De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De inrichting van het Resource Center van de HU

Verwante presentaties


Presentatie over: "De inrichting van het Resource Center van de HU"— Transcript van de presentatie:

1 De inrichting van het Resource Center van de HU

2 Wie zijn wij? Michel van den Berg: interim-recruiter bij Hogeschool Utrecht (“de HU”), voor de stafdiensten en diverse faculteiten: Daniëlle Navas-Brandt MBA: founder van Brandfabric:

3 Wat gaan we delen en bespreken?
Korte schets van hoe het was; Korte schets van hoe het is; Info over het “PIL-proces”; Onderbuikgevoel, implementatiekracht, STAR-interviewen en vragen stellen; Interviewen “nieuwe stijl” versus het interviewen “oude stijl”; BONUS: een oefening over merkwaardenbeleving!

4 Alle documenten uit deze sessie, kun je per mail toegestuurd krijgen.
Belangstelling voor de documenten? Laat vooral jouw gegevens bij ons achter!

5 Hoe het was: Werving in de lijn;
Gesprekken door opleidings- en afdelingsmanagers; Met name arbeidsvoorwaardengesprekken belegd bij HR-advies; Vooral focus op werkgerelateerde competenties, in beperkte mate oppersoonlijkheidscompetenties.

6 Hoe het is Werving mét de lijn;
Alle CV’s centraal verzameld in een ATS; Recruiter beoordeelt in 3 categorieën (wel, twijfel, niet) en biedt selectie kandidaten aan; Manager voert, sámen met de recruiter, het eerste gesprek; Samen bepalen we wie verder gaat; Maximaal 2 gesprekken na eerste ronde: vervolggesprek op matching en inhoudelijkheid met collega’s en arbeidsvoorwaarden.

7

8 Onderbuikgevoel of STAR?
Voorheen werden kandidaten beoordeeld obv CV, gesprekken hadden vaak tot doel het gevoel van geschiktheid te bevestigen (of ontkrachten…); Vragen werden vaak raadseltjes of een opeenhoping van 7 vragen: Stel dat dit gebeurt, hoe zou jij dan reageren, handelen, etc.; Implementatiekracht was in zekere zin een verbetering, het klonk al zakelijk 

9 Implementatiekracht

10 STAR biedt flexibiliteit
Begin 2015 is “implementatiekracht” het toverwoord; Niemand kan mij vertellen wat dat is… Meestal? Een gevoel.

11 Nu STAR, op compenties

12 Welke competenties? De HU heeft zelf al een aantal competenties geduid: Samenwerken; Initiatief; Resultaatgerichtheid. De HU is in transitie. Om de kans op succes te vergroten, vormen wij ons een beeld door in onze interviews een aantal extra competenties uit te vragen: stijl- en rolflexibiliteit, overzicht houden en verwachtingsmanagement.

13 Wat voorbeelden…

14 En na de gesprekken? De hiring manager wijst alle interne kandidaten, persoonlijk, af: Zonder gesprek; Na een gesprek. De hiring manager wijst alle kandidaten, persoonlijk, af uit een vervolggesprek. De recruiter wijst alle externe kandidaten af, op basis van de bevindingen uit het eerste gesprek, in een telefonische terugkoppeling.

15 En dan nu… Daniëlle Navas!


Download ppt "De inrichting van het Resource Center van de HU"

Verwante presentaties


Ads door Google