De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

11 december 2013 Herinrichting Liturgisch Centrum - een verdere toelichting -

Verwante presentaties


Presentatie over: "11 december 2013 Herinrichting Liturgisch Centrum - een verdere toelichting -"— Transcript van de presentatie:

1 11 december 2013 Herinrichting Liturgisch Centrum - een verdere toelichting -

2 Waarom bouwen we ons geloofshuis zoals we dat bouwen?

3

4  Middeleeuwen Oost – West oriëntatie => zonsopkomst  blikrichting van de gelovigen, gericht op het altaar waar het geheim van Christus met de mensen werd gevierd, was op het oosten, op de opstanding gericht.  Reformatie  Bijbel kwam centraal te staan; banken om rustig en geconcentreerd te kunnen luisteren naar de Schriftlezing en de uitleg van de Schrift voor het leven van elke dag.

5 Indeling voor de eerste veranderingen

6 Vorige gemeenteavond Wat moet naar uw beleven de oriëntatie in de eredienst zijn?

7 Gaat het om God?

8 Gaat het om elkaar?

9 Gaat het om mijzelf?

10 ‘heilig’ voor de eredienst: een aparte plek met aandacht voor het gewone, dat buitengewoon blijkt te zijn.

11 Traject  Keuze kerkgebouw: ‘de één niet zomaar bij de ander aanschuiven’ => Dit is nog steeds het uitgangspunt  Fase I stoelen – mobiliteit – beamers - geluid  Fase II verbinding / herinrichting Klincke Pand Zoer  Rol Taakgroep Liturgie

12 Visiestuk Wat is de kern van ons gemeente zijn?  naar onze mening is dat de viering van de eredienst als heilige plek in de tijd, waar we mensen op adem komen om ons te bezinnen op Gods weg met mensen van elke dag door de tijd.  Het gaat om ontmoeting. Het gaat om heiligheid. Het gaat om vieren en wel zo, dat de gemeente in haar geheel daarbij betrokken kan zijn.

13 4 kernwoorden

14 Pim van Dijk

15 Doel Een overkoepelend plan maken waarbij alle voorgenoemde aspecten worden meegenomen. Niet alleen het praktische, maar ook zeker het liturgische en onze manier van gemeente willen zijn voor de komende decennia. Wij hopen, dat dat uiteindelijk leidt tot een vieren van de erediensten in het nieuwe huis voor ons allemaal!

16 Om voor elkaar te zijn uw oog en oor, te zien wie niet gezien wordt, niet gehoord, en op te vangen wie zijn thuis verloor, halleluja,... roept U ons, Christus, uw gezicht te zijn, gerechtigheid en vrede, brood en wijn, uw liefde, hoop, geloof - uw zonneschijn. Halleluja! (Lied nr. 973: 1, 4) Tot slot


Download ppt "11 december 2013 Herinrichting Liturgisch Centrum - een verdere toelichting -"

Verwante presentaties


Ads door Google