De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bouwpathologie, renovatie en onderhoud Individuele taak Carlito Gryp 2MAK 2c Academiejaar 2015-2016.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bouwpathologie, renovatie en onderhoud Individuele taak Carlito Gryp 2MAK 2c Academiejaar 2015-2016."— Transcript van de presentatie:

1 Bouwpathologie, renovatie en onderhoud Individuele taak Carlito Gryp 2MAK 2c Academiejaar 2015-2016

2 Inhoudstafel 1. Voorwoord 2. Situatie 3. Probleem 4. Mogelijke oorzaken 5. Staat van de Kelder 6. Oplossing 7. Bronnen

3 Voorwoord Voor deze taak moesten we een bouwfysisch en/of –technisch probleem vinden, dit bespreken en er een oplossing voor zoeken. Eenmaal we dit gevonden hadden was het de bedoeling om het allemaal in een PowerPoint presentatie te gieten van minimaal 20 dia’s.

4 Situatie Mijn taak zal gaan over een vocht probleem in een kelder. Het huis dat ik bespreek is gevestigd in Kruishoutem 9770 in de neerrechemstraat 101.

5 Probleem Het probleem met deze kelder is dat er een barst in zit. Logisch gevolg: grondwater kan doordringen in kelder wand. Zoutschade en uitbloeiingen

6 Mogelijke oorzaken Dit was een standaard prefab kelder. Dus mogelijk zat er een barst in van in de fabriek. Mogelijk is er achteraf een barst in gekomen, omdat er mogelijk een grondverschuiving is gebeurd onder de kelder.

7 Foto’s van probleem

8

9 Staat van de kelder Afgezien van de barst heeft de kelder verder geen problemen. Maar doordat er een lek zit is deze kelder nog niet in gebruik genomen. Enkel het centraal stofzuigsysteem hangt op in de kelder. Maar ook een trap in nog niet geplaatst omwille van dit lek.

10 Foto’s huidige staat

11

12

13 Oplossing 1 Stijve bekuiping Bij deze methode word er gebruik gemaakt van een waterdichte pasta. Hier moet vooral gelet worden dat de volledige kelder ingesmeerd word. Dit is een relatief goedkope oplossing.

14 Stijve bekuiping VoordelenNadelen Relatief goedkoopKan niet gebruikt worden indien kelder in slechte staat is. Snel toepasbaarNiet volledig dampdicht

15 Oplossing 2 Soepele bekuiping Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van een soepele folie die tegen de vloeren en muren wordt gekleefd. Dan plaatst men een nieuwe wand tegen de wand. Dit is een drastische oplossing en een dure oplossing. We zullen dit in deze kelder dus niet toepassen maar het is een optie.

16 Soepele bekuiping VoordelenNadelen Volledig nieuwe kelderZeer drastisch Duur Veel plaatsverlies

17 Oplossing 3 Een eventuele derde oplossing zou een drainage kunnen zijn. Maar omdat het probleem niet ernstig genoeg is, en er geen water in de kelder blijft staan. Zal deze oplossing hier niet toepasbaar zijn.

18 Definitieve oplossing Voor deze kelder zullen we dus kiezen voor een stijve bekuiping. Dit is de beste oplossing in dit geval.

19 Nog vragen? Aarzel dan niet om mij te contacteren via mail op het volgende adres: Carlito.gryp.v4669@student.hogent.be

20 Bronnen Jan Venstermans, (2014). Vocht in gebouwen bijzonderheden van opstijgend vocht, nr 252, Geraadpleegd op 6 april 2016 via http://www.wtcb.be/homepage/download.cfm?dtype=publ&doc=TVN%20252.pdf&lang=nl http://www.wtcb.be/homepage/download.cfm?dtype=publ&doc=TVN%20252.pdf&lang=nl Vochtbestrijding expert, Geraadpleegd op 7 april 2016 via http://www.murenvochtig.be/kelder-waterdicht-maken.html http://www.murenvochtig.be/kelder-waterdicht-maken.html

21 Bronnen Muroflex, Een kelder waterdicht maken met een stijve binnen bekuiping, Geraadpleegd op 7 april 2016 via http://muroflex.be/stijve-binnenbekuiping.aspx http://muroflex.be/stijve-binnenbekuiping.aspx Lassoie, L en Wijnant, J (2012) Waterdichtheid verzekeren ter hoogt van aansluitingen tussen wanden: de noodzaak!, Wetenschappelijk en technisch centrum voor het bouwbedrijf, geraadpleegd op 8 april 2016 via: http://www.wtcb.be/homepage/download.cfm?dtype=agendapresentations&doc=doc_391 _2_JW_Bouwknopen_Waterdichtheid_verzekeren.pdf&lang=nl http://www.wtcb.be/homepage/download.cfm?dtype=agendapresentations&doc=doc_391 _2_JW_Bouwknopen_Waterdichtheid_verzekeren.pdf&lang=nl


Download ppt "Bouwpathologie, renovatie en onderhoud Individuele taak Carlito Gryp 2MAK 2c Academiejaar 2015-2016."

Verwante presentaties


Ads door Google