De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Plattegrond maken Explorers 23-11-’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Plattegrond maken Explorers 23-11-’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles."— Transcript van de presentatie:

1 Plattegrond maken Explorers 23-11-’12

2 Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles wat je getekend hebt qua kleuren en tekens op de legenda te vermelden. Tijd: let goed op de tijd, als je een opdracht mist krijg je hiervoor geen punten.

3 Categorieën Categorie 1: Infrastructuur Categorie 2: Huizen Categorie 3: Centrum Categorie 4: Industrieterrein Categorie 5: Recreatie Categorie 6: Onderwijs Categorie 7: Sport

4 Voorbeeld opdracht Zet de volgende dingen op je plattegrond. Fietsenwinkel Tennisbaan Discotheek Ziekenhuis Action

5 Opdracht 1 Wat wordt de naam van jullie stad? …..

6 Opdracht 2 Elke … minuten komt er een nieuwe opdracht. Zorg er wel voor dat je deze in de gaten houdt, anders loop je die punten mis! Teken een rotonde, dit teken je aan het begin van je eerste blad. Maak hierbij een weg richting de plaats waar je het centrum wilt hebben. Zorg ervoor dat je kan zien wat voor een soort weg het is.

7 Opdracht 3 Maak een straat met daaraan: Rijtjeshuis met 8 woningen x2. Doe ook iets met huisnummers?

8 Opdracht 4 Maak een straat met daaraan: Rijtjeshuis met 12 woningen x2. Vergeet ook hier de huisnummers niet

9 Opdracht 5 Bepaal met je groepje waar het centrum komt. Teken het begin van het centrum:  2 supermarkten  Een bakker en een café  Zorg ervoor dat er nog ruimte overblijft voor zo ongeveer 15 panden en extra ruimte voor opdracht 34.

10 Opdracht 6 Maak een weg met daaraan: Rijtjeshuis met 16 woningen x2. Vergeet ook hier de huisnummers niet

11 Opdracht 7 Maak een straat met daaraan: Rijtjeshuis met 8 woningen x2. Vergeet ook hier de huisnummers niet

12 Opdracht 8 De stad wil wel laten zien wat ze kunnen. Bouw daarom 3 straten, aan ieder van deze straat komen 30 woningen. Jullie bepalen zelf hoe je dit indeelt.

13 Opdracht 9 Het centrum wil ook wat uitbreiden, maak er daarom een groenteboer en een drogist erbij.

14 Opdracht 10 Heb je de straten al een naam gegeven? Geef elke straat zo zijn eigen nummer, als je snel bent kun je ook nog een naam verzinnen en opschrijven. Heb je deze opdracht binnen de tijd afgekregen? Dan heb je +10 punten!

15 Opdracht 11 Mensen willen ook graag werken. Begin met het aanleggen van een industrieterrein. Bedenk goed wat voor een bedrijf het is en vermeld het huisnummer. En extra ruimte voor opdracht 34.

16 Opdracht 12 Maak een hofje met daaraan: Rijtjeshuis met 8 woningen en 2-onder-1- kap(pen) Huisnummers zijn ook hier van toepassing.

17 Opdracht 13 Breidt het centrum uit met een cafetaria en een ijszaak.

18 Opdracht 14 Het eerste kindje in jouw stad is 4 geworden en moet naar de basisschool! Zorg ervoor dat er een basisschool komt.

19 Opdracht 15 Mensen vinden het ook leuk als er wat ontspanning komt. Maak ergens rondommernabij het centrum een bioscoop.

20 Opdracht 16 Jouw stadje is weer toe aan nieuwe huizen, dus ook aan een nieuwe straat. Inkoppertje!

21 Opdracht 17 Steeds meer mensen hebben behoefte aan werk. Maak op het industrieterrein een nieuw bedrijf aan. Bedenk zelf wat voor een bedrijf dit word.

