afstand” Hulpvrager start de functie “hulp op afstand” In XP staat dit onder programma’s In XP staat dit onder programma’s In Vista in “help en ondersteuning” In Vista in “help en ondersteuning” Hij wordt dan begeleid om een email te maken voor de hulpverlener. Hij wordt dan begeleid om een email te maken voor de hulpverlener. Er wordt ook een wachtwoord ingevoerd en (dit moet separaat doorgegeven worden aan hulpverlener) Er wordt ook een wachtwoord ingevoerd en (dit moet separaat doorgegeven worden aan hulpverlener) Email wordt verzonden met een heel special link als bijlage. Email wordt verzonden met een heel special link als bijlage. Hulpvrager wacht op reactie van hulpverlener. Hulpvrager wacht op reactie van hulpverlener.

8 Hulp op afstand Het is verstandig dat hulpvrager van te voren afspreekt met hulpverlener wanneer de sessie gaat gebeuren. Het moet wel aan beide kanten uitkomen om er tijd aan te spenderen. Het is verstandig dat hulpvrager van te voren afspreekt met hulpverlener wanneer de sessie gaat gebeuren. Het moet wel aan beide kanten uitkomen om er tijd aan te spenderen.

9 Hulp op afstand Hulpverlener bekijkt zijn email of er al een aanvraag is binnengekomen. Hulpverlener bekijkt zijn email of er al een aanvraag is binnengekomen. Als hij de aanvraag heeft ontvangen drukt hij op de speciale link. Als hij de aanvraag heeft ontvangen drukt hij op de speciale link. Nu wordt er een programma gestart waarin de hulpverlener o.a. het wachtwoord moet vermelden. Nu wordt er een programma gestart waarin de hulpverlener o.a. het wachtwoord moet vermelden. Hulpverlener krijgt nu het scherm te zien van de hulpvrager. Hulpverlener krijgt nu het scherm te zien van de hulpvrager.

10 Hulp op afstand Hulpvrager kan nu b.v. laten zien wat hij gedaan heeft tot dat de fout optrad. Zo heeft hulpverlener een goed idee wat het probleem is. Hulpvrager kan nu b.v. laten zien wat hij gedaan heeft tot dat de fout optrad. Zo heeft hulpverlener een goed idee wat het probleem is. Hulpaanvrager kan alles met zijn computer blijven doen (behalve afsluiten) Hulpverlener ziet dit ook allemaal. Hulpaanvrager kan alles met zijn computer blijven doen (behalve afsluiten) Hulpverlener ziet dit ook allemaal.

11 Hulp op afstand Wil hulpverlener de PC van de hulpvrager besturen dan moet hij dit aanvragen door bovenaan zijn scherm op een functie te drukken. Er ontstaat dan even een vraag en antwoord spel of dit toegestaan is. Wil hulpverlener de PC van de hulpvrager besturen dan moet hij dit aanvragen door bovenaan zijn scherm op een functie te drukken. Er ontstaat dan even een vraag en antwoord spel of dit toegestaan is. Daarna heeft hulpverlener de volledige besturing over de PC van hulpvrager. Deze kan trouwens nog steeds alles ook doen. Maar tegelijkertijd met de muis schuiven is niet aan te bevelen. Daarna heeft hulpverlener de volledige besturing over de PC van hulpvrager. Deze kan trouwens nog steeds alles ook doen. Maar tegelijkertijd met de muis schuiven is niet aan te bevelen.

12 Hulp op afstand Hulpverlener kan nu probleem onderzoeken en eventueel repareren alsof hij achter de PC van hulpvrager zit. Hulpverlener kan nu probleem onderzoeken en eventueel repareren alsof hij achter de PC van hulpvrager zit. Ook kunnen beide via een chat functie met elkaar communiceren. Aan de telefoon blijven is niet echt nodig. Ook kunnen beide via een chat functie met elkaar communiceren. Aan de telefoon blijven is niet echt nodig.

13 Hulp op afstand Hulpverlener kan ook een bestand overzenden. Hulpvrager moet dan aangeven of- en waar hij het hebben wil. Hulpverlener kan ook een bestand overzenden. Hulpvrager moet dan aangeven of- en waar hij het hebben wil. Een demonstratie verduidelijkt het vast. Een demonstratie verduidelijkt het vast.


Download ppt "Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom."

Verwante presentaties


Ads door Google