De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Veiligheid tijdens de afbouwcyclus

Verwante presentaties


Presentatie over: "Veiligheid tijdens de afbouwcyclus"— Transcript van de presentatie:

1 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus
Oosterbaken Strijkijzer Red Apple Voordracht betonvakdagen 12 december 2007

2 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Inhoudsopgave Oosterbaken: Eerste project op basis van kraangeklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de gevelpuien in een prefab betonskelet Strijkijzer: Tweede project hydraulisch geklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de gevelpuien aan de ronde gebouw koppen. Red Apple: Huidig project hydraulisch geklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de prefab gevelpuien rondom de toren van het gebouw.

3 Oosterbaken Probleemstelling:
Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Oosterbaken Probleemstelling: Open beuken moeten afgewerkt worden met aluminium gevelpuien Er is geen gevelsteiger aanwezig (en gewenst) daar de rest van de constructie bestaat uit prefab sandwich elementen Afschoring van een eventuele gevelsteiger is niet gewenst daar de afbouw dan niet volledig kan plaatsvinden Alleen tijdens ruwbouw is een kraan aanwezig; achteraf kan door de gebouw hoogte alleen tegen zeer hoge kosten (en inefficiëntie) overgegaan worden tot het plaatsen van de gevelpuien.

4 Oosterbaken Oplossing:
Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Oosterbaken Oplossing: Gevelsteiger hangend op koppen van wanden zodat ter plaatse van de open beuken een vrije werkruimte ontstaat voor het plaatsen van de puien. Twee niveaus: een werkniveau en een veiligheidsniveau.

5 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Oosterbaken

6 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Oosterbaken

7 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Oosterbaken

8 Strijkijzer Probleemstelling:
Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Strijkijzer Probleemstelling: Ronde kopgevels dienen te worden voorzien van puien (later aangebrachte wijziging op bestek omwille van ‘springers’) Er is geen gevelsteiger mogelijk vanwege de complexe begane grondsituatie (postzegellokatie, trambanen, opslag bouwmaterialen) Hefsteigers voor de ronde gevels moeten speciaal ontwikkeld worden Afschoring van een eventuele steiger onder het gerealiseerde werk is niet gewenst daar de afwerking dan niet volledig kan plaatsvinden.

9 Strijkijzer Oplossing:
Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Strijkijzer Oplossing: Hydraulisch klimmende gevelsteigers voor het realiseren van een veilige werkomgeving voor het aanbrengen van de stijlen en regels van de gevelpuien.

10 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Strijkijzer

11 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Strijkijzer

12 Red Apple Probleemstelling:
Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Red Apple Probleemstelling: Betonskelet bestaat uit een volledige gevel van in het werk gestort beton Aluminium gevelpuien worden geprefabriceerd aangeleverd en worden inclusief glas geplaatst te worden Afschoring van een eventuele gevelsteiger is niet gewenst daar de afbouw dan niet volledig kan plaatsvinden Alleen tijdens ruwbouw is een kraan aanwezig die reeds volledig bezet is en weg is voordat de gevels volledig geplaatst zijn.

13 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Red Apple Oplossing: Hydraulisch klimmende gevelsteigers voor het realiseren van een veilige werkomgeving voor het aanbrengen van de gevelpuien.

14 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Red Apple

15 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Red Apple

16 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Red Apple

17 Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007
Zijn er nog vragen? Oosterbaken: Eerste project op basis van kraangeklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de gevelpuien in een prefab betonskelet Strijkijzer: Tweede project hydraulisch geklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de gevelpuien aan de ronde gebouw koppen. Red Apple: Huidig project hydraulisch geklommen klimsteigers het verzorgen van een oplossing voor het veilig plaatsen van de prefab gevelpuien rondom de toren van het gebouw.

18 Bedankt voor uw aandacht
Veiligheid tijdens de afbouwcyclus, voordracht betonvakdagen 12 december 2007 Bedankt voor uw aandacht Ir. N.C.W. Baardman Doka Nederland BV


Download ppt "Veiligheid tijdens de afbouwcyclus"

Verwante presentaties


Ads door Google