De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn eigen Alhambra…! Stellen Wiki les 2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn eigen Alhambra…! Stellen Wiki les 2."— Transcript van de presentatie:

1 Mijn eigen Alhambra…! Stellen Wiki les 2

2 Wat gaan we vandaag doen?
Afmaken vorige stelopdracht “een eigen eiland”. Denk je nog aan de structuur?

3 We gaan vandaag ook beginnen met een nieuwe opdracht
Wij doen deze opdracht alleen. Je maakt deze opdracht in je stelschrift of op een schrijfblaadje.

4 Wat is de bedoeling? In de projectweek heb ik jullie een geschiedenisles gegeven over het Alhambra. Ik heb verteld dat het paleis verschillende kamers had met elk een eigen functie. (Harem, vergaderzaal enz.) Jullie gaan je eigen Alhambra inrichten.

5 Je eigen alhambra Gebruik je fantasie. Je beschrijft hoe het paleis er uit ziet en of het paleis bijv. verdiepingen heeft. Je mag er voor kiezen om een aantal kamers te beschrijven. Hoe zien de kamers eruit? Kleur/motief/meubels/andere spullen. En welke functie heeft deze kamer? Je mag er ook voor kiezen om één kamer heel uitgebreid en gedetailleerd te beschrijven. Ook kan je bijvoorbeeld de tuinen beschrijven. Eventueel kan je nog beschrijven: wie leven er in het paleis?

6 Voorwaarden Je moet wel ongeveer een half A-4tje schrijven (of meer). (Dus dat je niet na een paar zinnen al klaar bent, je moet een goede beschrijving geven). Het is de bedoeling dat je bij dit verhaal signaalwoorden gebruikt. Hier ga ik op letten. Let op, wat zijn signaalwoorden?

7 Signaalwoorden Signaalwoorden geven een signaal dat er een bepaald verband bestaat tussen zinnen of delen van zinnen, maar ook tussen alinea's. Signaalwoorden die je gebruikt bij een opsomming. Bijvoorbeeld: Als eerste …………….. Daarnaast is er ….. Ook is er een kamer…….. Bovendien staat daar….. Verder is er …………………

8 Een voorbeeld In pretpark Walibi zijn vele attracties. Er is een achtbaan en een draaimolen. Verder is er een grote glijbaan. Ook is er een reuzenrat, waar je in het donker ook in kan. Daarnaast is Walibi beroemd om zijn waterbaan. Bovendien heeft Walibi een heel eng spookhuis!


Download ppt "Mijn eigen Alhambra…! Stellen Wiki les 2."

Verwante presentaties


Ads door Google