De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?

Verwante presentaties


Presentatie over: "De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?"— Transcript van de presentatie:

1 De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag

2 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?

3 2. Jezus neemt het kruis op zijn schouders Een mens moet zijn kruis opnemen. Sluit je ogen niet voor naasten die een kruis te dragen hebben.

4 3. Jezus valt voor de eerste maal Bezwijken onder de last, opnieuw moed verzamelen en weer overeind komen. Wat kan een mens verdragen?

5 4. Jezus ontmoet zijn bedroefde moeder Wie ziet een lijdende? Troost elkaar, wat er ook gebeurt.

6 5. Simon van Cyrene helpt Jezus Er zijn tijden dat we heel hard een vriend of vriendin nodig hebben om pijn en verdriet te kunnen dragen; als je alleen verder moet, maar niet kunt.

7 6. Veronica droogt het gezicht van Jezus Gedeelde smart is halve smart

8 7. Jezus valt voor de tweede maal Vallen. Het gebeurt ons allemaal wel eens. Maar twee, drie keer? Hebben wij wel oog voor wie blijven vallen?

9 8. Jezus troost de wenende vrouwen Medeleven doet goed

10 9. Jezus valt voor de derde maal Weer ligt Jezus in het stof. Soms is er geen energie meer om voor de zoveelste keer op te staan; weet je echt niet hoe je verder moet

11 10. Jezus wordt van zijn kleren beroofd Geen kleren, geen bescherming meer; vernederd en alles afgenomen, zoals zij die vluchten voor oorlog en honger. Alleen nog die kracht en fierheid in jezelf.

12 11. Jezus wordt aan het kruis genageld Zelfs het kruis dragen is niet genoeg. vastgepind wordt hij nu, ter dood gebracht. We worden er stil van, God: waarom moet een mens dit ondergaan?

13 12. Jezus streft aan het kruis Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten?« En op het laatst nog, die liefdeskreet: "God, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen."

14 13. Jezus rust in de armen van zijn moeder Waarom moeten onze dierbaren sterven? Waarom sterven er zoveel mensen? Leven met kwetsbaarheid, vragen waarop we geen antwoord weten.

15 14. Jezus wordt in het graf gelegd Als iemand begraven wordt, is dan alles voorbij ? Neen, dit lichaam is heilig. Geloven dat de dood niet het laatste is.


Download ppt "De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?"

Verwante presentaties


Ads door Google