De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20."— Transcript van de presentatie:

1

2 Woord Van Leven Mei 2014

3 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20

4 Deze woorden zijn een oproep van de apostel Paulus aan de Korintiërs. Ze volgen meteen na de belangrijke boodschap die zegt dat God door Christus de wereld met zich heeft verzoend (vgl. 2 Kor 5,19).

5 Op het kruis, in de dood van zijn Zoon, heeft God ons het hoogste bewijs van zijn liefde gegeven. Door middel van het kruis heeft Hij ons met zichzelf verzoend.

6 Deze waarheid van ons geloof is bijzonder actueel.

7 Het is de openbaring waarop de hele wereld wacht: God is dichtbij, met zijn liefde voor iedereen. Hij bemint elk van ons met een mateloze liefde.

8 Onze wereld heeft deze boodschap nodig. Maar wij kunnen die boodschap alleen brengen wanneer we die op de eerste plaats richten aan onszelf, steeds opnieuw. We moeten eerst zelf beseffen dat we door zijn liefde zijn omgeven, ook al wijst misschien alles in tegengestelde richting.

9 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20

10 Dit geloof in de liefde van God kan niet beperkt blijven tot iets dat we voor onszelf houden.

11 God heeft ons de taak gegeven om ook anderen tot verzoening met Hem te brengen (vgl. 2 Kor 5,18). Hij vertrouwt aan iedere christen de verantwoordelijkheid toe om te getuigen van Gods liefde.

12 Hoe? Door met heel ons gedrag de waarheid die we verkondigen geloofwaardig te maken.

13 Jezus heeft duidelijk gezegd dat we, voordat we ons offer naar het altaar brengen, ons moeten verzoenen met onze broeder of zuster, wanneer deze iets tegen ons heeft (vgl. Mt 5,23-24).

14 Dat geldt natuurlijk op de eerste plaats in onze eigen kring: in ons gezin, onze groep, onze kerk.

15 We zijn geroepen om alles op te ruimen wat de eensgezindheid in de weg staat.

16 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20

17 “Namens Christus” betekent: in zijn plaats.

18 Doen wat Hij deed, elkaar liefhebben zoals Hij ons heeft liefgehad, zonder onszelf af te sluiten en zonder vooroordelen, maar met een openheid die de positieve waarden van onze medemensen ziet.

19 Bereid zijn om ons leven voor elkaar te geven. Dat is het gebod bij uitstek van Jezus, het kenmerk van christenen.

20 En dat geldt vandaag net zo goed als in de tijd van de eerste volgelingen van Christus.

21 Deze woorden beleven betekent verzoener en vredestichter worden. Iedere handeling, ieder woord van ons, iedere houding kan zijn als die van Jezus, wanneer daarin al onze liefde ligt.

22 Net als Hij kunnen wij vreugde en hoop brengen, eendracht en vrede, en gestalte geven aan een met God verzoende wereld (vgl. 2 Kor 5,19). Dat is waar de hele schepping op wacht.

23 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), Bijbelcitaten uit NBV www.focolare.nl Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: www.santuariosancalogero.org Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: www.focolare.org


Download ppt "Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20."

Verwante presentaties


Ads door Google