De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘Bindingsformulier’ tekenen. Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer).

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘Bindingsformulier’ tekenen. Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer)."— Transcript van de presentatie:

1 ‘Bindingsformulier’ tekenen

2 Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer).

3 De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. “Hoed Gods kudde waarvoor u de verantwoordelijkheid hebt” (1 Petr. 5:2/3) “U bent de opzieners van Gods gemeente” (Hand. 20:28)

4 De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Oudsten: moeten ‘opzien’ (= als een herder opletten). Oudste (presbyter) = herder (episkopos, ‘bisschop’)

5 De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Apostelen: ooggetuigen + geroepen (door Christus zelf). Vervolgens ‘assistent-apostelen’ (o.a. Timotheus, Titus). Apostelen -> helpers -> oudsten

6 De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Bewaren bij het Woord = bewaren bij de Bijbel? Bewaren bij het Woord is meer dan bewaren bij de Schrift.

7 De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Jezus zegt (Joh. 5:39): U bestudeert de Schriften en denkt daardoor eeuwig leven te hebben. Welnu, de Schriften getuigen over mij, maar bij mij wilt u niet komen om leven te ontvangen! Je kunt de Bijbel niet begrijpen buiten Christus om, dan wordt het een dood boek (zie ook 2 Kor. 3:6).

8 De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Christus is de Waarheid van de Schrift. Gods kerk bewaren bij het Woord is haar bewaren bij Christus.

9 De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Aangesteld om de kudde bij elkaar houden. Bij het Woord, met het Woord. Titus moet oudsten aanstellen: daar zit Christus achter.

10 De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Twee richtingen: vanuit de gemeente, naar de gemeente. Vanuit de gemeente: het werk van de Geest. Naar de gemeente: aanstelling door Christus.

11 De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Christus zendt je, maar hoe? Als christen; en met zijn Woord. Als christen: met de houding van Christus. En met (het gezag van) het Woord: onderwijs van Christus’ genade!


Download ppt "‘Bindingsformulier’ tekenen. Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer)."

Verwante presentaties


Ads door Google