De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Op Château de Maulette zal 2012 altijd het jaar van de Grote Veranderingen blijven. 1 Januari was de eerste dag van de pensioen-gerechtigde leeftijd van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Op Château de Maulette zal 2012 altijd het jaar van de Grote Veranderingen blijven. 1 Januari was de eerste dag van de pensioen-gerechtigde leeftijd van."— Transcript van de presentatie:

1 Op Château de Maulette zal 2012 altijd het jaar van de Grote Veranderingen blijven. 1 Januari was de eerste dag van de pensioen-gerechtigde leeftijd van de kasteelheer. Enne Cricri, zijn we oud ? In een voorgaande Gazette heb ik al uitgelegd, dat een mens pas oud is als hij er geen zin meer in heeft om lol te trappen… en dat is voor mij niet het geval. Ik denk dat ik er na 46 jaar van trouwe dienst recht op heb, om dat deel van het geld dat ik door de jaren heen in mijn pensioenvoorziening heb gestopt, eens uit te gaan halen (hoop doet leven !). Werk is net als drugs, men komt er niet gemakkelijk van af. In overleg met het bedrijf « VECTRA » heb ik de mogelijkheid gekregen me van tijd tot tijd te mogen overleveren aan drugs, waarbij ik zelf mijn werkzaamheden mag kiezen (het privilige van de gepensioneerde). En er zijn nog meer dingen veranderd :

2 Tenerife, januari 2012 Het eerste bezoek van de pas gepensioneerde is aan zijn Oudste Dochter. We beloofden haar al 3 jaar lang dat we haar zouden komen bezoeken. Subliem landschap en aangename temperatuur gegarandeerd. We hebben Meneer Schoonzoon eens beter leren kennen. Met pensioen zijn heeft zo ook zijn voordelen !

3 Tenerife, januari 2012 Bezoek aan de vulkaan. Op deze hoogte is het al frisser. In het restaurant met Meneer Schoonzoon en Oudste Dochter op de dag van haar 38 e verjaardag.

4 Retour naar Tenerife, Jo wordt 37 Bij terugkomt op Tenerife wacht de familie Fernandes ons op, om de 37- jarige verjaardag van Jo te vieren. Cécilia vindt het heerlijk kaarsjes uit te blazen!

5 Februari 2012 Zoals elk jaar is februari de maand van Carnaval. Je bent pas oud als je geen zin meer hebt om…

6 Maart 2012 Het is niet omdat men met pensioen is, dat men inactief moet blijven. « VECTRA » heeft me een interessante job van 2 maanden in Argentinië aangeboden, ik kon het niet weigeren. Irène was ook gevraagd mee te komen, maar ze is maar een maand bij me geweest omdat Nelly in april moest bevallen. Voor boeren als wij is Argentinië aan het andere eind van de wereld. Wij, die alleen maar Europa (en een beetje Maghreb) kennen.

7 Argentinië 2012 In ROSARIO voelen wij ons de koning te rijk in hotel URQUISA. Rechtsvan mij Hugues, onze tolk. Op de kop van de tafel meneer Viano, de baas. ROSARIO : tochtje op de rivier PARANA. Het werk is het vormen van 5 teams die werken met het materiaal van de firma « VECTRA». Een straat in ROSARIO.

8 Argentinië 2012 Een straat in VICTORIA (60 km van Rosario). De rivier PARANA bij Victoria. Het Andesgebergte op de weg naar Santiago. Een straat in MENDOSA (dichtbij la Cordillière). De grens met Chili (hoogte 4000 m). CHRISTUS DE VERLOSSER aan de Chileense grens.

9 April 2012 Op 6 april, terwijl we verpoosden in de straten van Rosario, heeft een ooievaar een klein engeltje (45 cm) bij Nelly en José afgeleverd. De kleine Léa is geboren op Goede Vrijdag, eerder dan gepland. Ze heeft alles op alles gezet om de 2.3 kg die ze woog bij haar geboorte snel weg te werken. Cécilia vindt het geweldig om zo’n klein en schattig zusje te hebben.

