De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Plaatsen van liftvoorziening / uitbreiding entreehal Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject Plaatsen van liftvoorziening/ uitbreiding.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Plaatsen van liftvoorziening / uitbreiding entreehal Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject Plaatsen van liftvoorziening/ uitbreiding."— Transcript van de presentatie:

1 Plaatsen van liftvoorziening / uitbreiding entreehal Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject Plaatsen van liftvoorziening/ uitbreiding van entreehal De entreehal van het flatgebouw zal een ware metamorfose ondergaan. Belangrijkste ingreep is dat in de bestaande schacht een lift zal worden geplaatst . Aan de Leeuwerikzijde zal een tweede entree worden gemaakt . In deze ruimte entree zullen ook de brievenbussen en het bellentableau worden geplaatst. Een van de bestaande trappen wordt verwijderd waardoor een doorloop ontstaat  ; een nieuwe trap wordt geplaatst . Uit veiligheidsvoorschriften worden de deuren naar de bergingen afgesloten . Nieuwe wand- en vloerafwerking, de glazen pui, de vide en een fraai verlichtingsplan zullen de entree stijl en allure geven.     

2 Wegnemen van niveauverschillen Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject Wegnemen van niveauverschillen Belangrijke doelstelling van het renovatieplan is het gebouw geheel rolstoeltoegankelijk te maken. Alle bestaande niveauverschillen in het gebouw (tot de voordeur van de woning) zullen tot een minimum (bij voorkeur 20 mm) worden teruggebracht. De grootste bouwkundige ingreep daartoe is het ophogen van de galerijen. Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden zullen de woningen bereikbaar blijven. De galerijverhoging wordt gecombineerd met het vernieuwen van de galerijhekken.

3 Ruimte voor recreatie en dagopvang Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject Honderdvijftig vierkante meters voor recreatie en dagopvang Het renovatieplan voorziet ook in een uitbreiding van het flatgebouw met circa 150 m2. Deze uitbreiding biedt de bewoners van het gebouw ruimte voor ontmoeting en recreatie . Met stichting Maatzorg/De Werven wordt gesproken over het in een deel van deze ruimte aanbieden van dagopvang voor ouderen .  

4 Nieuwe, vijfde woonlaag Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject Nieuwe, vijfde woonlaag met zes penthouses Uitvoering van het renovatieplan vraagt een investering van meer dan drie miljoen Euro. Een deel daarvan wordt in een verhoging van de huurprijs doorberekend. Uitbreiding van het flatgebouw met een vijfde woonlaag vormt een andere belangrijke kostendrager. De woningen op de vijfde woonlaag zullen in de koopsector worden gerealiseerd.

5 Keuzepakket voor ingrepen in de woning Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject Ingrepen in de woning Binnen het renovatieplan blijven de ingrepen in de woning beperkt tot het aanbrengen van ‘eigen’ meters voor de registratie van het watergebruik en het vervangen van de geijsers door een veilig collectief systeem voor warmwater waarbij gebruik wordt gemaakt van zonnecollectoren. Daarnaast is een keuzepakket samengesteld voor wijzigingen in de woningplattegrond. Bewoners van het flatgebouw kunnen uit dit pakket zèlf kiezen welke wijzigingen zij in hun woning willen laten uitvoeren. De opties 1, 2 en 5 zullen in alle leegkomende woningen standaard worden aangebracht. Samenvoegen van twee slaapkakamers Badkamer vergroten Opening tussen woonkamer en slaap-/hobbykamer Kastenwand verwijderen, schuifdeur plaatsen Hellingbaantje


Download ppt "Plaatsen van liftvoorziening / uitbreiding entreehal Gele Kwikstaart/Leeuwerik Renovatie- en uitbreidingsproject Plaatsen van liftvoorziening/ uitbreiding."

Verwante presentaties


Ads door Google