De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

School voor geloofsverdieping – 2 de jaar – 2010-2011 I. GOD VERLANGT EEN VOLK. OVER DE KERK 1. Kerk in deze wereld: problematisch 2. Waarom moet er Kerk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "School voor geloofsverdieping – 2 de jaar – 2010-2011 I. GOD VERLANGT EEN VOLK. OVER DE KERK 1. Kerk in deze wereld: problematisch 2. Waarom moet er Kerk."— Transcript van de presentatie:

1 School voor geloofsverdieping – 2 de jaar – 2010-2011 I. GOD VERLANGT EEN VOLK. OVER DE KERK 1. Kerk in deze wereld: problematisch 2. Waarom moet er Kerk zijn? 3. Kerk in deze wereld: oriëntaties 4. En de andere religies 5. Wie draagt de kerk? II. GOD VERLANGT GEHOORD TE WORDEN. OVER VERKONDIGING 6. Onder het Woord staan 7. Spreken van God 8. Voor een kerk die aanspreekt III. GOD VERLANGT GEVIERD TE WORDEN. OVER LITURGIE 09. Als mensen vieren 10. Het eigene van christelijke liturgie 11. Sacramenten 12. Eucharistie op zondag IV. GOD VERLANGT GEDAAN TE WORDEN. OVER GELOOFSBELEVING 13.Zie hoe ze elkaar liefhebben 14.Als de kerk niet dient 15.Economie en ecologie 16.Ethische keuzes 17.Relaties en seksualiteit 18.Spiritualiteit en engagement Slotbijeenkomst

2 H. D. H. A.

3 School voor geloofsverdieping – 2 de jaar – 2010-2011 I. GOD VERLANGT EEN VOLK. OVER DE KERK 1. Kerk in deze wereld: problematisch 2. Waarom moet er Kerk zijn? 3. Kerk in deze wereld: oriëntaties 4. En de andere religies 5. Wie draagt de kerk? II. GOD VERLANGT GEHOORD TE WORDEN. OVER VERKONDIGING 6. Onder het Woord staan 7. Spreken van God 8. Voor een kerk die aanspreekt III. GOD VERLANGT GEVIERD TE WORDEN. OVER LITURGIE 09. Als mensen vieren 10. Het eigene van christelijke liturgie 11. Sacramenten 12. Eucharistie op zondag IV. GOD VERLANGT GEDAAN TE WORDEN. OVER GELOOFSBELEVING 13.Zie hoe ze elkaar liefhebben 14.Als de kerk niet dient 15.Economie en ecologie 16.Ethische keuzes 17.Relaties en seksualiteit 18.Spiritualiteit en engagement Slotbijeenkomst

4 SCHOOL VOOR GELOOFSVERDIEPING Weten wat je gelooft 2 e jaar, 7 de bijeenkomst Spreken van God

5

6

7

8 “ZIEN” tegenover “IN DE NACHT”

9

10 “Onder het Woord staan”

11 •Christenen ‘van geboorte’ of ‘door bekering’

12 “Onder het Woord staan” •Christenen ‘van geboorte’ of ‘door bekering’ een christen-zijn dat niet op een of andere manier geraakt is door de mystieke kern van het christendom, lijkt in een cultuur die niet meer christelijk is al vlug op een overbodig jasje dat gemakkelijk uitgetrokken wordt.

13 “Onder het Woord staan” •Je komt tot geloof door te luisteren naar Gods Woord. Toch word je pas christen door de doop.

14 “Onder het Woord staan” •Je komt tot geloof door te luisteren naar Gods Woord. Toch word je pas christen door de doop. een christen-zijn dat geen vorm krijgt in rituelen, in momenten van gebed en in liturgie, in de wekelijkse samenkomst van de gemeenschap op zondag, zal in een cultuur die niet meer christelijk is, als snel vervluchtigen en uiteindelijk verdampen

15 Nieuwe christenen “Verkenners” voor de wegen van het christen zijn in een maatschappij die niet langer christelijk is.

16 Een catechumenale praktijk van initiatie

17 De initiatie van de geloofsleerlingen gebeurt door een groeiproces dat plaatsvindt te midden van de gelovige gemeenschap.

18 Een catechumenale praktijk van initiatie Samen met de geloofsleerlingen overwegen de gelovigen de grote betekenis van het paasmysterie en hernieuwen zij hun eigen bekering.

19 Oriëntaties voor een vernieuwde catechetische praktijk

20 •Hoe kan het ‘spreken van God’ weerklinken in onze verkondiging en catechese? •Hoe kunnen christenen zo van God spreken dat het hart van mensen in hun omgeving wordt geraakt?

21 •Hoe kunnen mensen thuiskomen in het geloof? •Hoe worden ze geïnitieerd, in-geleid in het leven als christen?

22 1.Eerste verkondiging 2.Vrije keuze 3.Woord van God centraal 4.Bekering, een geleidelijk proces met vele dimensies 5.Catechese is initiatie 6.In, met en door de geloofsgemeenschap 7.Vele geloofswegen

23 “Catechese op zondag”

24

25

26 SCHOOL VOOR GELOOFSVERDIEPING Weten wat je gelooft Praktische mededelingen

27 SCHOOL VOOR GELOOFSVERDIEPING Weten wat je gelooft Pauze


Download ppt "School voor geloofsverdieping – 2 de jaar – 2010-2011 I. GOD VERLANGT EEN VOLK. OVER DE KERK 1. Kerk in deze wereld: problematisch 2. Waarom moet er Kerk."

Verwante presentaties


Ads door Google