De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Titel presentatie Mette van Duijn & René Zegerius Gemeente Amsterdam

Verwante presentaties


Presentatie over: "Titel presentatie Mette van Duijn & René Zegerius Gemeente Amsterdam"— Transcript van de presentatie:

1 Titel presentatie Mette van Duijn & René Zegerius Gemeente Amsterdam
Treiteraanpak Mette van Duijn & René Zegerius Gemeente Amsterdam 16 november 2015 Gemeente Amsterdam 1 januari 2003

2 Aanleiding Twee casus bekend bij de burgemeester waarbij slachtoffers van jarenlange intimidatie zijn verhuisd. Doel Slachtoffers van intimidatie in de woonomgeving te beschermen. Uitgangspunt is dat eventueel daders verhuizen, niet slachtoffers. De overlast moet stoppen.

3 (Escalatie)Structuur
Burgemeester Stadsdeelregisseurs Top Tien Team Programmateam

4 25 april 2017 Casus Fam X Dhr W Fam B

5 Instrumenten(koffer)
Kernteam Buurtonderzoek Analyse Scenario’s Escalatie Strafrecht Zorg Bestuursrecht Toezicht (personen/camera’s)

6 Dilemma’s Wat te doen met niet meewerkende treiteraars in een koopwoning? Welke mogelijkheden zijn er om een zorgtraject van een treiteraar te verkorten zodat een hardnekkig en ingrijpend treiterprobleem mogelijk sneller kan worden opgelost? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat burgers die in een treitersituatie verkeren, eerder melding doen bij de overheid? Hoe kunnen we er vervolgens voor zorgen dat uitvoerders potentiële treitercasus herkennen en intern escaleren?

7 Dilemma’s Waar houdt de verantwoordelijkheid van de overheid op richting slachtoffers die (eindelijk) een uitweg zien uit de veelsoortige langdurige problemen waar zij mee te maken hebben gekregen en hulp willen van die overheid? Hoe kunnen we voorkomen dat een overlastsituatie/een incident escaleert tot een structureel en ingrijpend treiterprobleem? Kunnen potentiële treiteraars bijvoorbeeld worden afgeschrikt?

8 Vragen?


Download ppt "Titel presentatie Mette van Duijn & René Zegerius Gemeente Amsterdam"

Verwante presentaties


Ads door Google