De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Netwerkmiddag VO-WO 12 november 2015 Peter Coopmans Faculteit Geesteswetenschappen & Graduate School of Teaching.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Netwerkmiddag VO-WO 12 november 2015 Peter Coopmans Faculteit Geesteswetenschappen & Graduate School of Teaching."— Transcript van de presentatie:

1 Netwerkmiddag VO-WO 12 november 2015 Peter Coopmans Faculteit Geesteswetenschappen & Graduate School of Teaching

2 Waarom sta ik hier? – Actieplan schoolvaktalen: Ned, Du, En Fr, Sp Wat heb ik u te bieden? Wat hebt u mij te bieden? Laten we dus maar meteen met de deur in huis vallen!

3 Mijn overwegingen: De universiteiten spelen onvoldoende in op studenten die vakinhoudelijke interesse willen koppelen aan (mogelijke) interesse in het leraarschap. De masteropleiding is nog te ver weg. Weliswaar is er de educatieve minor. Maar is er verder ruimte om cursorisch aanbod specifiek op het gebied van “taal en educatie” of “taleneducatie” te volgen in de Bachelor fase?

4 Nieuw initiatief: Ontwikkeling van nieuwe minor: “talen en educatie” (4 modulen, samen 30 ec) Die samen met de educatieve minor (ook 30 ec) 1/3 deel beslaat van een talen-BA opleiding Dit kan in het Utrechtse GW bachelor model

5 Aantrekkelijk perspectief voor die studenten die al weten dat ze “iets met leraarschap” willen. Biedt ruimte voor verdieping op MA niveau. (of juist verbreding.) Vergroot zichtbaarheid educatief traject in BA fase. Optioneel, student kan ook andere combinaties kiezen, in lijn met BA filosofie

6 ei van Columbus? Ei des Kolumbus? Columbus’ egg? oeuf de Colomb? huevo de Colón?


Download ppt "Netwerkmiddag VO-WO 12 november 2015 Peter Coopmans Faculteit Geesteswetenschappen & Graduate School of Teaching."

Verwante presentaties


Ads door Google