22 Opdracht 18 Je bewoners willen niet zo ver meer reizen naar een grotere stad voor hun kerstinkopen, maak in het centrum een parfumerie.

23 Opdracht 19 Net voor de bonusopdracht willen er meer mensen in je stad komen wonen. Zorg dat er hiervoor een oplossing komt?

24 Opdracht 20 Heb je de straten, winkels en bedrijven al een naam gegeven? Geef elke straat zo zijn eigen nummer, als je snel bent kun je ook nog een (straat)naam verzinnen en opschrijven. Heb je deze opdracht binnen de tijd afgekregen? Dan heb je +30 punten!

25 Opdracht 21 Inkoppertje! Bedenken jullie zelf iets leuks voor in het centrum?

26 Opdracht 22 Er komen ook steeds meer oudere kinderen te wonen in de stad. Deze willen graag sporten ;) Maak je een sporthal of een sportveld? En voor welke sport? Vergeet als laatste niet om het huisnummer toe te voegen.

27 Opdracht 23 Verbind alle categorieën met elkaar, je moet er natuurlijk wel kunnen komen.

28 Superopdracht 24 Superopdrachten zijn de wat grotere opdrachten! Hiervoor kun je natuurlijk ook meer punten scoren. Mensen hebben meer werkgelegenheid nodig, denk hierbij aan het industrieterrein, maar ook aan het centrum en nieuw: aan het OV.

29 Opdracht 25 Veel ouderen willen kunnen wandelen in een park of in het bos. Maak er wat van. Zorg ook dat er wat te doen is? Inkoppertje

30 Opdracht 26 Het wordt tijd voor nog een basisschool en misschien ook een middelbare?

31 Opdracht 27 De infrastructuur moet even worden uitgewerkt. Mensen willen graag meerdere kanten tegelijk op kunnen. Wat is hiervoor uitstekend geschikt? Natuurlijk moeten er ook nog huizen bij worden gebouwd. Inkoppertje

32 Superopdracht 28 Een camping past ook wel bij deze mooie stad. Plaats je hem aan het bos? Of aan een rivier, zee of strand? De camping moet deze dingen hebben:  Receptie  Zwembad  Min. 89 plaatsen

33 Opdracht 29 Zorg ervoor dat er in elke buurt een buurtsupermarkt komt. Je moet minimaal 3 buurten ‘creëren’.

34 Opdracht 30 Heb je de straten, winkels en bedrijven al een naam en nummers gegeven? Geef elke straat zo zijn eigen nummer, als je snel bent kun je ook nog een (straat)naam verzinnen en opschrijven. Heb je deze opdracht binnen de tijd afgekregen? Dan heb je +35 punten!

35 Opdracht 31 Het einde van de plattegrond komt in zicht! Zorg ervoor dat er in de buurten een eetgelegenheid bijkomt.

36 Opdracht 32 Maak nog een paar bedrijven en minimaal 1 andere werkgelegenheid. Inkoppertje

37 Superopdracht 33 De allerlaatste superopdracht. Wat wordt er voor de laatste verwacht?  Een zwembad,  Een vijver,  Een ijszaak en apotheek in het centrum  Een hotel en een klimhal  Een uitgebreide MBO-school

38 Opdracht 34 Mensen willen ook graag kunnen reizen. Het treinspoor moet langs het centrum, sportvelden en het industrieterrein komen. Ook zouden ze het makkelijk vinden als er een snelweg komt.

39 Opdracht 35 Heb je de straten, winkels en bedrijven al een naam en nummers gegeven? Geef elke straat zo zijn eigen nummer, als je snel bent kun je ook nog een (straat)naam verzinnen en opschrijven. Heb je deze opdracht binnen de tijd afgekregen? Dan heb je +15 punten! Je krijgt nu nog 5 minuten de tijd het laatste aan je plattegrond toe te voegen. Dan is ie helemaal af!


Download ppt "Plattegrond maken Explorers 23-11-’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles."

Verwante presentaties


Ads door Google