De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het jaar 2013 Net als verleden jaar gaan we begin januari op bezoek bij Oudste Dochter. Isa en Max hebben het goed naar hun zin in het zuid-westen van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het jaar 2013 Net als verleden jaar gaan we begin januari op bezoek bij Oudste Dochter. Isa en Max hebben het goed naar hun zin in het zuid-westen van."— Transcript van de presentatie:

1 Het jaar 2013 Net als verleden jaar gaan we begin januari op bezoek bij Oudste Dochter. Isa en Max hebben het goed naar hun zin in het zuid-westen van Tenerife. Het klimaat is precies zoals ze het graag hebben en daarom wil Isa in januari niet meer naar ons Kasteel komen om haar (20e) verjaardag te vieren. Het is dus onze plicht, als gepensioneerde ouders, om hun op te zoeken op de Canarische Eilanden. In tegenstelling tot de 8 dagen van verleden jaar zijn we deze keer 2 weken gebleven, wat de vrijheid geeft het eiland te bezoeken en meer tijd met Oudste Dochter door te brengen…

2 TENERIFE 2013 Oudste Dochter en haar mamma. Hotel « ABAMA », waar Isabelle werkt.

3 Tijdens ons verblijf op Tenerife vierde de familie Fernandes op16 januari de 38e verjaardag van Jo.
Ze hebben, voor als we weer thuis zijn, een glas champagne voor ons veilig gesteld.

4 Op 27 januari hebben we het 44-jarig jubileum van de harmonie « LAAT EN ZAAT » gevierd (4 x 11 jaar), wat omschreven zou kunnen worden als : « Te laat en te zaat » Prins Carnaval 2013

5 Net als overal is het in februari in Maastricht carnaval.
Ook al valt het elk jaar zwaarder, we doen eraan mee, al is het maar om aan onszelf en aan anderen te bewijzen dat we nog steeds leven.

6 In september 2012 heeft José besloten te stoppen met zijn werk als ober in een brasserie.
Hij heeft een klein dienstverleningsbedrijfje opgestart: diverse thuiswerkzaamheden, onderhoud van tuinen, schilderswerkzaamheden, etc… Na de werkzaamheden in 2012 aan ons Kasteel, moest de tuin weer helemaal opnieuw worden aangelegd. Jo heeft zijn talenten en vakmanschap het hele jaar door kunnen tonen.

7 2 maart: de verjaardag van Cécilia.
Onze kleindochter is (al) 4 jaar. Zoals gewoonlijk hebben Nelly en Jo een klein feestje georganiseerd. Een als prinsesje verklede Cécilia heeft de kaarsjes uitgeblazen, waarna ze met veel plezier en geholpen door haar vriendje en buurjongen Illan haar cadeautjes heeft uitgepakt.

8 Sinds een aantal jaar hebben we op Kasteel de Maulette geen kat meer en dat missen we.
Op17 maart hebben we besloten naar het dierenasiel van de Vereniging voor de Bescherming van Dieren te gaan om daar een kat te adopteren. Een mooie rossige kater trok onze aandacht. Hij was heel bang maar na verloop van tijd werd hij zelfverzekerder en nu vertrouwt hij ons helemaal; hij is lief en knuffelig.

9 De kleine Léa blaast op 6 april haar eerste kaarsje uit.
Haar eerste stapjes vallen samen met haar eerste verjaardag. Léa heeft wat men noemt « een sterk karakter ». Zolang zij niet wordt tegengesproken is ze uiterst charmant! Léa begrijpt alles, behalve als ze geen zin heeft iets te begrijpen…

10 Het voorjaar is even kalm als het leven van gepensioneerden kan zijn
Het voorjaar is even kalm als het leven van gepensioneerden kan zijn. Geen grote reizen naar het andere einde van de wereld en ook geen déflectografische maatregelen. Bij tijd en wijle moet men rust weten te waarderen. Irène is lekker bezig in haar tuintje of voorziet Jo van goede raad voor de te gebruiken plantjes in zijn nieuwe tuidersactiviteiten en ik knutsel wat in en rond het huis. We genieten van de tuin die vorm begint te krijgen. Met de nieuwe terrassen kunnen we nu gezellige barbecues organiseren en de kleindochters maken ze onveilig met hun fietsjes of de step. En in diezelfde tijd breng ik de camper op orde die ons 2 jaar geleden werd geschonken door een goede vriend. We hebben tot noch toe nog niet de tijd gehad hem te gebruiken. Gepensioneerden hebben het altijd druk, druk, druk!

11 In de eerste twee weken van juli zijn we bezig met de deflectograaf.
De eerste week vindt de opleiding van een nieuwe bestuurder-operator plaats en de tweede week is gereserveerd voor praktijkoefeningen in de straten van Quimper, in Bretagne. En in die tijd genieten Cécilia en Léa van het zwembad dat hun ouders thuis op het terras hebben opgezet.

