De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad

Verwante presentaties


Presentatie over: "Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad"— Transcript van de presentatie:

1 Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad
waarvan de muur is geslecht. Spreuken 25:28

2

3 Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede,
geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.  (Galaten 5:22-23)

4 Zelfbeheersing

5 Zelfbeheersing

6 Zelfbeheersing

7 Vrucht van de Geest: zelfbeheersing
Zelfbeheersing en zelfexpressie Zelfbeheersing: discipline Grieks: engkrateia

8 Vrucht van de Geest: zelfbeheersing
Xenophon (5e eeuw voor Christus): “Zou niet iedereen zelfbeheersing moeten beschouwen als de fundering voor elke vorm van deugd en eerst deze fundering stevig in de ziel moeten leggen? Want wie kan zonder zelfbeheersing ook maar één goed ding leren of in praktijk brengen?”

9 Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede,
geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.  Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst. (Galaten 5:22-25)

10 Oefeningen in zelfbeheersing
Wees doelgericht Schakel je lichaam in Leef geestelijk

11

12 Voorganger: Laat Jezus’ liefde in je zijn en deel zijn liefde uit aan je naaste Laat Jezus’ vreugde in je zijn en deel zijn vreugde uit aan je naaste Laat Jezus’ vrede in je zijn en deel zijn vrede uit aan je naaste Gemeente: Zegen ons, Heer, zodat wij een bron van zegen kunnen zijn!

13 Voorganger: Laat Jezus’ geduld in je zijn en deel zijn geduld uit aan je naaste Laat Jezus’ vriendelijkheid in je zijn en deel zijn vriendelijkheid uit aan je naaste Laat Jezus’ goedheid in je zijn en deel zijn goedheid uit aan je naaste Gemeente: Zegen ons Heer, zodat wij een bron van zegen kunnen zijn!

14 Voorganger: Laat Jezus’ geloof in je zijn en deel zijn geloof uit aan je naaste Laat Jezus’ zachtmoedigheid in je zijn en deel zijn zachtmoedigheid uit aan je naaste Laat Jezus’ zelfbeheersing in je zijn en deel zijn zelfbeheersing uit aan je naaste Gemeente: Zegen ons Heer, zodat wij een bron van zegen kunnen zijn!

15 audio-opnames van de preken uitgeschreven preken om na te lezen
Op de website vind je: audio-opnames van de preken uitgeschreven preken om na te lezen gesprekshandreikingen voor kleine groepen ander ondersteunend materiaal


Download ppt "Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad"

Verwante presentaties


Ads door Google