De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Indeling enzymen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Indeling enzymen."— Transcript van de presentatie:

1 Indeling enzymen

2 Oxydo-reductasen Enzymen die biologische oxydatie en reductiereacties bevorderen. Substraat: waterstof- of elektronen donor. 1. Zoek de naam op van het enzym met de Code: Code: 1.2.1 Code: 1.3.1 2. Schrijf de structuurformule op van het substraat waarop het enzym inwerkt. 3. Schrijf een reactievergelijking op waar bij het enzym betrokken is.

3 Transferasen Enzymen katalyseren de overdracht van een bepaald functionele groep van het ene molecuul (donor) naar het andere molecuul (acceptor). A + BM  AM + B 1. Zoek de naam op van het enzym met de Code: 2.1. Code: 2.2. Code: 2.5 Code: 2.6 Code: 2.7 Code: 2.8 2. Schrijf de structuurformule op van het substraat waarop het enzym inwerkt. 3. Schrijf een reactievergelijking op waar bij het enzym betrokken is.

4 Hydrolase Enzymen die hydrolytische splitsingen katalyseren.
1. Zoek de naam op van het enzym met de Code: 3.1 Code: 3.2 Code: 3.3 Code: 3.4 2. Schrijf de structuurformule op van het substraat waarop het enzym inwerkt. 3. Schrijf een reactievergelijking op waar bij het enzym betrokken is.

5 Lyasen Enzymen die additiereacties aan dubbele bindingen katalyseren
1. Zoek de naam op van het enzym met de Code: 4.1 Code: 4.2 Code: 4.3 2. Schrijf de structuurformule op van het substraat waarop het enzym inwerkt. 3. Schrijf een reactievergelijking op waar bij het enzym betrokken is.

6 Isomerasen Enzymen die katalyseren omleggingen in het molecuul zelf.
1. Zoek de naam op van het enzym met de Code: 5.2. Code: 5.3 Code: 5.4 Code: 5.5 2. Schrijf de structuurformule op van het substraat waarop het enzym inwerkt. 3. Schrijf een reactievergelijking op waar bij het enzym betrokken is.

7 Ligasen Enzymen katalyseren de binding tussen twee moleculen gekoppeld aan een hydrolyse van een ATP-molecuul. Oude naam: synthetasen. 1. Zoek de naam op van het enzym met de Code: 6.1 Code: 6.2 Code: 6.3 Code: 6.4 Code: 6.5 2. Schrijf de structuurformule op van het substraat waarop het enzym inwerkt. 3. Schrijf een reactievergelijking op waar bij het enzym betrokken is.

8 Eind opdracht 1. Zoek op de naam van het enzym met de code: E.C Welke reactie katalyseert dit enzym.

9 Eind opdracht 2. Zoek op de naam van het enzym met de code: E.C Welke reactie katalyseert dit enzym.

10 Eind opdracht 3. Bij de afbraak van glucose vindt plaats de reactie: glucose-6-P naar fructose-6-P Zoek de naam van het enzym die hoort bij deze reactie. Zoek de E.C. code van dit enzym op.


Download ppt "Indeling enzymen."

Verwante presentaties


Ads door Google