12 Men kwam bij Nelly en Jo in de tuin door óf via de kelder, óf over straat te lopen. En dat was natuurlijk niet erg praktisch en vooral voor de kinderen erg onhandig. Als oplossing heb ik een trap gemaakt om van het terras de tuin in te kunnen gaan. Hierdoor is e.e.a. veranderd. Het speelgoed is door Jo in dat deel van de tuin gezet dat goed vanuit het huis geobserveerd kan worden.

13 Begin september hebben we de grote beslissing genomen: we gaan weg met de camper!
De keuze valt op een tocht van een week door de baai van de Somme. Dit lijkt ons prima voor een eerste keer. Maar na het weerbericht van Météo France te hebben gehoord, besluiten we toch onze plannen een beetje aan te passen. De komende week wordt het erg slecht weer! Dus naar het zuiden; we bezoeken Hubert, een broer van Irène, die verhuisd is naar de kanten van Royan. De eerste nacht ontdekken we de wereld van de campers in Saumur. Hoe aangenaam om alles op het gemak te doen, geen autobanen, stoppen waar je zelf wil. Wij hebben een gevoel van complete vrijheid. Vervolgens gaan we richting Arcachon om Sylvie te begroeten, een zus van Irène. Na een bezoek aan de dune du Pylat vertrekken we weer voor Kasteel de Maulette.

14 Als we terug zijn wacht mij een zakenreis.
Ik ga naar Rabat (Marokko) om een team van Marokkaanse deflectografen op te leiden. Ik blijf er een week en ik profiteer van de reis om Rabat en omstreken te bezoeken; ik ben er nog nooit geweest. Wat heerlijk om gepensionneerd te zijn! Cécilia is gek op verkleedpartijtjes. Op deze foto staat zij samen met haar vriendje en buurjongen Illan (8 september).

15 Zalig om op deze zonnige 7e oktober te kunnen lunchen op het terras.
José is klaar met de tuin, het is heel mooi geworden. Nu is de naam "Château de Maulette" een welverdiende naam geworden.

16 Halloween is voor de kleintjes weer een gelegenheid om zich te verkleden. Onze kleine princessen, vergezeld door de buurvriendjes, komen naar het Kasteel om om lekkernijen te bedelen.

17 Dit is geluk! 2 gezonde en vrolijke kleindochters 2 gelukkige en prachtige dochters 2 schoonzoons die zich gelukkig prijzen 2 door het leven verwende grootouders Dit MOET het paradijs zijn!

18 In november en december heb ik Parma (Italië) bezocht
In november en december heb ik Parma (Italië) bezocht. Reizen houdt jong, zegt men. Allereerst heb ik 2 vrachtwagens afgeleverd waarop boren (die gaten van 300 meter diepte kunnen boren) moesten worden gemonteerd. Men kan ze gebruiken om naar olie te boren, maar deze keer worden ze gebruikt om in Congo naar water te boren. Ik ben niet degene die ze in gebruik gaat nemen, ik weet verder niets van boren af... Vervolgens ben ik weer naar Parma teruggegaan om de boren weer op te halen en ze naar Buzançais (in de buurt van Châteauroux) te brengen. Die reis is via de Mont Blanc en Fréjus-tunnels gegaan en ik heb de besneeuwde Alpen kunnen bewonderen. Het is een grandioos beeld. De gepensioneerde kasteelheer vermaakt zich best.

19 Nelly en Cécilia zijn 7 december naar Disney Land Parijs geweest om er de kerstmagie te bewonderen.
Een onvergetelijke dag.

20 De kluswerkzaamheden op ons Kasteel, waarmee we verleden jaar begonnen waren, zijn dit jaar beëindigd. De isolatie aan de buitenkant heeft een dubbele functie: allereerst ziet de gevel er weer netjes uit en nu wordt deze gevel tenminste ook geïsoleerd, wat tot nu toe vrijwel niet het geval was.

21 Château de Maulette Irène en Christian LESUR 62, rue des Vignes MAULETTE SUR VESGRE Frankrijk Binnen Frankrijk : Van buiten Frankrijk: Kasteel:   mobiele te l.en   Christian: Irène: 21

22 EEN GOED EN GELUKKIG 2014. Irène en Christian, Isabelle en Max,
Nelly, José, Cécilia en Léa, en al hun viervoetige vrienden wensen jullie: EEN GOED EN GELUKKIG 2014.


Download ppt "Het jaar 2013 Net als verleden jaar gaan we begin januari op bezoek bij Oudste Dochter. Isa en Max hebben het goed naar hun zin in het zuid-westen van."

Verwante presentaties


Ads door Google