De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Trombose en arbeid Marjan Bijzet en Sanja de Bruin, ervaringsdeskundige coaches van Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Trombose en arbeid Marjan Bijzet en Sanja de Bruin, ervaringsdeskundige coaches van Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW)"— Transcript van de presentatie:

1 Trombose en arbeid Marjan Bijzet en Sanja de Bruin, ervaringsdeskundige coaches van Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW)

2 Eerste twee ziektejaren
Eerste twee ziektejaren Ziekmelding werknemer (dag 1) Evaluatie plan van aanpak werkgever-werknemer (iedere 6 weken Gesprek werknemer-bedrijfsarts (binnen 6 weken, daarna iedere 6 weken) Ziekmelding door werkgever bij UWV (week 42) Probleemanalyse (uiterlijke week 6) Eerstejaars evaluatie werkgever-werknemer (week 52) KPB: Ik heb me ziek gemeld. Wat is de procedure? (volgt) Wat is een probleemanalyse? Hoe kan ik de probleemanalyse veranderen? Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met de probleemanalyse van de bedrijfsarts? Wat is een plan van aanpak? Hoe kan een plan van aanpak veranderd worden? Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met het plan van aanpak? Wat is een eerstejaars evaluatie? (volgt) Bibliotheek: Werkwijzer voor zieke werknemers. Wettelijke stappen en praktische tips. Plan van aanpak werkgever-werknemer (uiterlijk week 8) WIA-aanvraag werknemer (week 91)

3 Probleemanalyse bedrijfsarts (week 6)
Ziekmelding (dag 1) Gesprek werknemer-bedrijfsarts (uiterlijk week 6, daarna circa eens per 6 weken) Probleemanalyse bedrijfsarts (week 6) KPB: Ik heb met ziek gemeld. Wat is de procedure? (volgt) Wat is een probleemanalyse? Hoe kan ik de probleemanalyse veranderen? Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met de probleemanalyse van de bedrijfsarts?

4 Plan van aanpak en periodieke evaluatie (week 6 e.v.
Plan van aanpak en periodieke evaluatie (week 6 e.v. Eerstejaarsevaluatie (week 52) Eventueel bijstelling plan van aanpak Eventueel bijstelling probleemanalyse Eindevaluatie KPB: Wat is een plan van aanpak? Hoe kan een plan van aanpak veranderd worden? Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met het plan van aanpak? Artikel Wat is een eerstejaarsevaluatie (volgt) Wat is een re-integratieverslag? Welke documenten horen bij het re-integratieverslag? (volgt)

5 Werkgever en werknemer samen verantwoordelijk
Werkgever en werknemer samen verantwoordelijk Re-integratie: werkhervatting in passend werk Passend i.v.m. gezondheid, arbeidsverleden, opleiding, eigenschappen, reisafstand, loon eigen of aangepast bij eigen of andere werkgever KPB: Wat is passende arbeid? (volgt)

6 Met wie te maken: Behandelaars Bedrijfsarts of verzekeringsarts
Met wie te maken: Behandelaars Bedrijfsarts of verzekeringsarts Casemanager Deskundigen, begeleiders, adviseurs KPB: Wat is een casemanager? Wat doet de bedrijfsarts? Wat is het verschil tussen een bedrijfsarts, arboarts, verzekeringsarts, keuringsarts en medisch adviseur?

7 WIA-aanvraag (week 88-93) + Re-integratieverslag (RIV):
Van de bedrijfsarts Probleemanalyse + bijstellingen Medische informatie Actueel oordeel bij de probleemanalyse Van de werkgever Plan van aanpak + bijstellingen Eerstejaars- evaluatie Eindevaluatie Van de werknemer Oordeel over de re-integratie  RIV-toets (Poortwachterstoets)

8 Deskundigenoordeel UWV
Deskundigenoordeel UWV werknemer arbeidsongeschikt voor eigen werk? aangeboden werk passend? komt werkgever verplichtingen na? komt werknemer verplichtingen na? KPB: 4 artikelen deskundigenoordeel Wat is een deskundigenoordeel? Mijn werkgever vraagt een deskundigenoordeel aan: wat kan dat voor mij betekenen? Wanneer heeft het zin een deskundigenoordeel aan te vragen? Ik ben het niet eens met een deskundigenoordeel, wat kan ik doen?

9 Vervroeging WIA-aanvraag
Vervroeging WIA-aanvraag Uitstel WIA-aanvraag Regeling werknemers zonder vaste werkgever (Ziektewet) KPB: Is uitstel van de aanvraag van ene WIA-uitkering mogelijk? Wat zijn de voorwaarden voor ene vervroegde WIA-uitkering? Ik heb een ziektewet-uitkering, wat is de procedure?(volgt)

10 Loondoorbetaling of Ziektewet (ZW)
Loondoorbetaling of Ziektewet (ZW) Loondoorbetaling door werkgever: minimaal 70% maximaal 2 jaar (bij loonsanctie langer) Jaar 1: minimaal minimumloon naar rato max 70% max dagloon cao’s aanvulling, bijv. jaar 1: 100% genezing niet belemmeren meewerken aan re-integratie KPB: Ik heb me ziek gemeld, wat is de procedure?(volgt)

11 Loondoorbetaling of Ziektewet (ZW)
Loondoorbetaling of Ziektewet (ZW) Ziekengeld van UWV: 70% van het dagloon maximaal 2 jaar tot 70% van het maximumdagloon (2) rekenhulp: website van UWV sommige groepen:100% (ziek door zwangerschap, bevalling orgaandonatie, soms ook bij no-riskpolis-> cao) laten behandelen/aanwijzingen arts (i.o UWV) opvolgen meewerken aan activiteiten die UWV nodig vindt KPB: Ik heb me ziek gemeld, wat is de procedure?(volgt) Ik heb een ziektewet-uitkering, wat is de procedure?(volgt) Bibliotheek: Werkwijzer voor zieke werknemers. Wettelijke stappen en praktische tips.

12 VRAGEN? KPB: Ik heb me ziek gemeld, wat is de procedure?(volgt) Ik heb een ziektewet-uitkering, wat is de procedure?(volgt) Bibliotheek: Werkwijzer voor zieke werknemers. Wettelijke stappen en praktische tips.


Download ppt "Trombose en arbeid Marjan Bijzet en Sanja de Bruin, ervaringsdeskundige coaches van Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW)"

Verwante presentaties


Ads door Google