De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Koffieochtend Bibliotheek Hoograven

Verwante presentaties


Presentatie over: "Koffieochtend Bibliotheek Hoograven"— Transcript van de presentatie:

1 Koffieochtend Bibliotheek Hoograven

2 Over Bibliotheek Utrecht:
Vroeger ging je naar de Bibliotheek om boeken te lenen. Tegenwoordig is er zoveel meer te beleven en te halen. Per jaar begroeten wij bijna 1,5 miljoen bezoekers in de Centrale Bibliotheek en onze 13 vestigingen. De Bibliotheek Utrecht werkt daarbij vanuit de volgende visie: De Bibliotheek Utrecht is een vrij toegankelijke en inspirerende plek in de stad of in de wijk om te informeren, te recreëren, te ontmoeten en te verdiepen en staat in het teken van een leven lang leren en ontdekken.

3 Begin: In 2013 was Ingrid Bulsink vanuit Axxioncontinu op zoek naar een plek buiten het verzorgingstehuis waar ouderen elkaar konden ontmoeten. Namens de bibliotheek probeerde ik te inventariseren waar behoefte aan bestond bij bewoners van de wijk Hoograven en hoe wij als bibliotheek hier op in konden spelen.

4 De praktijk: In december 2013 zijn we met de koffieochtend begonnen in de bibliotheek. Iedere dinsdagmorgen tussen 10 en 12 zijn (vooral) oudere bewoners uit de wijk welkom om een kopje koffie te komen drinken en elkaar te ontmoeten. -Er komen iedere week tussen de 10 en 20 mensen langs voor een praatje en een kopje koffie -Op dinsdagochtend is er ook markt op het plein -Het Geheel wordt verzorgd en gedragen door gastvrouw Ria en Aisja.

5

6 Tips: -Ga na waar behoefte aan is. -Begin klein.
-Wil je meer (activering) dan alleen ontmoeting begin daar meteen mee. -Koffie ochtend staat of valt met continuïteit en goede begeleiding (gastvrouwen zijn essentieel!)

7 Vragen?


Download ppt "Koffieochtend Bibliotheek Hoograven"

Verwante presentaties


Ads door Google