De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat? Hoe? Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. (Fil 4:4)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat? Hoe? Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. (Fil 4:4)"— Transcript van de presentatie:

1 Wat? Hoe? Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. (Fil 4:4)

2 Verblijd u altijd in de Heere! Pas als …

3 Verblijd u altijd in de Heere! HOE? Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. (Fil 4:4) Gratis, niet goedkoop Simpel, maar moeilijk Eenvoudig, onmogelijk alleen Gratis, niet goedkoop Simpel, maar moeilijk Eenvoudig, onmogelijk alleen

4 Verblijd u altijd in de Heere! Lezen Fil 4:4-9 4 Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. 5 Uw welwillendheid zij alle mensen bekend. De Heere is nabij. 6 Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; 7 en de vrede van God, die alle begrip te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten bewaken in Christus Jezus. 8 Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat. 9 Wat u ook geleerd en ontvangen en gehoord en in mij gezien hebt, doe dat; en de God van de vrede zal met u zijn.

5 Verblijd u altijd in de Heere! Liefde Vrede van God & Verblijden in God Machtig Genade Samen de baas over je gedachten

6 Verblijd u altijd in de Heere! God? 1: god Om mij te helpen Ik bid, geef, offer Zodat God mij helpt en ik gelukkiger ben 2: Redder & Vriend Voor mij gestorven Ik bid, geef, offer, leef Voor Hem uit dankbaarheid Bij teleurstellingen, lijden, tegenslag… Waarom helpt God niet? Stop of andere god Gelukkig is God er Hoe kan ik in deze situatie vrucht dragen?

7 Gebeurtenis Gedachte Gevoel Gedrag Verblijd u altijd in de Heere! Samen de baas over je gedachten Pas als …. ik dit heb ben ik gelukkig Daar zit geen geluk in. Ik wil voor God leven. Ziet mooi groot huis, auto of shampoo Ontevreden, ondankbaar, geen vreugde Dankbaar, diepe vreugde. Vrede Zoeken, vergelijken, sparen Obsessie Vragen om Gods plan. Bidden voor anderen.

8 Gebeurtenis Gedachte Gevoel Gedrag Verblijd u altijd in de Heere! Samen de baas over je gedachten Dat gaat niet goed.Waarheid: God is machtig, liefdevol en genadig. Ik kan het niet alleen. Nieuwe situatie. Werk | Kinderen | Geld... Zorgen, onrust Onzeker, twijfel, … adrenaline, hoog hartslag, Rust. Dankbaarheid. Diepe vreugde. Vrede. Niet slapen. Stil. Niet concentreren. Creatief piekeren. Onder gebed en smeken bij God brengen. Vragen om Gods hulp.

9 Gebeurtenis Gedachte Gevoel Gedrag Verblijd u altijd in de Heere! Samen de baas over je gedachten God zorgt niet voor mij. God is niet machtig. God houdt niet van mij. Waarheid: God is machtig, liefdevol en genadig. Ik kan het niet alleen. Bij teleurstellingen, lijden, tegenslag … Boos. Teleurgesteld. Eenzaam, verlaten. Tranen. Verdriet. Diepe vreugde. Vrede. Niet bidden. Vluchten. Emo-eten, verslaving, work aholic. Samen met God erdoorheen.

10 Verblijd u altijd in de Heere! Paulus in de gevangenis Fil 1: 12 En ik wil dat u weet, broeders, dat wat er met mij is gebeurd, veeleer tot bevordering van het Evangelie heeft gediend, 13 zodat in het hele gerechtsgebouw en aan alle overigen bekend is geworden dat ik een gevangene ben om Christus' wil, Fil 1: 21 Want het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Fil 1: 29 Want aan u is het uit genade gegeven in de zaak van Christus niet alleen in Hem te geloven, maar ook voor Hem te lijden, Fil 2: 5 Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was, …

11 Verblijd u altijd in de Heere! Liefde Vrede van God & Verblijden in God Machtig Genade Samen de baas over je gedachten

12 Verblijd u altijd in de Heere! Wanneer ga je kiezen? Pas als … crisis, put, alleen? Joe Bradford – Film Unconditional Had gevangenis nodig om keuze te maken. Fil 1:13 want het is God, Die in u werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen.

13 Verblijd u altijd in de Heere! Praktische tips Creëer nieuwe karrensporen Waar staat jouw stoel? – Bouw routine. Elke ochtend | avond. – Keuze. Vaak. Ik wil niet leven voor … U bent het allerbelangrijkste. – Vaak: kies | bid | vraag hulp | ontdek plan Boeken, films, preken Volg kring – Hoe belangrijk in jouw agenda?

14 Verblijd u altijd in de Heere! NOOIT VERGETEN !!! Vanaf vandaag mag jij: 1.Leven voor God. Dat geeft vreugde & vrede 2.Routine bouwen | gedachten van waarheid 3.Uit genade. Zonder oordeel. Door de Geest. Laat Zijn Zegen, Liefde & Wijsheid je leven kleuren zodat je de persoon mag worden die Hij voor ogen had toen Hij je schiep! Vanaf vandaag mag jij: 1.Leven voor God. Dat geeft vreugde & vrede 2.Routine bouwen | gedachten van waarheid 3.Uit genade. Zonder oordeel. Door de Geest. Laat Zijn Zegen, Liefde & Wijsheid je leven kleuren zodat je de persoon mag worden die Hij voor ogen had toen Hij je schiep!

15 Verblijd u altijd in de Heere! Amen


Download ppt "Wat? Hoe? Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. (Fil 4:4)"

Verwante presentaties


Ads door Google