De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE Galaten 5:22-24 De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE Galaten 5:22-24 De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen."— Transcript van de presentatie:

1 DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE Galaten 5:22-24 De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen

2 EMOTIE EN ERVARING Kenmerkend voor onze tijd Zwakker in de kerk? Paulus over het effect van de Geest

3 DE VRUCHT VAN DE GEEST Liefde Vreugde Vrede Geduld Vriendelijkheid Goedheid Trouw (Geloof) Zachtmoedigheid Zelfbeheersing

4 DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE 1. Herkenning 2. Ontvangst 3. Bescherming

5 DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE 1. Herkenning 2. Ontvangst 3. Bescherming

6 NEGEN DEUGDEN Liefde Vreugde Vrede Geduld Vriendelijkheid Goedheid Trouw / geloof Zachtmoedigheid Zelfbeheersing Te gewoon? Het omgekeerde is gewoner! De vrucht van de Geest valt op!

7 DE VRUCHT VAN DE GEEST EN DE WET VAN MOZES Liefde Vreugde Vrede Geduld Vriendelijkheid Goedheid Trouw / geloof Zachtmoedigheid Zelfbeheersing Geen besnijdenis, wel Terugkeer De wet van Mozes is de vrucht van de Geest in de knop! Lees de vruchten aan de goede boom! Terug naar de mens als het oorspronkelijke beeld van God

8 DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE 1. Herkenning 2. Ontvangst 3. Bescherming

9 1 (één) VRUCHT MET 9 (negen) KENMERKEN Liefde Vreugde Vrede Geduld Vriendelijkheid Goedheid Trouw / geloof Zachtmoedigheid Zelfbeheersing Alle kenmerken samen bepalen de vrucht Niet selecteren! Bidden om vervulling en volledigheid

10 DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE 1. Herkenning 2. Ontvangst 3. Bescherming

11 WEES ZUINIG OP HET WERK VAN DE GEEST! Liefde Vreugde Vrede Geduld Vriendelijkheid Goedheid Trouw / geloof Zachtmoedigheid Zelfbeheersing Paulus omringt vers 22-24 met waarschuwingen Wied het onkruid! Vijandig en een veelkoppig monster is,,het vlees’’ Kruisig dat!

12 WIJ BEHOREN JEZUS CHRISTUS TOE! Laat me-in U blijven, groeien, bloeien, O Heiland, die de wijnstok zijt! Uw kracht moet in mij overvloeien, Of ‘k ben een wis verderf gewijd. Doorstroom, beziel en zegen mij, Opdat ik waarlijk vruchtbaar zij.

13


Download ppt "DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE Galaten 5:22-24 De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen."

Verwante presentaties


Ads door Google