De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Landschapszorg ABL zet zich in voor het ecologisch beheer van landschappen en domeinen, hoofdzakelijk door begrazing met schapenkuddes en voor het organiseren.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Landschapszorg ABL zet zich in voor het ecologisch beheer van landschappen en domeinen, hoofdzakelijk door begrazing met schapenkuddes en voor het organiseren."— Transcript van de presentatie:

1

2 Landschapszorg ABL zet zich in voor het ecologisch beheer van landschappen en domeinen, hoofdzakelijk door begrazing met schapenkuddes en voor het organiseren van evenementen en projecten met schapen.

3 ECOBEHEER DOMEINEN Ecologisch en duurzaam alternatief voor het beheer van domeinen. Met privé partners, lokale overheden of grondbeherende vzw's zoals Natuurpunt: herderen of stootbegrazing achter flexibel of vast raster.

4 EDUCATIE Educatieve activiteiten met schapen, Border Collies en schapendrijven, gericht op scholen, groepen en verenigingen.

5 VORMING Het organiseren van vormingsactiviteiten i.v.m. natuurbeheer, werken met schapen, werken met Border Collies, landbouwtechnische en ecologische aspecten van begrazing met schapen...

6 TOERISME Regio's en gebieden toeristisch aantrekkelijker maken en bijdragen tot de identiteit ervan via schapenkuddes in het landschap.

7 TOERISME Evenementen met schapen: demonstraties, trekken met de herder, lammerdagen, dag van het schaap, dag van de wol, wedstrijd schapendrijven...

8 TOERISME Erfgoedactiviteiten rond monumenten, verhalen, tradities

9 HELPEN BOUWEN - aan structuren en know how om ecologisch landschapsbeheer op een professionele manier aan te pakken, - aan een eenduidige visie en aanpak in de verschillende gemeenten om een gezamenlijke lijn te trekken die sterk genoeg is om een regionale beeldvorming te realiseren - aan laagdrempelige instapmogelijkheden voor ecologische beheersprojecten - aan initiatieven om agrarische gebieden attractiever te maken - aan initiatieven om levend erfgoed een rol te laten spelen in een regionale identiteit - aan vernieuwing en diversificatie van de plattelandsbeleving - aan een uniformiteit van aanpak die zal leiden tot een duurzame samenwerking tussen de verschillende gemeenten en andere actoren

10 www.Landschapszorg.be

11


Download ppt "Landschapszorg ABL zet zich in voor het ecologisch beheer van landschappen en domeinen, hoofdzakelijk door begrazing met schapenkuddes en voor het organiseren."

Verwante presentaties


Ads door Google