De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alumni-event Dinsdag 17 september 2013 Onderzoeksopzet Het Nieuwe Werken in veranderkundig perspectief Anton Cozijnsen Robert Alders Ronald Berkhuizen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alumni-event Dinsdag 17 september 2013 Onderzoeksopzet Het Nieuwe Werken in veranderkundig perspectief Anton Cozijnsen Robert Alders Ronald Berkhuizen."— Transcript van de presentatie:

1 Alumni-event Dinsdag 17 september 2013 Onderzoeksopzet Het Nieuwe Werken in veranderkundig perspectief Anton Cozijnsen Robert Alders Ronald Berkhuizen Marjan van Dam Natascha van der Meer

2 Waarom Het Nieuwe Werken als casus? Het Nieuwe Werken is nog steeds zeer actueel; Het Nieuwe Werken kent gradaties van complexiteit; Het heeft naast een organisatie- of structuurcomponent een zeer sterke gedragscomponent; De beschikbaarheid van informatie- en communicatietechnologie is randvoorwaardelijk en speelt een bijzondere rol in de adoptiekant; Veel beschrijvend onderzoek maar weinig analytisch en diagnostisch onderzoek met een voorspellende waarde; Kortom, voor ons veranderkundig interessant.

3 Het Nieuwe Werken van toen

4 Bouwstenen van verandering & risico’s Organisatie context Verbeter- voorstellen Gedrag Strategieën Interventies Remmers 1.Verandernoodzaak 2.Verandercapaciteit 3.Vertrouwen Veranderconsequenties 1.Verandereigenschappen 2.Mate van complexiteit 3.Mate van radicaliteit (aantal aanpassingen in de organisatie) Reactiepatronen 1.Onzekerheid 2.Bedreiging 3.Wantrouwen 4.Veranderbereidheid

5 Verwachte plateaus van Het Nieuwe Werken Geen Low impact 2 3 High impact ? Thuis- werken Innovatie / proces Business redesign

6 De praktijk, jullie praktijk? Er komt een nieuw pand en je laat de kans niet liggen m2 te reduceren. We willen de het voor medewerkers interessant maken voor ons te komen werken in een krimpende arbeidsmarkt (UWV 2010). Ik heb een flexibel contract en mag werken wanneer ik dat wil? We willen dat onze medewerkers op een andere manier gaan samenwerken en leren denken vanuit de klant, de burger centraal. (UWV, gemeente Boxtel) We willen een innovatieve organisatie die in netwerkverbanden constant werkt aan het verbeteren van onze dienstverlening. (MSoft)

7 Onderzoeksvragen Welke vormen van Het Nieuwe Werken onderscheiden wij en is de wijze waarop organisaties dit oppakken in te delen? Kunnen wij hieruit ‘volwassenheidscriteria’ destilleren? Kunnen wij dit vertalen naar plateaus van Het Nieuwe Werken in oplopende complexiteit? Welke rol speelt technologie hierin, kan deze als versneller het proces faciliteren? Kunnen wij hiermee organisaties handvatten geven om hun ambities in Het Nieuwe Werken op een verantwoorde wijze te realiseren?

8 Tot slot


Download ppt "Alumni-event Dinsdag 17 september 2013 Onderzoeksopzet Het Nieuwe Werken in veranderkundig perspectief Anton Cozijnsen Robert Alders Ronald Berkhuizen."

Verwante presentaties


Ads door Google