De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geef een tip, krijg een tip. Visitatie: mooie spiegel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geef een tip, krijg een tip. Visitatie: mooie spiegel."— Transcript van de presentatie:

1 Geef een tip, krijg een tip

2 Visitatie: mooie spiegel

3 Tip: denk mee over positionering in onderwijsbeleid Smalle kijk op onderwijskwaliteit: meer ruimte voor vernieuwing en variatie aandacht voor eigenwaarde van leerlingen die basisvaardigheden niet beheersen meer waardering voor niet –cognitieve capaciteiten. Positionpaper: laat je visie horen!

4 Tip: Zoek verbindingen in je naaste omgeving. Drenthe! Innovatieve ondernemers en wijkeconomie.

5 Tip: maak ondernemend leren duurzaam Meesterlijk Ondernemen in Drenthe: schoolplan, functie-omschrijving, functioneringsgesprekken, taakbeleid, communicatie naar buiten. Dat bespreken we en documenteren we.

6 Tip: Sluit aan bij speerpunten van de scholen. Meesterlijk Ondernemen in Drenthe: basisvaardigheden, excellentie, talentontwikkeling. Zie ook onderzoek RUG naar o.a. taalgebruik ondernemend leren en referentieniveaus.

7 Tip: Reflectie door leerkrachten - Competenties in beeld brengen met leraren (vb). Reflecteren welke competenties belangrijk zijn en tot succes leiden. - Ervaringen van kinderen gebruiken om waarde van competenties en ervaren succes van leerlingen aan te toetsen.

8 Tip: ondernemende kinderen Maak kinderen de basis van ondernemend handelen. Kijk, geniet, leer en daag ze uit!!

9 Drie filmpjes Kinderen leren vergaderen. https://www.dropbox.com/home/Filmjes%2 0Tandemhttps://www.dropbox.com/home/Filmjes%2 0Tandem Kinderen worden uitgedaagd: kinderbedrijvendag http://www.youtube.com/channel/UC3uDv PFn1z-pQMwf4_F2BXwhttp://www.youtube.com/channel/UC3uDv PFn1z-pQMwf4_F2BXw

10 Aandacht voor reflectie en kwaliteit leraar Wat een uitdaging: in filmpjes. Door onderzoek: Paul van Geert/ Talentenkracht en Kees de Glopper/eigenaarschap taal en rol leraar creatief denken Jan Waalkens/Stenden. In samenspraak met leraren en kinderen en ouders (onderwijsgesprekken,mindset) En met ervaringen, tips, reacties van jullie!!

11 Nog een jaar in de spiegel kijken

12 Doe met ons mee… Itie van den Berg itievandenberg@home.nlitievandenberg@home.nl Projectleider MOID 0646094630, En met de visitatiecommissie!


Download ppt "Geef een tip, krijg een tip. Visitatie: mooie spiegel."

Verwante presentaties


Ads door Google