De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

*************************** ****************************************************

Verwante presentaties


Presentatie over: "*************************** ****************************************************"— Transcript van de presentatie:

1 *************************** ****************************************************

2 Thema: Wat je zaait, zul je oogsten. Vergis u niet, God laat niet met zich spotten: Wat een mens zaait, zal hij ook oogsten. Wie op de akker van zijn zondige natuur zaait, oogst de dood, maar wie op de akker van de Geest zaait, oogst het eeuwige leven. Galaten 6: 7,8 (NBV)

3 Thema: Wat je zaait, zul je oogsten. 1. God laat niet met Zich spotten. 2. Zaaien op de akker van je zondige natuur. 3. Zaaien op de akker van de Geest.

4 1. God laat niet met Zich spotten. 1.1. Vergis u niet. (dwaal niet, maak jezelf niets wijs) 1.2. Neem God serieus! Hij meent wat Hij zegt. Hoe groter mijn zonde, hoe groter Gods genade. “ Genade zo oneindig groot...... “ 1.3. Wat je zaait zul je oogsten. Jouw daden heb grote gevolgen.

5 2. Zaaien op de akker van ….... …......je zondige natuur. Het karakter van de vrucht ( zichtbare uitwerking) wordt duidelijk bepaald door het karakter van de onzichtbare kracht die het voortbrengt. De zichtbare uitwerking (vrucht) van “verborgen begeerten” (onze oude zondige natuur) is “wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt” Galaten 5: 19, 20, 21. (NBV)

6 2. Zaaien op de akker van ….... …......je zondige natuur. Het is bekend wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt: Ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, afgoderij en toverij, vijandschap, tweespalt, jaloezie, woede, gekonkel, geruzie en rivaliteit, afgunst, bras- en slemppartijen, en nog meer van dat soort dingen. Galaten 5: 19, 20, 21a.

7 3. Zaaien op de akker van de Geest. Laat de zonde dus niet heersen over uw sterfelijk bestaan, geef niet toe aan uw begeerten. Romeinen 6: 12 (NBV) De zonde mag niet langer over u heersen, want u staat niet langer onder de wet, maar u leeft onder de genade. Romeinen 6: 14 (NBV)

8 3. Zaaien op de akker van de Geest. Onderwerp u dus aan God, en verzet u tegen de duivel, dan zal die van u wegvluchten. Nader tot God, dan zal hij tot u naderen. Reinig uw handen, zondaars; zuiver uw hart weifelaars. Jakobus 4: 7,8 (NBV)

9 3. Zaaien op de akker van de Geest....maar wie op de akker van de Geest zaait, oogst het eeuwige leven. Galaten 6: 8b (NBV)

10 3. Zaaien op de akker van de Geest. Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten. Wat wij uit onszelf najagen is in strijd met de Geest, en wat de Geest verlangt is in strijd met onszelf. Galaten 5: 16, 17a (NBV)

11 3. Zaaien op de akker van de Geest. Maar de vrucht van de Geest is liefde geduld geloof vreugde vriendelijkheid zachtmoedigheid vrede goedheid zelfbeheersing. Galaten 5: 22 (NBV)

12 3. Zaaien op de akker van de Geest. Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en Ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen. Johannes 15:5 (NBV)


Download ppt "*************************** ****************************************************"

Verwante presentaties


Ads door Google