De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De achtste dag Leviticus 23:36 (HSV op scherm)

Verwante presentaties


Presentatie over: "De achtste dag Leviticus 23:36 (HSV op scherm)"— Transcript van de presentatie:

1 De achtste dag Leviticus 23:36 (HSV op scherm)
(…) Op de achtste dag moet u een heilige samenkomst houden en de HEERE een vuuroffer aanbieden. Het is een bijzondere samenkomst. U mag geen enkel dienstwerk doen. Vandaag: God gaat Zijn plan voltooien! De achtste dag Het achtste feest In deze hoop leven wij!

2 Welke dag is het vandaag?
De achtste dag, waarvan? Hoort deze dag bij het Loofhuttenfeest? Betere vraag: waar vanaf? De achtste dag vieren we geen Loofhuttenfeest meer, maar een nieuw feest! Het Loofhuttenfeest, de woestijnreis, is ten einde! Direct aansluitend wel, na een volheid van tijd (7 dagen), is er nu het begin van een nieuwe periode Het doel van de reis is bereikt!

3 Wat is het doel van de reis?
Wat zouden we na het Loofhuttenfeest nog wensen? God woont bij ons en beschermt ons We zijn “werkelijk blij”! (Deuteronomium 16:15) Houdt dit na het Loofhuttenfeest op? Gaat God weg? Natuurlijk niet! Alleen de loofhut mag weg! Het tijdelijke wordt ingewisseld voor het eeuwige Dit kan alleen als heel de schepping is hersteld!

4 Heel de schepping komt tot zijn doel
De Joden noemen deze dag Simchat Torah = vreugde der wet/onderwijzing Heel Gods Woord komt tot Zijn doel Uit Zijn Woord is heel de schepping voortgekomen Gods onderwijs en Gods schepping zijn nauw verbonden Denk aan Psalm 19 Het leesrooster van de parasjah van de week eindigt vandaag ook, maar begint ook opnieuw

5 Het achtste feest De “feestdagen van de Heere” (Lev. 23) zijn:
1 wekelijks feest 7 jaarlijkse feesten De achtste dag is het achtste feest dat genoemd wordt Het slotfeest van alle feesten Welke feesten hebben we allemaal gehad?

6 De sabbat

7 Het Pesachfeest

8 Het Ongezuurde Brodenfeest

9 Het Wekenfeest

10 De Bazuinendag

11 De Grote Verzoendag

12 Het Loofhuttenfeest

13 De achtste dag

14 Alle feesten zijn profetisch
1 wekelijks feest, de rode draad door de geschiedenis Sabbat: ziet uit naar de eeuwige rust (Hebr. 4) 7 jaarlijkse feesten, Gods heilsplan in de geschiedenis 3 voorjaarsfeesten, vervuld rond de eerste komst van Jezus Pesach (offer/dood van Jezus) Ongezuurde broden (opstanding/leven van Jezus) Wekenfeest (Jezus wordt zichtbaar in ons door de Heilige Geest) 4 najaarsfeesten, vervuld rond de wederkomst van Jezus Bazuinendag Grote Verzoendag Loofhuttenfeest De achtste dag

15 Najaarsfeesten al gedeeltelijk vervuld
Alle feesten zijn gevierd ook voordat hun volledige betekenis duidelijk werd Zo vieren wij nu ook de najaarsfeesten! Toch zijn ook de najaarsfeesten al een stuk vervuld De verzoening is al tot stand gebracht God woont al in ons door Zijn Geest Wij mogen nu al eeuwig leven kennen in Jezus! We zien uit naar de voltooiing van Gods plan!

16 Samenvatting: in deze hoop leven wij
Romeinen 8:18-23 Openbaring 21:1-8


Download ppt "De achtste dag Leviticus 23:36 (HSV op scherm)"

Verwante presentaties


Ads door Google