De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor."— Transcript van de presentatie:

1 BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.

2 Bridget Jones is de hoofdpersoon uit de columns die Helen Fielding in 1995 voor de Britse krant The independent schreef. In 1996 werden deze columns in een bundel uitgebracht onder de naam: Bridget Jones' Diary. In 1999 schreef Fielding het vervolg: Bridget Jones: The Edge of reason. Beide boeken zijn verfilmd, waarbij de hoofdrol werd vertolkt door Renée Zellweger.

3 SUCCESFACTOR 1  Het is allemaal begonnen met columns in de krant. Dat vonden mensen leuk om te lezen, uiteindelijk zijn er dan boeken van uitgebracht. Deze boeken werden een groot succes, o.a. omdat mensen de columns al kenden. Daarna werd het verfilmd, dat trok ook mensen aan die de boeken nog niet kenden, hierdoor werd het verhaal pas echt bekend bij het grote publiek.

4 SUCCESFACTOR 2  De actrice die Bridget Jones speelt is een actrice waar veel mensen zich mee kunnen identificeren. Ze is niet perfect en maakt veel dingen mee die iedereen wel eens heeft meegemaakt. De film maakt gebruik van klassieke gênante momenten zoals struikelen voor een groot publiek.

5 SUCCESFACTOR 3  In de film zitten veel verwijzingen naar andere films zoals bijvoorbeeld The Sound of Music en James bond. Dit zijn ook hele bekende films en de verwijzingen worden dan ook snel herkend door het publiek.

6 SUCCESFACTOR 4  De film maakt gebruik van ''geleende shots''. Bijvoorbeeld het begin van de film is hetzelfde als Bridget Jones' Diary. (de eerste film) Hierdoor wordt een bepaalde sfeer neergezet meteen aan het begin van de film. En zo zijn er nog meer dingen uit de eerste film die ook bij de tweede film weer terug komen. De meeste mensen vinden dit leuk aan de Bridget Jones films.

7 SUCCESFACTOR VOLGENS DE REGISSEUR  De actrice zelf is ook een hele grote succesfactor zegt de regisseur. Het is heel moeilijk om deze rol te spelen. Zij zorgt ervoor dat het geloofwaardig en herkenbaar is voor de kijker. Als ze het te overdreven zou doen is het niet meer herkenbaar, ze reageert precies zoals iemand dat zou doen als het iemand echt zou overkomen.

8 CONCLUSIE  Vooral het herkenbare in de film is denk ik een belangrijke succesfactor, iedereen die de film kijkt ziet dingen erin terug dat ze zelf wel een keer mee hebben gemaakt waardoor ze erg meeleven met de hoofdpersoon. Verder is het natuurlijk gewoon grappig om te zien hoe ze zich weer uit bepaalde situaties weet te redden.


Download ppt "BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor."

Verwante presentaties


Ads door Google