De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Liefdevol en genadig is de HEER,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Liefdevol en genadig is de HEER,"— Transcript van de presentatie:

1

2 Liefdevol en genadig is de HEER,
hij blijft geduldig en groot is zijn trouw. Zo liefdevol als een vader is voor zijn kinderen, zo liefdevol is de HEER voor wie hem vrezen. [Psalm 103 vers 8 en 13]

3

4

5 Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof,  zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.  (Galaten 5:22-23)

6 Geen mens kan over geduld iets zinnigs zeggen, tenzij hij het geduld van God heeft leren kennen. In God heeft alle geduld zijn oorsprong en vanuit Gods geduld krijgt alle menselijke geduld haar schittering en waardigheid. (Cyprianus, 3e eeuw)

7 Liefde: agapè Vreugde: chara Vrede: eirènè Geduld: makrothumia Geduld: lankmoedigheid Ongeduld: kortmoedigheid (EVEN GEDULD A.U.B.)

8 De HEER ging voor hem langs en riep uit: ‘De HEER. De HEER
De HEER ging voor hem langs en riep uit: ‘De HEER! De HEER! Een God die liefdevol is en genadig, geduldig, trouw en waarachtig, die duizenden geslachten zijn liefde bewijst, die schuld, misdaad en zonde vergeeft, maar niet alles ongestraft laat en voor de schuld van de ouders de kinderen en kleinkinderen laat boeten, en ook het derde geslacht en het vierde.’ (Exodus 34:6-7)

9 Oefenen in geduld Wacht even! Laat los! Ken God!

10 audio-opnames van de preken uitgeschreven preken om na te lezen
Op de website vind je: audio-opnames van de preken uitgeschreven preken om na te lezen gesprekshandreikingen voor kleine groepen ander ondersteunend materiaal


Download ppt "Liefdevol en genadig is de HEER,"

Verwante presentaties


Ads door Google