De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

INBOUWEN VAN EEN TRANSPONDER

Verwante presentaties


Presentatie over: "INBOUWEN VAN EEN TRANSPONDER"— Transcript van de presentatie:

1 INBOUWEN VAN EEN TRANSPONDER

2 PER 31 MAART 2008 IS EEN MODE-S TRANSPONDER IN DE BENELUX EN DUITSLAND VERPLICHT VOOR ALLE VFR VLUCHTEN IN EEM TMZ EN LUCHTRUIM KLASSE C EN D. GEMOTORISEERD IN KLASSE A, B, C, D, E, F.

3 MODE-S TRANSPONDERS ZIJN VERDEELD IN TWEE KLASSEN, NAAR VEMOGEN
MODE-S TRANSPONDERS ZIJN VERDEELD IN TWEE KLASSEN, NAAR VEMOGEN. KLASSE 2 MET EEN ZENDVERMOGEN VAN 71 WATT VOOR VLIEGTUIGEN TOT 175 KTAS EN FEET KLASSE 1 VOOR ZENDVERMOGEN BOVEN 125 WATT

4 HET INBOUWEN VAN EEN TRANSPONDER HOUDT OP HOOFDLIJNEN IN: HET INBOUWEN VAN EEN INSTRUMENT IN HET PANEL EN HET PLAATSEN VAN EEN ANTENNE IN OF OP DE ROMP

5 VOOR DE INBOUW VAN DE TRANSPONDER IN HET PANEL ZIJN KEUZES UIT TWEE TYPEN: EEN COMPLETE UNIT OF EEN SPLIT VERSIE MET EEN GEREDUCEERDE INBOUW DIEPTE TOT ZO’N 45 MM WAARBIJ IN EEN AANTAL GEVALLEN DE C MODE EEN LOSSE UNIT ACHTER HET PANEL IS.

6 GOEDKEURDE TRANSPONDERS OM NIET DE FUNCTIONALITEIT EN PRESTATIES VAN DE TRANSPONDER OPNIEUW TE MOETEN AANTONEN IS HET VERSTANDIG OM UIT TE GAAN VAN EEN GOEDGEKEURD APPARAAT NAAR: ETSO EUROPEAN TECHNICAL STANDARD ORDER

7 BENDIXKING KT73 MODE-S TRANSPONDER RETROFIT VOOR KT76

8 GARMIN GTX330 (D) MODE-S TRANSPONDER

9 GARRECHT MODE-S RETROFIT VOOR KT-76 (A) (C)

10 GARRECHT VT-01 MODE-S TRANSPONDER

11 FILSER TRT800 TRANSPONDER

12 BECKER BXP6401 / 2 MODE-S TRANSPONDER

13 DE INBOUW VAN DE ANTENNE: BIJ HOUTEN EN KUSTSTOF VLIEGTUIGEN (GEEN KOOLSTOFWEEFSEL) KAN DE ANTENNE ZO WEL BINNEN ALS BUITEN OP DE ROMP GEMONTEERD WORDEN. BIJ ALUMINIUM VLIEGTUIGEN ALLEEN BUITEN.

14 PLAATS VAN DE ANTENNE: HET GAAT ER OM GEZIEN TE WORDEN UIT DIT OOGPUNT IS HET NIET MEER ZO BELANGRIJK WAAR DE ANTENNE IN OF OP DE ROMP GEPLAATST WORDT. BOVEN IN, ONDER IN OF IN HET KIELVLAK. BIJ HOUT OF KUNSTOF VINDT TOCH GEEN AFSCHERMING PLAATS.

15 LUCHTWAARDIGHEIDS EISEN DE INBOUW VAN EEN MODE-S TRANSPONDER IN EEN ZWEEFVLIEGTUIG IS IN EASA TERMEN EEN “MINOR MODIFICATIE” EN MOET BIJ EASA AANGEVRAAGD WORDEN MIDDELS “FORM 32” DEZE GOEDKEURING HOEFT IN PRINCIPE SLECHTS PER TYPE VLIEGTUIG VERKREGEN TE WORDEN. DE INBOUW EN OF AANPASSING DIENT WEL TE GESCHIEDEN DOOR EEN BEVOEGD EZTer. AL SPREEKT EASA HIER NIET VAN COMPLEX ONDERHOUD.

16 CI-101 TRANSPONDER ANTENNE

17 CL-105 DME/TRANSPONDER ANTENNE

18 FILSER FLEXIBLE TRANSPONDER ANTENNE

19 SPERRTOPF TRANSPONDER ANTENNE

20 L2 TRANSPONDER ANTENNE

21 BOB ARCHER TRANSPONDER ANTENNE

22 VOORBEELDEN VAN INBOUW: SERVICE INFO NR
VOORBEELDEN VAN INBOUW: SERVICE INFO NR. 53/04 UITGAVE 3 VAN “DG FLUGZEUGBAU” GEEFT EEN GOED OVERZICHT HOE EEN CONVENTIONELE ANTENNE IN OF OP DE ROMP GEBOUWD KAN WORDEN. HIER WORDT OOK GEEN ONDERSCHEID GEMAAKT, WAAR DE ANTENNE GEMONTEERD WORDT, BINNEN OF BUITEN.

23

24 HET CONTROLEREN VAN DE INGEBOUWDE TRANSPONDER: FILSER HEEFT EEN TRANSPONDER TESTER ONTWIKKELD, WAARMEE DE TRANSPONDER NAAR MIMIMUM OPERATIONAL PERFORMANCE STANDARDS (MOPS) “RTCA Do-181 / EUROCAE ED-73” GECONTROLEERD KAN WORDEN. DE CONTROLE DIENT WEL TE GESCHIEDEN DOOR EEN BEVOEGD EZTer. AL SPREEKT EASA OOK HIER NIET VAN COMPLEX ONDERHOUD.

25 TRANSPONDER TESTER

26 ANTENNE TRANSPONDER TESTER


Download ppt "INBOUWEN VAN EEN TRANSPONDER"

Verwante presentaties


Ads door Google