De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bas van der Lans Sanne Schumacher Henno van de Hee “The BIGGER picture” Public design – concept 3.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bas van der Lans Sanne Schumacher Henno van de Hee “The BIGGER picture” Public design – concept 3."— Transcript van de presentatie:

1 Bas van der Lans Sanne Schumacher Henno van de Hee “The BIGGER picture” Public design – concept 3

2 Winkelcentrum City Plaza Voor wie? Welke mensen komen er? Voor een heel divers (winkel)publiek, van student tot huisvrouwen met (of zonder) kleine kindertjes. Eigenlijk kan je wel zeggen voor “iedereen”. Waaronder ook daklozen, politie, hangjongeren en straatmuzikanten. Hoe gedragen deze zich hier? Mensen gedragen zicht hier erg verschillend. Dit hangt af van de groep die bedoeld word. Winkelpubliek houd zich bezig met winkelen en is variërend van stilletjes tot luidruchtig. Daklozen proberen mensen een krantje te verkopen op een rustige manier. Straatmuzikanten zijn vrij stil naast de muziek die ze maken. Hangjongeren zijn te vaak luidruchtig op een vervelende manier en de politie probeert deze dan ook vaak weg te sturen of in toom te houden.

3 Hoe is de plek ingedeeld? (zon/schaduw/gebouwen/andere objecten) Het winkelcentrum zou je kunnen zien als een 3 poot, 3 lange gangen die op één centraal punt tot elkaar komen. Het plafond is van glas en zo heb je door het hele winkelcentrum ontzettend veel lichtinval. Boven het winkelcentrum zijn appartementen gebouwd en onder het winkelcentrum is een parkeergarage. Welke rol zou hij voor wie beter moeten spelen? De rol voor het winkelpubliek. Het gebeurt nog te vaak dat winkelpubliek lastig word gevallen door jongeren die in het midden of aan de uiteinden van de gangen op bankjes zitten. Deze jongeren hebben dagelijks vrijwel niks te doen en vinden het een uitdaging om winkelpubliek te zieken, meisjes na te roepen en de politie proberen te ontlopen. Winkelcentrum City Plaza

4

5 Maatschappelijke issue Het gedrag van hangjongeren in een winkelcentrum kan vaak niet door de beugel. Zo worden meisjes nageroepen, mensen (vaak ook jongeren) uitgescholden en winkelend publiek op wat voor manier ook onnodig lastig gevallen. Deze hangjongeren hebben overdag waarschijnlijk niks te doen en zoeken dan met elkaar vertier in een winkelcentrum waar eigenlijk altijd wel wat te doen, te zien, of te beleven valt. Niet alleen winkelpubliek ondervind last van deze groep jongeren, maar ook de winkels en werknemers.

6 Interventie Aangezien er op bijna alle plekken binnen het winkelcentrum camera’s hangen willen wij deze graag gaan gebruiken. In het midden van het winkelcentrum hangt een groot elektronisch reclamebord. De hangjongeren die de problemen veroorzaken zitten vrijwel altijd op bankjes die uitzicht bieden op dit reclamebord. Wij willen dat wanneer er overlast is in het winkelcentrum, deze jongeren groot geprojecteerd worden op het reclamebord. Hangjongeren houden er over het algemeen niet van om zo groot “in the picture” te staan en zullen door meerdere mensen met de nek worden aangekeken. Design strategie ‘Design to debat’ Directe betrokkenen Vooral de hangjongeren, maar eigenlijk kan je wel het hele winkelpubliek zeggen. Concept

7

8 Vragen??


Download ppt "Bas van der Lans Sanne Schumacher Henno van de Hee “The BIGGER picture” Public design – concept 3."

Verwante presentaties


Ads door Google