De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b."— Transcript van de presentatie:

1 Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b

2 Achtste dag: feestelijke samenkomst B’Jom ha’smeni atzeret (zal het voor jullie zijn) Numeri 29:35 Atzaret = -Plechtige viering -Feestelijke samenkomst -Heilige bijeenkomst ( Leviticus 23:36) -Slotfeest (van het loofhuttenfeest) en van alle feesten??

3 Achtste dag: afscheidsfeest loofhutten

4 Achtste dag 2 Kronieken 7: 9 “Op de achtste dag hielden zij een bijzondere bijeenkomst, (B’Jom ha’smeni atzeret) want de inwijding van het altaar hadden zij zeven dagen gehouden, en het feest nog eens zeven dagen. “Op de 23 e dag van de zevende maand liet hij het volk gaan naar hun tenten. Allen waren zij welgemoed over het goede dat de HEERE aan David, aan Salomo en aan Zijn volk Israël, gedaan had.”

5 Twaalf maanden, één jaar

6 Wekelijks feest: 1. sjabbat

7 Voorjaarsfeest: 2. Pesach

8 Voorjaarsfeest: 3. Feest van Ongezuurde broden

9 Voorjaarsfeest: 4. Wekenfeest

10 Najaarsfeest: 5. Dag van geklank

11 Najaarsfeest: 6. Grote Verzoendag

12 Najaarsfeest: 7.Loofhuttenfeest

13 Achtste dag: Feestelijke samenkomst Feesten; gedenken en vieren 1. Gedenk de Schepping- sjabbat 2. Verlossing door het bloed -pesach 3. Bevrijding uit slavernij- ongezuurde broden 4. Met Gods Geest vervuld - wekenfeest 5. Klaar voor Jesjoea’s komst - dag van geklank 6. Verzoening en vrij geweten - grote verzoendag 7. Het Vrederijk - loofhuttenfeest

14 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Jesjoea nam de zonde op zich is Hij is onze Hogepriester Die voor ons Bidt en pleit

15 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Bevrijding, Uittocht uit de zonde, Egypte en uit Babylon

16 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Wakker worden Wees bereid De KONING komt

17 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Gedenk… Want…

18 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Vruchten van de Geest

19 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Vrij van gebondenheid, zonde en slavernij

20 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Wolf en lam Koe en berin Baby met gifslang

21 Achtste dag; Bij welk feest past dit?

22 Achtste dag; De feesten in de goede volgorde Sjabbat Pesach Ongezuurde broden feest Wekenfeest Dag van geklank Grote verzoendag Loofhuttenfeest

23 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Gedenk… Want…

24 Achtste dag; Bij welk feest past dit?

25 Bevrijding, Uittocht uit de zonde, Egypte en uit Babylon

26 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Vruchten van de Geest

27 Achtste dag 3 e, 4 e, 5 e en 6 e maand: De zomermaanden; Oogsten, zorg voor de wijngaard, zomervruchten, olijfoogst

28 Achtste dag; Bij welk feest past dit? 7 e maand Wakker worden Wees bereid De KONING komt

29 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Jesjoea nam de zonde op zich is Hij is onze Hogepriester Die voor ons Bidt en pleit

30 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Wolf en lam Koe en berin Baby met gifslang

31 Achtste dag; Bij welk feest past dit?

32 Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b

33 Achtste dag; WAT VIEREN WIJ? We vieren Gods plan van: 1. SCHEPPING, 2. VERLOSSING, 3. BEVRIJDING, 4. VERVULLING MET GODS GEEST, 5. VOORBEREIDING, 6. VERZOENING EN 7. VOLTOOIING, HET KOMENDE KONINKRIJK

34 Achtste dag; Bij welk feest past dit? Wie in Jesjoea gelooft, stromen van levend water zullen uit zijn binnenste stromen.

35 Volgend jaar in Jeruzalajiem De aardse en hemelse stad Levend water uit de tempel

36 Het getal zeven: VOLHEID, TOTALITEIT Sjabbat 7 e dag Pesach 2 x 7 op 14 e dag van de 1 e maand Feest van ongezuurde broden duurt 7 dagen Op 7 e dag is een ‘slotdag’ Na 7x 7 weken is het WEKENFEEST Op de 1 e van de 7 e maand, dag van geklank Het loofhuttenfeest duurt 7 dagen Er worden 10 x 7 jonge stieren geofferd = 70 intotaal

37 Van het einde naar het begin; Tora Deut. 34:10-12 “En er is in Israël geen profeet meer opgestaan zoals Mozes, die de HEERE kende van aangezicht tot aangezicht, met al de tekenen en wonderen waarmee de HEERE hem gezonden had om die in het land Egypte te doen bij de farao, bij al zijn dienaren en bij heel zijn land; en met heel de sterke hand en met alle grote ontzagwekkende daden, die Mozes voor de ogen van heel Israël verrichtte.”

38 Van het einde naar het begin (Profeten) Maleachi 4:4-6 “Denk aan de wet van Mozes, Mijn dienaar, die Ik hem geboden heb op Horeb voor heel Israël, aan de verordeningen en de bepalingen. Zie, Ik zend tot u de profeet Elia, voordat de dag van de HEERE komt, die grote en ontzagwekkende dag. Hij zal het hart van de vaders tot de kinderen terugbrengen, en het hart van de kinderen tot hun vaders, opdat Ik niet zal komen en de aarde met de ban zal slaan.”

39 Van het einde naar het begin (Nieuwe Verbond) Openbaring 22: 18: “Want ik getuig aan iederdie de woorden van de profetie van dit boek hoort: Als iemand iets aan deze dingen toevoegt, zal God hem de plagen toevoegend die in dit boek geschreven zijn. En als iemand afdoet van de woorden van het boek van deze profetie, zal God zijn deel afdoen van het boek des levens, en van de heilige stad, van de dingen die in dit boek geschreven zijn.”

40 Van het einde naar het begin Openbaring 22: 20 “Hij Die van deze dingen getuigt, zegt: Ja Ik kom spoedig. Amen. Ja, kom, Heere Jezus! De genade van onze Heere Jezus Christus zij met u allen. Amen.”

41 Van het einde naar het begin (Tora) Genesis 1: 1-4 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde nu was woest en leeg, en duisternis lag over de watervloed; en de Geest van God zweefde boven het water. En God zei: Laat er licht zijn! En er was licht. En God zag het licht dat het goed was; en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis. En God noemde het licht dag en de duisternis noemde Hij nacht. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de eerste dag.”

42 Achtste dag; Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b


Download ppt "Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b."

Verwante presentaties


Ads door Google