De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING

Verwante presentaties


Presentatie over: "FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING"— Transcript van de presentatie:

1 FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING
Het hoe en waarom van de fietsenstalling!

2 Heel veel Montessorianen komen op de fiets naar school en dat is helemaal TOP! Om al die fietsen kwijt te kunnen, begrijp je dat het nodig is om regels voor de fietsenstalling te hebben. Vandaar deze “fietsenstalling gebruiksaanwijzing”.

3 Na het lezen van deze gebruiksaanwijzing weet je hoe je een fiets netjes wegzet in de stalling, daarom is er geen excuus als jouw fiets toch verkeerd staat. Wanneer jouw fiets toch niet goed in een rek staat heb je kans dat de fiets wordt “gehekt” of aan de ketting wordt gezet. Je kunt dan pas na schooltijd, omstreeks 16:45, na een goede preek van de conciërge, waarin ze de gebruiksaanwijzing van de fietsenstalling weer eens goed met je zullen doornemen, haast of geen haast, je fiets ophalen. “GEHEKTE” FIETSEN “AAN DE KETTING”

4 ZET JE FIETS OF BROMMER/SCOOTER ABSOLUUT NIET VOOR DE NOODUITGANG!
LEVENSGEVAARLIJK De nooduitgang moet echt vrij blijven. Je kunt je voorstellen, dat wanneer er honderden leerlingen door die uitgang naar buiten vluchten, levensgevaarlijke situaties ontstaan als de nooduitgang wordt geblokkeerd door een fiets. ZET JE FIETS OF BROMMER/SCOOTER ABSOLUUT NIET VOOR DE NOODUITGANG! Zet je fiets niet binnen de witte lijnen voor de nooduitgang! Staat je fiets er wel dan melden wij dat bij de conrector.

5 Ons is opgevallen dat het vooral ‘haast’ is waarom fietsen niet goed worden neergezet. “Even snel die fiets weg en hollen naar de deur!” Natuurlijk kan het eens voorkomen dat je wat later bent, maar dan verwachten wij toch dat je eerst je fiets netjes wegzet! Misschien 2 minuten eerder van huis? Niet fietsen in de stalling!

6 Voor fietsen met brede banden zijn er speciale rekken aangeschaft
Voor fietsen met brede banden zijn er speciale rekken aangeschaft. Heb jij een brede band, zet je fiets dan in dit rek. DUS NIET ZO!

7 Tegenwoordig hebben veel fietsen een bak voorop
Tegenwoordig hebben veel fietsen een bak voorop. Een “transportfiets” is eigenlijk te groot voor de rekken. Zo’n fiets neemt namelijk met gemak drie plaatsen in. Heb jij een transportfiets? Dan hebben wij liever dat je fiets aan de lange zijde van het gebouw (foto onder) en achterin de fietsenstalling in een rek plaatst. Dus… zoek eerst daar een plek, echt geen plek? Dan pas ergens anders zetten.

8 Je fiets moet echt ALTIJD in een rek
Je fiets moet echt ALTIJD in een rek. Niet lukraak neerzetten waar jij vindt dat er plek is. Fietsen hebben de neiging om “spontaan” om te vallen waardoor er minder ruimte is voor anderen om een fiets te parkeren of langs te lopen. VANZELFSPREKENDHEID: Zie je een fiets op de grond liggen, zet hem dan weer rechtop, echt een kleine moeite! NEE… TOP!  OOOh  NOPE…

9 Zet je fiets in de fietsenstalling van school en niet langs de hekken van het sportterrein, bejaardenhuizen of woningen. De buurt ondervindt hier veel hinder van. Even een weetje: Je bent als leerling van onze school verplicht om jouw fiets in de schoolstalling te zetten. De politie controleert hier streng op en je riskeert dat je fiets in beslag wordt genomen en dan kun je hem alleen tegen betaling van een boete ophalen!

10 Geen fietsen plaatsen op de scooter/brommer plek
Geen fietsen plaatsen op de scooter/brommer plek. Een scooter neemt veel ruimte in. dus al die plekken zijn hard nodig

11 Zet je fiets niet in het looppad van de stalling, dit belemmert de doorstroming!

12 WEES VOORZICHTIG MET HET WEGZETTEN EN OPHALEN VAN JE FIETS
WEES VOORZICHTIG MET HET WEGZETTEN EN OPHALEN VAN JE FIETS. BESCHADIG DE FIETS NAAST JE NIET!

13 Helaas komt het voor dat er fietsen en zelfs brommers zijn gestolen
Helaas komt het voor dat er fietsen en zelfs brommers zijn gestolen. Zet daarom je fiets op slot! Wij hebben geen fietsenstallingbeheerder

14 Zet je Brommer of Scooter zo recht mogelijk in de stalling, dan passen er namelijk meer in.

15 Na al die regeltjes nog wel even een compliment: ZEKER 93% VAN DE LEERLINGEN DOET HET GEWOON GOED… TOPPERTJES!


Download ppt "FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING"

Verwante presentaties


Ads door Google