De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Resistentie tegen antibiotica Het verhaal van Victor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Resistentie tegen antibiotica Het verhaal van Victor."— Transcript van de presentatie:

1 Resistentie tegen antibiotica Het verhaal van Victor

2 Victor moet naar het ziekenhuis gaan om zijn appendix te laten verwijderen. Na de operatie schijnt alles goed te gaan. Victor lijkt normaal terug hersteld te zijn en wordt naar huis gestuurd. De arts, Dr. Desmet, schrijft hem een enkele dosis antibioticum voor om profylactische redenen (om om het even welke besmetting te voorkomen).

3 Één week later begint Victor zich onwel te voelen, hij voelt zich vermoeid en brakerig en heeft pijn rond zijn chirurgische wonde. Zijn moeder neemt hem mee op raadpleging bij hun huisarts, Dr. Wynants, die, na het onderzoeken van Victor, denkt dat de wonde zou kunnen besmet zijn en ze schrijft hem een tweede kuur van antibiotica voor met de waarschuwing om de kuur te beëindigen.

4 Drie dagen later, voelt Victor zich niet beter. Hij heeft een hoge temperatuur en zijn chirurgische wonde doet nu werkelijk veel pijn. Dit keer stuurt Dr. Wynants Victor naar het ziekenhuis voor een grondiger onderzoek. Na het nemen van enkele bloedstalen ontdekt Dr. Desmet dat Victor een ernstige bacteriële besmetting heeft maar weet niet welke bacteriën de besmetting veroorzaken hoewel het Stafylococcus aureus lijkt te zijn.

5 Hij ziet dat Victor eerder antibiotica heeft gekregen die niet lijken te werken en hij vreest dat hij een antibiotica-resistent organisme of ‘superbug' heeft opgelopen. Dr. Desmet besluit dat het toedienen van meer antibiotica aan Victor meer kwaad zou kunnen veroorzaken dan goed. Hij denkt eerder dat een verscheidenheid van antibiotica op het pathogene organisme moest getest worden alvorens hij een nieuw antibioticum aan Victor geeft. Dr. Desmet beslist twee verschillende tests uit te proberen.


Download ppt "Resistentie tegen antibiotica Het verhaal van Victor."

Verwante presentaties


Ads door Google