De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door: Mylène Boode & Isa Beuze Naam van ons project: Mylìsa

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door: Mylène Boode & Isa Beuze Naam van ons project: Mylìsa"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door: Mylène Boode & Isa Beuze Naam van ons project: Mylìsa
De klas van de toekomst Gemaakt door: Mylène Boode & Isa Beuze Naam van ons project: Mylìsa Links is Isa, en rechts is Mylène

2 Inleiding Wij hebben een klas van de toekomst gemaakt omdat wij het heel leuk vinden om te ontwerpen, en het ons heeeeeeel leuk lijkt om met de hele klas naar de Efteling te gaan!! We hebben met ons ontwerp ook gedacht aan het milieu!

3 Inhoud Voorpagina Blz. 1 Inleiding Blz. 2 Inhoud Blz. 3 Ons ontwerp Blz. 4 Het milieu Blz. 5 Een beetje modern Blz. 6 Creatief Blz. 7 De dieren Blz. 8 Sporten Blz. 9 Leraren Blz. 10 Les Blz. 11 De klas van de toekomst Blz. 12 De school van de toekomst Blz. 13 Slot Blz. 14

4 Ons ontwerp Onze school van de toekomst hebben we ontworpen met gerecycled glas, dat in de glasbak is gegooid. Dus dan heb je als klas een glazen bol, en dat een mooi uitzicht heeft, en goed is voor het milieu. Over de school spettert een waterval, maar dat is alleen in de zomer, om de klas af te koelen. In de winter kun je de waterval uit zetten.

5 Het milieu Voor het milieu hebben we een paar dingen bedacht:
Glas uit de glasbak als gebouw De boeken zijn geplastificeerd van plastic uit de plasticbak Er zitten zonnepanelen op het dak van de school om energie op te wekken Het water van de waterval valt onder de school in bakken, en dat water gebruiken we opnieuw Het water van de waterval koelt in de zomer de school af, zodat er geen ventilatoren hoeven te zijn Om de douches te gebruiken druk je op een knop, en valt er wat schoon water van de waterval uit gaatjes in het dak In plaats van duur laminaat hebben we gras in de school wat we door mest laten groeien, en het loopt ook nog eens fijn! We hebben ook kippen en een haan rondlopen, in plaats van een dure bel kraait de haan! We hebben ook tussen een paar bomen een hangmat geplaats, zodat je geen dure stoelen hoeft te kopen.

6 Een beetje modern Natuurlijk is een school van de toekomst ook modern, dus hebben we ook een digibord om op te schrijven, ook is er een Playstation en een Wii aan het digibord geplaatst waar mee de leerlingen kunnen gamen, in de pauze. Ook hebben we licht nodig, dus hebben we lampen in de grond geplaatst, zodat het licht omhoog schijnt. We hebben in de school een cocktail bar, zodat de leerlingen geen drinken hoeven mee te nemen, er wordt natuurlijk geen alcohol geschonken! Ook hebben we een tafel met knopjes, als je op een bepaald knopje drukt, dan komen er bijv. tafels en stoelen uit de grond, of dat gaat er muziek aan.

7 Creatief Het is niet leuk om altijd uit de boeken te leren, dus maken de leerlingen van alles en natuurlijk doen ze ook klusjes, zoals: De picknick tafels hebben de leerlingen gemaakt met hout De leerlingen hebben een paar vogelhuisjes gemaakt De leerlingen maaien zelf het gras, zodat het niet te lang wordt

8 De dieren Op deze school hebben we ook een aantal dieren, de soorten die we hebben zijn: Konijnen Kippen + hanen Vogels: roodbosjes, musjes, papegaaien, parkieten, ganzen Vissen De leerlingen moeten de dieren zelf verzorgen, en met het vak biologie moeten de leerlingen soms dus ook zieke dieren verzorgen

9 Sporten Het is ook belangrijk dat leerlingen sporten, dus hebben we een voetbalveld aangelegd in de klas, boven het voetbalgoal hang ook een basketbalgoal, zodat ze ook kunnen basketballen. Het basketbalgoal zweeft, met een afstandsbediening kun je het goal verplaatsen. Ook is er in de klas een zwembad, dus daar kunnen ze ook in zwemmen.

10 Leraren Je denkt natuurlijk, in de toekomst hebben we als leraar een robot, maar nee dat is geen goed plan! Waarom? Nou als op alle scholen een robot als leraar komt zijn heel veel mensen werkloos, en dat is niet goed voor de economie!

11 Les De leerlingen krijgen les in het zwembad, als je op een knop drukt, komen er tafels en stoelen uit de vloer van het zwembad. De boeken waaruit ze les krijgen zijn geplastificeerd met gerecycled plastic uit de plasticbak. Als de tafels en stoelen weer naar beneden zijn, krijgen de leerlingen soms ook reddingzwemmen.

12 De klas van de toekomst Hier zie je één van de klassen, zoals je ziet is er een zwembad, een cocktailbar, een voetbalveld, picknicktafels, kleedhokjes, bomen met een hangmat en alle dieren.

13 De school van de toekomst
Hieronder zie je de hele school, het zijn 28 klassen, + de ingang midden-onder. Op elke klas zit een zonnepaneel, en het blauwe wat je ziet is de waterval!

14 Slot Dit was ons PowerPoint over onze school en klas van de toekomst, we vonden het super leuk om het te maken, en we hopen natuurlijk dat we die prijs winnen!! Groetjes Mylène en Isa


Download ppt "Gemaakt door: Mylène Boode & Isa Beuze Naam van ons project: Mylìsa"

Verwante presentaties


Ads door Google