De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat mensen doen Daar kun je niet van op aan Noodmaatregel: fiets op slot Wat mensen zeggen Daar kun je ook niet van op aan Noodmaatregel: de eed De eed:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat mensen doen Daar kun je niet van op aan Noodmaatregel: fiets op slot Wat mensen zeggen Daar kun je ook niet van op aan Noodmaatregel: de eed De eed:"— Transcript van de presentatie:

1

2 Wat mensen doen Daar kun je niet van op aan Noodmaatregel: fiets op slot Wat mensen zeggen Daar kun je ook niet van op aan Noodmaatregel: de eed De eed: soms nodig in een gevallen wereld

3 En Matteüs 5 dan? “En ik zeg jullie dat je helemaal niet moet zweren …” “Laat je ja ja zijn en je nee nee”.

4

5 Matteüs 5: “En ik zeg jullie dat je helemaal niet moet zweren …” “Laat je ja ja zijn en je nee nee”. Achtergrond bij HC 37: het conflict met de dopersen.

6 Matteüs 5: “En ik zeg jullie dat je helemaal niet moet zweren …” Dit gaat over misbruik van de eed -Mat. 23 maakt dit duidelijk -Jezus zweert zelf ook een keer (Mat. 27) -Paulus roept een aantal keer God in als getuige Dus: geen algeheel verbod

7 Matteüs 5: 34-36 “En ik zeg jullie dat je helemaal niet moet zweren, noch bij de hemel, want dat is de troon van God, noch bij de aarde, want dat is zijn voetenbank, noch bij Jeruzalem, want dat is de stad van de grote koning; zweer evenmin bij je eigen hoofd, want je kunt nog niet één van je haren wit of zwart maken. ”

8

9 De hoofdregel: “Laat jullie ja ja zijn, en jullie nee nee.” Wees een mens uit één stuk Leef vanuit Gods onvoorwaardelijke ‘ja’ voor jou


Download ppt "Wat mensen doen Daar kun je niet van op aan Noodmaatregel: fiets op slot Wat mensen zeggen Daar kun je ook niet van op aan Noodmaatregel: de eed De eed:"

Verwante presentaties


Ads door Google