10 Juli 2012 Maar enkelen van jullie kennen het Château de Maulette. Deze prachtige 20ste-eeuwse woning, al eerder genoemd in de Gazette van 1999, is sinds haar constructie in 1973 maar weinig veranderd. In het voorjaar hebben we plannen voor een verbouwing aan de Gemeente voorgelegd en half juli zijn de werkzaamheden begonnen. Het Château is onherkenbaar ! VóórNá

11 Augustus 2012 In het begin moet alles worden afgebroken en de overtollige grond moet verwijderd worden. Daarna wordt de fundering gestort, worden de muren opgemetseld en klaar is Kees! We hebben zowel aan de straatzijde als aan de tuinzijde een terras gemaakt, plus een verbinding tussen de twee terrassen. Een uitbreiding van de kelder ondersteunt het terras aan de straatkant. Men komt in de tuin via een weggetje aan de rechterkant van het huis.

12 September 2012 Zicht vanuit de tuin Zicht vanaf de straat

13 September 2012 in Congo Wederom een verzoek van de firma « VECTRA », deze keer om voor 10 dagen naar Congo Brazzaville te gaan. Net als voor Argentinië ga ik er naartoe om een team te vormen voor de meetwagen die onze firma aan Congo heeft verkocht. Deze keer is Irène thuis gebleven, omdat de kleine Léa regelmatig een oppas nodig heeft… Bij aankomst in Pointe Noire werd ik verwelkomd door de nationale televisie. De door ons geleverde bestelling aan Congo was dan ook aanzienlijk. Buiten de meetwagen zijn er ook 3 bestelbusjes geleverd, elk uitgerust met meetapparatuur en laboratoriumapparatuur voor de kwaliteitscontrole van de wegen.

14 September 2012 in Congo De vrachtwagen « déflecto » op een transportwagen Speech van de Directeur van het Wegennet Expositie van het materiaal Het strand van Pointe Noire Een straat in Pointe Noire De rivier de Congo

15 De kinderen… en het vervolg De oudste dochter werkt nog steeds in hotel « ABAMA » op Tenerife. Ze heeft de verantwoording over de materialen en het personeel van zwembad en strand. Sinds de gebeurtenissen in Maghreb gaat het goed met het toerisme op Tenerife. Ze heeft dus veel werk en dat is ook maar goed ook voor Spanje! Nelly heeft nog steeds de verantwoording over het afvalwater bij « VEOLIA ». Het is een bloeiende markt. José is sinds september barman af, hij is huisvader geworden. Binnenkort begint hij in een nieuwe functie bij de groenvoorziening. Meer nieuws hierover volgt in de Gazette van 2013.

16 In het laatste trimester van het jaar worden diverse klusjes uitgevoerd om het château nog mooier te maken: - Het plaatsen van een automatische toegangspoort. - Het plaatsen van een afrastering aan de straatkant. - Het aansluiten van een pomp voor de opvang van regenwater. - Etc… al datgene, waarmee men een gepensioneerde kan bezighouden. - De kasteelvrouwe zit ook niet stil. Ze besteedt haar tijd nuttig tussen de aanleg van de tuin enerzijds en het regelmatig oppassen op Léa anderzijds. Zoals u kunt zien, heeft ze de perfecte oplossing gevonden om af en toe een moment van rust voor haarzelf te vinden! Eind van het jaar op het château Heel de familie wenst u een goed en gelukkig 2013

17 Irène en Christian LESUR 62, rue des Vignes 78550 MAULETTE SUR VESGRE Frankrijk Vanuit Frankrijk : Van buiten Frankrijk: Château : 01.30.59.63.24+.33.130.59.63.24 GSM en e-mail Christian :06.85.62.85.57+.33.685.62.85.57 cricri.portable@orange.fr Irène : 06.19.50.69.47+.33.619.50.69.47 sirenetassin@orange.fr Château de Maulette


Download ppt "Op Château de Maulette zal 2012 altijd het jaar van de Grote Veranderingen blijven. 1 Januari was de eerste dag van de pensioen-gerechtigde leeftijd van."

Verwante presentaties


Ads door Google