De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach"— Transcript van de presentatie:

1 Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach
Christus als de vervulling van Pesach 1) De schaduwen van het Pesachfeest 2) De werkelijkheid van Christus

2

3

4

5 In Egypte werden we slecht behandeld
In Egypte werden we slecht behandeld. De Egyptenaren onderdrukten ons dwongen ons tot zware slavenarbeid. Toen klaagden we de HERE, de God van onze voorouders, onze nood. Hij hoorde ons hulpgeroep en zag ons ellendig slavenbestaan. En de HERE bevrijdde ons uit Egypte, met sterke hand en opgeheven arm, op angstaanjagende wijze, met tekenen en wonderen. Hij bracht ons hierheen en gaf ons dit land, dat overvloeit van melk en honing Deut. 26

6 Als de Heilige, geprezen zij zijn naam, onze voorouders niet uit Egypte bevrijd had, zouden wij, onze kinderen en kleinkinderen, nog in slavernij zijn bij de Farao van Egypte. Daarom rust op ons de plicht om van de uittocht uit Egypte te vertellen. Dit is het brood der ellende, dat onze voorouders in Egypte gegeten hebben.

7 Om alle wonderdaden die de HERE voor onze voorouders en voor ons verricht heeft, omdat Hij ons van slavernij tot vrijheid, van leed tot vreugde, van rouw tot feest, van duisternis tot helder licht en uit het diensthuis tot verlossing heeft gebracht, daarom zijn wij verplicht, Hem in dankliederen te prijzen. Laat ons voor Hem een nieuw lied zingen, Halleluja!

8

9

10

11

12 Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach
Christus als de vervulling van Pesach 1) De schaduwen van het Pesachfeest 2) De werkelijkheid van Christus

13

14 Ons paaslam Christus is geslacht!
Pesach is een offer én een maaltijd Christus wordt Zelf het offer en Hij geeft ons de maaltijd Avondmaal is de maaltijd van de verlossing die op het offer van Christus berust

15

16 Om over na te denken Geloven in het Paaslam Christus is niet alleen iets om jaarlijks te vieren, maar vooral een manier van leven.


Download ppt "Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach"

Verwante presentaties


Ads door Google