De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welzijnsoverleg Watersportbaan - Ekkergem 26 januari 2016 Freinetmiddenschool Gent.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welzijnsoverleg Watersportbaan - Ekkergem 26 januari 2016 Freinetmiddenschool Gent."— Transcript van de presentatie:

1 Welzijnsoverleg Watersportbaan - Ekkergem 26 januari 2016 Freinetmiddenschool Gent

2

3 Hertekening Secundair Onderwijs Gent Oriënterende eerste graad Hoge kwalificatiegraad Kwaliteit van aanbod Gelijke kansen Inclusie Samen leren en leven van leerlingen Optimale inzet van middelen Duidelijke profilering naar buiten

4 Hertekening SO SOG Er werd beslist: We richten vanaf 1 september 2015, op de site van het Leerdorp, een eerste graad voor ASS-leerlingen in. “Het Kwadrant” wordt gecoördineerd vanuit Instituut Bert Carlier, in een samenwerkingsverband met de VIP-school en De Wingerd.

5 Hertekening SO SOG Er werd beslist: We richten vanaf 1 september 2016, op de site van het Leerdorp, de “Freinetmiddenschool Gent” (eerste graad A- en B-stroom) in waar we leerlingen van de van het stedelijk secundair onderwijs oriënteren. Deze middenschool vervangt : – de eerste graad van de VIP-school – de eerste graad van de Wingerd.

6 Portaalsite Secundair Onderwijs Gent scholenwijzer.stad.gent

7 Freinetmiddenschool Gent

8

9 Freinetmiddenschool Gent bestaande vleugel benedenverdieping

10

11 Freinetmiddenschool Gent nieuwbouw

12 Freinetmiddenschool Gent nieuwbouw ni

13 Freinetmiddenschool Gent nieuwbouw

14 Freinetmiddenschool Gent 1Aoriënterend; 5 klassen 1Boriënterend; 3 klassen 2A*oriënterend Basisoptiesartistieke vorming Latijn moderne wetenschappen handel sociale en technische vorming 2BVLoriënterend Beroepenveldendecoratie / kantoor-verkoop mode / verzorging-voeding * We onderzoeken de mogelijkheid en opportuniteit om vanaf 1 september 2017, de basisoptie Techniek- Wetenschappen aan te bieden.

15 Freinetmiddenschool Gent: oriënterend!

16 Freinetmiddenschool Gent 1A: oriënterend in de lessentabel (keuzegedeelte) 2 uur “domein”: intensief, projectmatig en ervaringsgericht verkennen van één domein naar keuze (taal en cultuur / kunst en creatie / wetenschappen en techniek / welzijn en maatschappij / economie en organisatie) onder begeleiding van een gespecialiseerde domeinleraar. 2 uur “oriëntatie”: projectmatig en ervaringsgericht verkennen van de 5 domeinen onder begeleiding van de titularis. Oriëntatie van de individuele leerlingen staat hierbij centraal. Ook andere persoonlijkheids- en groepsvormende thema’s komen aan bod. 1 uur extra wiskunde: de leerlingen zo optimaal en gedifferentieerd mogelijk voorbereiden op de leerstof van de volgende leerjaren.

17 Freinetmiddenschool Gent 1B: oriënterend in de lessentabel (keuzegedeelte) 3 uur extra “techniek”: biedt de mogelijkheid om, binnen het vak techniek (9 uur in totaal), 4 van de 5 domeinen (kunst en creatie / wetenschappen en techniek / welzijn en maatschappij / economie en organisatie) intensief, projectmatig en ervaringsgericht te verkennen. 1 uur “oriëntatie”: begeleiding door de titularis. Oriëntatie van de individuele leerlingen staat hierbij centraal. Ook andere persoonlijkheids- en groepsvormende thema’s komen aan bod. 1 uur extra Nederlands: de leerlingen zo optimaal en gedifferentieerd mogelijk voorbereiden op de leerstof van de volgende leerjaren.

18 Freinetmiddenschool Gent Voor het 2 e leerjaar A en het 2 e beroepsvoorbereidend leerjaar blijven de huidige lessentabellen gelden. In de loop van het school 2016-2017 willen we, op basis van onze ervaring in het eerste jaar, nagaan hoe wij ook in het tweede leerjaar de oriëntatie en begeleiding van de leerlingen kunnen optimaliseren.

19 Freinetmiddenschool Gent

20

21 Freinetmiddenschool Gent Contact Voor info A-stroom contacteer Freinetatheneum De Wingerd Tel. 09 234 12 53 E-mail: wingerd.secretariaat1@stad.gent Voor info B-stroom contacteer VIP-school Tel. 09 269 34 09 E-mail: VIPschool.eerstegraad.opv2@stad.gent Of contacteer Hilde Van Beveren (projectleider Freinetmiddenschool Gent) Tel. 0474 94 17 87 E-mail: Freinetmiddenschool@gent.be

22 vragen en opmerkingen of suggesties Dank voor de ontvangst


Download ppt "Welzijnsoverleg Watersportbaan - Ekkergem 26 januari 2016 Freinetmiddenschool Gent."

Verwante presentaties


Ads door Google