De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Op verschillende avonden in de week komen onze jongeren bij elkaar op verschillende plaatsen in Rijnsburg. Wanneer u, tussen 7 en 8 uur ‘s avonds, een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Op verschillende avonden in de week komen onze jongeren bij elkaar op verschillende plaatsen in Rijnsburg. Wanneer u, tussen 7 en 8 uur ‘s avonds, een."— Transcript van de presentatie:

1

2 Op verschillende avonden in de week komen onze jongeren bij elkaar op verschillende plaatsen in Rijnsburg. Wanneer u, tussen 7 en 8 uur ‘s avonds, een kluit fietsen enigszins chaotisch op een stoep ziet staan, dan is de kans vrij groot dat daar een groepje catechisatie krijgt. Welkom bij deze dia presentatie! Onze jongeren komen graag, sommigen zijn er al ruim een kwartier van te voren en sommigen blijven rustig nog een half uurtje napraten. Ze hebben elkaar altijd heel veel te vertellen, wij luisteren met belangstelling. We praten over onderwerpen die ons allemaal aangaan en bezighouden. We doen dit vanuit een christelijke overtuiging. Laten we eens kijken hoe dat er uit ziet op zo’n avond.

3 Bij Gabrielle en Martine….fietsen op de stoep….

4 Eerst bijpraten, wat drinken en een koekje en ze zitten het liefst op de bank. Gezellig, zo’n groep jongeren over de vloer!

5 Dan beginnen met gebed en dan het thema of af en toe een spel. Nu stelt ze wel een hele moeilijke vraag! Wie is eigenlijk je naaste? Dat zijn in ieder geval mijn vriendinnen

6 Soms valt er bij een Bijbelquiz zelfs wat te winnen. Van de jongens had ik de meeste vragen goed! En ik bij de meisjes, maar die reep ga ik eerlijk delen!

7 Bij Albert en Reineke zitten ze ook het liefst op de bank… Oh ja die uitnodiging voor de ouderavond moet ik niet vergeten thuis te laten lezen! Ik woon hier vlakbij, dat vind ik wel prettig.

8 Ook hier gaan ze toch meiden bij meiden en jongens bij jongens zitten. Mijn mobieltje moet altijd uit staan, dat vind ik heel normaal, nu moet ik mijn arm nog naar beneden krijgen!

9 Op woensdagavond kun je ons dus hier vinden!

10 Miranda en Jeroen hebben de grootste groep, maar ook hier zijn ze altijd van de partij! Jammer dat ze maar 1 bank hebben! Gaan we vanavond weer een spel doen?

11 Jeroen en Miranda hebben al heel wat Bijbelse spellen gemaakt! Hoe moet ik nou een gouden kalf tekenen?

12 Als je zo’n grote groep hebt moet je goed weten wat je gaat doen! Ik zat vroeger bij Robbert in de klas, nu zie ik hem hier ook weer, best leuk! Had je maar naar ‘t Visser moeten gaan,konden we samen naar school brommen!

13 Foto’s nemen werd niet altijd gewaardeerd, zou het de leeftijd zijn? Ik sta er nu wel genoeg op hoor!

14 Bij Hendrik en Esther zitten ze graag om de tafel en weinig lampen aan.

15 Onafscheidelijk…samen uit …samen thuis! Ik zie mijn vriendinnen dus zeker één keer in de week op de catechisatie! Wij doen hier alles samen en we komen graag hoor!

16 Na een goed gesprek scrabbelen met woorden uit de Bijbel. Mooi dat je woordjes maakt, maar denk je wel om de punten!

17 Jongens tegen de meiden, dat zie je telkens weer.

18 Ja dus, weer die bank! We zitten strak tegen elkaar aan, maar dat vindt Hendrik wel prettig want dan zitten we lekker stil!

19 Maar ja, als je even een andere kant op kijkt…………….

20 Bij Sam en Liesbeth maakt ook de hond deel uit van de groep! Marianne en Elvira, ik kan niet wachten tot ze er weer zijn! Zo’n hondje wil ik ook!

21 Sam en Liesbeth hebben de wat oudere jongeren….op de klok is het al negen uur! Lucky is wel leuk maar hij leidt wel af hoor! Kom op Bart.

22 Voor Thara maken ze altijd cappucino…vindt ze zo lekker! Thuis krijg ik alleen maar Senseo’tjes!

23 Bij John en Mieneke in de Evertsenstraat komen ze ook op woensdag! Die kerstboom moeten ze nu toch eens opruimen hoor!

24 Stencils maken,uitdelen en lezen hoort ook bij de werkzaamheden! Dit is Mienekes plekje!

25 Soms krijgen ze best lastige opdrachten te verwerken. Nou nou, dit weet ik even niet hoor.

26 Mieneke en haar meisjes…….ook nog voor de kerstboom. Wij komen hier graag!

27 De jongens bij Foppe en Magreet in de Frans Halsstraat op dinsdag. Ik kom altijd een kwartiertje eerder,kijken we nog even man bijt hond!

28 Magreet en de meiden van de groep en Vince….de knuffelhond! Vince vind ik wel een beetje eng hoor.

29 Bij ons zitten ze door elkaar!

30

31 We praten over: “Geld maakt niet gelukkig!” Maar ‘t is wel makkelijk als je het hebt! Maar ik moet af en toe even shoppen!

32 We gebruiken ook dvd materiaal of filmpjes van Youtube om een onderwerp in te leiden.

33 Bij Therese en Ida wordt stevig gepraat over allerlei onderwerpen.

34 Moet dat echt op de foto? Laten we liever maar beginnen…

35 Ook bij Berlanda en Marjon en Jeanet en Willem wordt huiscatechese gegeven. Van die groepen heb ik helaas geen foto’s maar het gaat er op dezelfde manier aan toe als bij de andere groepen. U heeft kunnen zien waar en hoe uw kind catechese volgt. Ook al zat er af en toe een knipoog in de dia’s, we zijn wel degelijk ook serieus aan het werk, de kunst is om de juiste mix te vinden en dat is best een uitdaging! Samen sparen we ook voor het World Servant Project waarover straks meer. Bedankt voor uw en jullie aandacht!


Download ppt "Op verschillende avonden in de week komen onze jongeren bij elkaar op verschillende plaatsen in Rijnsburg. Wanneer u, tussen 7 en 8 uur ‘s avonds, een."

Verwante presentaties


Ads door Google