De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Context in “gewone” waarneming Context helpt ons zaken snel te herkennen in allerlei alledaagse situaties Wat ziet u bijvoorbeeld.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Context in “gewone” waarneming Context helpt ons zaken snel te herkennen in allerlei alledaagse situaties Wat ziet u bijvoorbeeld."— Transcript van de presentatie:

1 www.autismecentraal.com Context in “gewone” waarneming Context helpt ons zaken snel te herkennen in allerlei alledaagse situaties Wat ziet u bijvoorbeeld op de volgende foto’s?

2 www.autismecentraal.com Wat is dit?

3 www.autismecentraal.com En wat is dit?

4 www.autismecentraal.com Wat denkt u nu dat dit is?

5 www.autismecentraal.com Op de eerste foto, die van de woonkamer, zien de meeste mensen spontaan een televisietoestel en niet de magnetronoven. In de context van een living verwacht je immers een televisie en niet een oven. De context vertelt ons brein wat we kunnen verwachten (en wat niet), waardoor we snel en moeiteloos de ‘juiste’ betekenissen vinden. (Tenzij we natuurlijk, zoals bij de foto van de magnetron in de woonkamer, op het verkeerde been gezet worden.) Context in “gewone” waarneming


Download ppt "Context in “gewone” waarneming Context helpt ons zaken snel te herkennen in allerlei alledaagse situaties Wat ziet u bijvoorbeeld."

Verwante presentaties


Ads door Google