De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kennismakingsavond 2017 Groep 6B Ruud van Meulenbroek (ma-di-vr) Monique de Betue (wo-do)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kennismakingsavond 2017 Groep 6B Ruud van Meulenbroek (ma-di-vr) Monique de Betue (wo-do)"— Transcript van de presentatie:

1 Kennismakingsavond 2017 Groep 6B Ruud van Meulenbroek (ma-di-vr) Monique de Betue (wo-do)

2 Voordat we het vergeten…
Noodnummers van u: Juiste mobiele nummers én het juiste adres.  graag vanavond / deze week invullen. Medicijnprotocol: Wij mogen GEEN medische handelingen verrichten…. Ook geen paracetamol / Ritalin o.i.d. NSCCT: Deze toets wordt afgenomen rond mei. U krijgt nog een aparte uitnodiging voor een informatieavond hierover.

3 Kanjertraining Een onderdeel van ons onderwijs is de Kanjertraining. Kinderen leren: *Jezelf voorstellen *Iets aardigs zeggen *Hoe voel je je? *Nee kunnen zeggen *Grenzen aangeven En nog meer.

4 Ieders gedrag in de driehoek is goed als:
Het bij het kind een smiley oplevert Het bij medeleerlingen een smiley oplevert Het bij de leerkracht een smiley oplevert Het bij de ouders een smiley oplevert

5 Kanjerspel! Potlodenslang Er moet een slang gemaakt worden van mensen met een potlood tussen de vingers. Een slang met groene, een slang met oranje, een slang met roze potloden. Iedereen wordt bij zijn eigen plaats opgehaald.

6 Communicatie naar u als ouders
*Deze informatieavond. *Bespreking van de vorderingen tijdens 10-minuten gesprekken. *Update via Parnassys voor/in het weekend. *Mogelijkheid tot een gesprek, als u dit wilt. Voor een uitgebreid gesprek kunt u beter een afspraak maken. * Jaarboek.

7 Communicatie naar uw kinderen
LSD: Luisteren naar een ander op een open manier Samenvatten, wat zegt een ander, heb ik het goed begrepen? Doorvragen, begrijp ik de boodschap van de ander? Het onderling aanspreken van elkaar is een belangrijk onderdeel

8 Groepjes en groepjes ruilen
De kinderen zitten in groepjes van meerdere kinderen. Na elke vakantie veranderen wij van groepjes. De gedachte hierachter is, dat de kinderen met iedereen moeten kunnen samenwerken en je zit niet steeds naast hetzelfde kind.

9 Spreekbeurten Na de herfstvakantie starten we met de spreekbeurten. Dit is altijd erg spannend voor de kinderen. Vooraf krijgen ze een tipformulier mee met tips voor het presenteren. Het is zaak dat de kinderen leren om de voorbereidingen te plannen zodat ze niet alles op het laatste moment hoeven te doen.

10 Groepenpresentatie Deze vinden een vijftal keren plaats in onze toneelzaal. Kinderen kunnen toneel spelen, dansjes tonen, moppen vertellen etc., etc. Een andere manier van leren, waarbij kinderen andersoortige talenten kunnen laten zien.

11 Niveaugroepen Wij werken bij elk zaakvak in niveaugroepen. Die groepen zijn rood/geel/groen. Wij verwachten ook enige verantwoording van de kinderen. Als ze iets niet snappen dan doen ze hun best om hun vraag beantwoord te krijgen. Met Snappet is het erg makkelijk om op niveau te werken.

12 IPC Met IPC werken we aan doelen.
Die doelen zijn verdeeld over de 5 leerjaren en over meerdere thema’s. Gemiddeld 5-6 thema’s per jaar. Aan het eind van de basisschooltijd is er aan alle doelen gewerkt. We starten met Woon jij hier in de buurt?

13 Snappet Met Snappet werken kinderen na de uitleg van de leerkracht aan opgaven. De computer registreert hun resultaten en past het pluswerk daarop aan. De leerkracht ziet meteen waar een kind op uitvalt en kan hier hulp bij bieden.

14 Office 365 Mogelijkheid om online documenten op te slaan.
Ieder kind zijn eigen wachtwoord. Kinderen kunnen er ook vanuit thuis in werken. Ideaal voor samenwerkingsopdrachten in de bovenbouw.

15 Gym: Dinsdagochtend en vrijdagmiddag Juiste gymkleding + schoenen  kijk even of de kinderen hun schoenen nog passen. Vaak groeien ze veel in een vakantie. 

16 Huiswerk Topografie: 10 blokken. De kinderen krijgen een blad mee dat al zelf goed ingevuld is. Er is 1 week om te leren. Dan de toets. Thuis samen met uw kind oefenen (niet op nummer, maar door elkaar!) Afmaakwerk : zo af en toe, als blijkt dat iemand er met de spreekwoordelijke pet naar gegooid heeft. Tafels oefenen!

17 Hulp van u Rijden bij excursies. We melden dit ruim voor de datum, dan kunt u er rekening mee houden. Luizenouders. Wie wil er luizen pluizen? Handvaardigheidscircuit : 3 of 4 keer 4 middagen groepje begeleiden Het jaarboek van

18 Afsluiting Hartelijk dank voor uw aanwezigheid. Zijn er nog vragen?


Download ppt "Kennismakingsavond 2017 Groep 6B Ruud van Meulenbroek (ma-di-vr) Monique de Betue (wo-do)"

Verwante presentaties


Ads door Google