De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Drie maal 0 met de paperclip. Onderzoekende, ontwerpende en ondernemende talenten …van de kinderen van De Eskampen en Het Spectrum uit Peize zie je in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Drie maal 0 met de paperclip. Onderzoekende, ontwerpende en ondernemende talenten …van de kinderen van De Eskampen en Het Spectrum uit Peize zie je in."— Transcript van de presentatie:

1 Drie maal 0 met de paperclip

2 Onderzoekende, ontwerpende en ondernemende talenten …van de kinderen van De Eskampen en Het Spectrum uit Peize zie je in hun kinderbedrijf Superclipsproductie

3 Ondernemende kinderen hebben….. Ideeën Daadkracht Creativiteit Durf Focus Aandacht planning Amber’s knuffelkussen De blikvanger van Tom

4 Drie maal o o o een werkplaats runnen waar ouders kapot speelgoed kunnen brengen een GPS-wandeling maken voor toeristen of kinderfeestjes een digitale recensie bedenken (filmpje met QR-code in boek) wespenvangers maken van plastic flessen en verkopen voor het goede doel een you-tube tutorial maken over het maken van een vogelhuisje of cupcakes

5 Creatief met de paperclip 280.000 volwassenen 2% geniaal creatief 1600 kinderen (5 jr) 98% geniaal creatief NASA/ George Land Berthold Gunster - Omdenken is stom! “Kinderen leren het af om creatief te zijn”. Met Jan Waalkens, lector kenniscirculatie/ innovatie (Stenden): De paperclipproef met een groot deel van deze kinderen. Volwassenen scoren 10-15 toepassingen en de kinderen ?

6 Kinderen onderzoeken Waarom is de paperclip ontstaan? Waarom ziet de paperclip er zo uit? Wat wordt er met de paperclip gedaan? Onderzoek: van 100.000 paperclips worden er maar 20.000 als paperclip gebruikt. Wat zijn de kenmerken van de paperclip?

7

8 Kinderen ontwerpen… Design De paperclipstoel of… Huis-tuin-en keuken De bonnenhouder of.. Sieraden Laten bungelen aan je laars of… Boek Pepe paperclip kan de limbo dansen want….

9 Kinderen ondernemen… Advies van ondernemers Marktonderzoek Naam van het product Produceren Proberen Verpakken Reclame maken Verkopen voor ….

10 Zelf aan de slag?

11 Voor drie scholen die denken: onderzoeken en ontwerpen doe ik al met mijn klas. Nu nog de derde o

12 Meer weten? MOID/ Hanze hogeschool. Bel Itie van den Berg, 0646094630 Volg de nieuwsbrief van het Bètapunt Noord Geef je mailadres voor info van Superclipsproductie


Download ppt "Drie maal 0 met de paperclip. Onderzoekende, ontwerpende en ondernemende talenten …van de kinderen van De Eskampen en Het Spectrum uit Peize zie je in."

Verwante presentaties


Ads door Google