De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paragraaf 1 Eerst woonden er alleen indianen. (ong. 5 miljoen) Zij leefden als jagers en verzamelaars Leefden soms ook als boer. Hadden een godsdienst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paragraaf 1 Eerst woonden er alleen indianen. (ong. 5 miljoen) Zij leefden als jagers en verzamelaars Leefden soms ook als boer. Hadden een godsdienst."— Transcript van de presentatie:

1

2 Paragraaf 1

3 Eerst woonden er alleen indianen. (ong. 5 miljoen) Zij leefden als jagers en verzamelaars Leefden soms ook als boer. Hadden een godsdienst met meerdere goden. Indianen leefden in verschillende stammen, die geen contact met elkaar hadden. Hadden soms ook oorlog met elkaar.

4

5

6

7 Werd in 1492 ontdekt door Columbus. Hij noemde de bevolking indianen Hij dacht dat hij al in India was. Het werd Spaans gebied.

8

9 Vanaf 1600 kwamen er steeds meer Europeanen. 5 Redenen: Avontuur Goud/ rijkdom Ontsnappen aan straf Vrije godsdienst Op zoek naar nieuw leven.

10 Eerste Europese bewoners noemen we: Kolonisten Zij komen daar land inpikken om te wonen. Het waren vooral Engelsen, dus het wordt al snel Engels gebied. Kolonisten werkten samen met de indianen. Ze ruilden voedsel tegen huiden en wapens.

11

12 Er kwamen steeds meer Europeanen. Indianen waren hier niet blij mee Ze gingen de kolonisten aanvallen. Indianen die bleven, moesten christen worden. Indianen moesten verhuizen, want de blanken hadden meer plek nodig. Rond 1700: de gehele oostkust was van de Engelsen.

13

14 Indianen: eerste bewoners van Amerika Stammen: groepen mensen die bij elkaar horen. Kolonisten: mensen die verhuizen naar een kolonie, en daar blijven wonen.

15 Einde.


Download ppt "Paragraaf 1 Eerst woonden er alleen indianen. (ong. 5 miljoen) Zij leefden als jagers en verzamelaars Leefden soms ook als boer. Hadden een godsdienst."

Verwante presentaties


Ads door Google