De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  

Verwante presentaties


Presentatie over: "Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  "— Transcript van de presentatie:

1

2 Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  

3 Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf Voor wat hoort wat 

4 Religie: Goed advies. Evangelie: Goed nieuws.

5 Kol. 2:6-15; 20-23 Zoals u dan Christus Jezus, de Heere, hebt aangenomen, wandel in Hem, geworteld en opgebouwd in Hem, en bevestigd in het geloof, zoals u onderwezen bent; wees daarin overvloedig, met dankzegging.Pas op dat niemand u als buit meesleept door de filosofie en inhoudsloze verleiding, volgens de overlevering van de mensen, volgens de grondbeginselen van de wereld, maar niet volgens Christus. Want in Hem woont heel de volheid van de Godheid lichamelijk. En u bent volmaakt geworden in Hem, Die het Hoofd is van iedere overheid en macht. In Hem bent u ook besneden met een besnijdenis die niet met handen plaatsvindt, door het uittrekken van het lichaam van de zonden van het vlees, door de besnijdenis van Christus.U bent immers met Hem begraven in de doop, waarin u ook met Hem bent opgewekt, door het geloof van de werking van God, Die Hem uit de doden heeft opgewekt. En Hij heeft u, toen u dood was in de overtredingen en het onbesneden zijn van uw vlees, samen met Hem levend gemaakt door u al uw overtredingen te vergeven, en het handschrift dat tegen ons getuigde, uit te wissen. Dit handschrift was met zijn bepalingen tegen ons gericht, en Hij heeft dat uit het midden weggenomen door het aan het kruis te nagelen. Hij heeft de overheden en de machten ontwapend, die openlijk te schande gemaakt en daardoor over hen getriomfeerd. Als u dan met Christus de grondbeginselen van de wereld bent afgestorven, waarom laat u zich dan, alsof u nog in de wereld leeft, bepalingen opleggen als: Pak niet, proef niet en raak niet aan? Dit zijn allemaal dingen die door het gebruik vergaan; ze zijn ingevoerd volgens de geboden en leringen van de mensen. Deze dingen hebben wel een schijnreden van wijsheid, door eigenwillige godsdienst en nederigheid, en verachting van het lichaam, maar ze zijn zonder enige waarde en dienen tot verzadiging van het vlees..

6 De grondbeginselen van deze wereld. Voor wat, hoort wat. Zo gaan we met mensen om. Zo gaan we met God om. Is alleen ‘tot verzadiging van het vlees’.

7 Door het sterven van Christus zijn wij bevrijd! Wij zijn “in Hem besneden”. Wij zijn “met Hem begraven”. De aanklacht “is uitgewist”.

8 Wij zijn met Christus gestorven. Dood voor de zonde. Dood voor de aanklacht van de wet.

9 Wij zijn met Christus gestorven. Dood voor de zonde. Het lichaam van de zonde is tenietgedaan. Volmaakt in Hem die het hoofd is van iedere overheid en macht. Overgeplaatst uit het rijk van de duisternis in het Koninkrijk van de Zoon van Gods liefde. Het oude is voorbijgegaan, alles is nieuw geworden.

10 Wij zijn met Christus gestorven. Dood voor de aanklacht van de wet. Het handschrift van de zonde dat tegen jou getuigde is uitgewist. Er is geen veroordeling voor hen die in Christus Jezus zijn.

11 Wat zegt dit mij?! Ik laat mij de prijs niet ontzeggen. Ik hoef mij door niemand te laten veroordelen want ik ben van Christus. Ik ben volmaakt geworden door Hem die het hoofd is van alle overheid en macht. Mijn kracht is Zijn kracht. Ik kan nee zeggen.

12 Zoek de dingen die boven zijn waar Christus is. Want u bent gestorven en uw leven is met Christus verborgen in God! (Kol. 3:1-3)


Download ppt "Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  "

Verwante presentaties


Ads door Google