De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De regels van het spel voorwaarden van een financiële wijsbegeerte.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De regels van het spel voorwaarden van een financiële wijsbegeerte."— Transcript van de presentatie:

1 de regels van het spel voorwaarden van een financiële wijsbegeerte

2 continuïteit ・ 'Mogen' handelen óf 'moeten' handelen? ・ Hoe komt men van 'mogen' naar 'moeten'? ・ Waar 'mag' worden gehandeld, waar heerst het 'moeten'? ・ 'Laag' kopen en 'hoog' verkopen, óf 'hoog' kopen en 'laag' verkopen? ・ Het fonds, de kwaliteit óf de aantallen, de kwantiteit? ・ Denken dat je het weet óf weten dat het niet weet?

3 opties ・ Koersdaling, putopties kopen óf calls schrijven? ・ Betalen en 'mogen' óf ontvangen en 'moeten'? ・ Hoe wordt een plicht, een recht, en een recht, een plicht? ・ Calls schrijven bij koersstijging óf -daling? ・ Wat kan als dekking voor geschreven calls dienen? ・ Is het ongedekt schrijven van calls riskant?

4 momenten ・ Wat zijn 'steun' en 'weerstand' en waar zijn deze te vinden? ・ Instappen, bij testen van steun óf doorbreking van weerstand? ・ Er 'vroeg bij zijn' óf ‘te laat zijn’? ・ Wanneer opnemen, bij een koersstijging óf koersdaling? ・ Het lijden van verlies óf het missen van kansen? ・ Welk moment is het beste moment?

5 ondernemen ・ De uitgaven en de inkomsten van het beursondernemen? ・ Wat zijn de kosten van vreemd vermogen? ・ Koersstijgingen wegdoen óf bijkopen? ・ Het middelen van de verliezen óf van de winsten? ・ Hoe worden de winsten gemiddeld? ・ Kunnen resultaten worden afgedwongen?

6 leven van de portefeuille ・ Waar beter toeven, binnen of buiten de trendlijnen? ・ Wat is bestedingsruimte? ・ Wat moet je met bestedingsruimte? ・ Een aandeel Ahold en/of de kaas van Albert Heijn? ・ Voorkeur, resultaat óf bestedingsruimte? ・ Wat is de orde van het handelen?

7 premselaar methode ・ Kwaliteit, de fondskeuze óf de vorm, de methodiek? ・ Wat is het middelen tussen uitgaven en inkomsten? ・ Voorkeur, de koop óf de bijkoop? ・ Hoe bescherm je op de effectenbeurs? ・ Wat is de beste manier van handelen? ・ Hoe wordt systematiek mogelijk gemaakt?

8 anticiperen ・ Wat als er een koersdaling wordt verwacht? ・ Voorkeur, een snelle óf gestage koersstijging? ・ Is een koersstijging riskant? ・ Hoe wordt een koersstijging opgevangen? ・ Resulaat, staren naar schermen óf een ommetje maken? ・ Welke is de voorwaarde voor resultaat?

9 grafieken ・ Wat zijn de gevolgen van achtergrond- informatie? ・ Het verschil tussen voortzetting- en omkeer- formatie? ・ Welke grafieken hebben de voorkeur? ・ Bij koersverloop van belang, de beweging óf de tijdsduur? ・ Waarom point & figure grafieken? ・ Wat is bij grafieken van belang, het bekende óf onbekende?

10 financiële wijsbegeerte ・ Met de trend, tegen de trend óf het zetten van de trend? ・ Wat is de transformatie van de waar(de)? ・ Wat wordt verstaan onder het bijbelse 'de twee zijn beter dan een?’ ・ Werkt het mechanisme van vraag en aanbod op de effectenbeurs? ・ Wat is erger rijk of arm doodgaan? ・ Wat is meer het verleden, het bekende, óf de toekomst, het onbekende?


Download ppt "De regels van het spel voorwaarden van een financiële wijsbegeerte."

Verwante presentaties


Ads door Google