De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 4 augustus 09:30 Kerkdienst - br. F. Koning 14:00 Kerkdienst - zr. I. Baron 15:00 bloemen bezorgen: Fam. D. Fokkema

3 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 11 augustus 09:30 Kerkdienst - br. F. Folkerts 14:00 Kerkdienst - br. FJ. de Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.R. van de Bosch

4 Jarigen aanstaande week
zo J. van Breden - Bijlsma (60) ma Br. S. de Boer (64) do Vera Hoekstra (9) vr M. Bijzitter (28) za W. Schaaij (64)

5 Welkom Voorganger: br. F. Koning Organist: br. <naam organist> Beamist: br. S. van der Vaart

6 Weektekst

7

8 GK 165b — Votum

9

10 Opwekking 407 1 O, Heer mijn God, wanneer ik in verwond’ring de wereld zie die U hebt voortgebracht. Het sterrenlicht, het rollen van de donder, heel dit heelal, dat vol is van uw kracht.

11 Opwekking 407 Refrein: Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God: hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij!

12 Opwekking 407 2 Als ik bedenk, hoe Jezus zonder klagen tot in de dood gegaan is als een Lam. Sta ik verbaasd, dat Hij mijn schuld wou dragen en aan het kruis mijn zonde op zich nam.

13 Opwekking 407 Refrein: Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God: hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij!

14 Opwekking 407 3 Als Christus komt met majesteit en luister, brengt Hij mij thuis, hoe heerlijk zal dat zijn. Dan zal ik vol aanbidding voor Hem buigen en zingt mijn ziel: o Heer, hoe groot zijt Gij!

15 Opwekking 407 Refrein: Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God: hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij!

16 Opwekking 407 Refrein: Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God: hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij!

17

18 Lezen Marcus 6: 1-13 1 Hij vertrok weer en ging naar zijn vaderstad, gevolgd door zijn leerlingen. 2 Toen de sabbat was aangebroken, gaf hij onderricht in de synagoge, en vele toehoorders waren stomverbaasd en zeiden: ‘Waar haalt hij dat allemaal vandaan? Wat is dat voor wijsheid die hem gegeven is? En dan die wonderen die zijn handen tot stand brengen! 3 Hij is toch die timmerman, de zoon van Maria en de broer van Jakobus en Joses en Judas en Simon? En wonen zijn zusters niet hier bij ons?’ En ze namen aanstoot aan hem. 4 Jezus zei tegen hen: ‘Nergens wordt een profeet zo miskend als in zijn eigen stad, onder zijn verwanten en huisgenoten.’

19 Lezen Marcus 6: 1-13 5 Hij kon daar geen enkel wonder doen, behalve dat hij een paar zieken de handen oplegde en hen genas. 6 Hij stond verbaasd over hun ongeloof. Uitzending van de twaalf leerlingen Hij trok rond langs de dorpen in de omtrek en onderwees de mensen. 7 Hij riep de twaalf bij zich en zond hen twee aan twee uit, en gaf hun macht over de onreine geesten. 8 Hij droeg hun op niets mee te nemen voor onderweg, geen brood, geen reistas en geen geld, alleen een stok. 9 Sandalen mochten ze wel dragen. ‘Maar,’ zei hij, ‘trek geen extra kleren aan.’

20 Lezen Marcus 6: 1-13 10 En ook zei hij: ‘Als jullie ergens onderdak krijgen, moet je daar blijven tot je verder reist. 11 Maar als jullie ergens niet welkom zijn en de mensen niet naar jullie willen luisteren, moet je daar weggaan en het stof van je voeten schudden ten teken dat je niets meer met hen te maken wilt hebben.’ 12 Ze gingen op weg en riepen de mensen op om tot inkeer te komen, 13 en ze dreven veel demonen uit en zalfden veel zieken met olie en genazen hen.

21

22 Gezang 138: 1,5 Uit: Gereformeerd kerkboek 2006
1 Heer, laat het licht zijn om ons heen, o laat ons leven in het licht, verspreid dan in dit huis van steen de glans van uw gezicht. 5 Dat wij bij uw geopend woord de weg vertrouwend verder gaan. Het licht der wereld, Christus, spoort ons tot de waarheid aan.

23

24 Marcus 6: 5, 6a 5 Hij kon daar geen enkel wonder doen, behalve dat hij een paar zieken de handen oplegde en hen genas. 6 Hij stond verbaasd over hun ongeloof.

25

26 Jezus staat voor de deur!
Preek Jezus staat voor de deur!

27

28 Psalm 75: 1, 6 Uit: Gereformeerd kerkboek 2006
1 U alleen, U loven wij, ja, wij loven U, o Heer. Wij verkondigen uw eer, want uw naam is ons nabij. Daarom roemt het hele land al de wondren van uw hand.

29 Psalm 75: 1, 6 Uit: Gereformeerd kerkboek 2006
6 Dit vermeld ik in mijn lied, ik zing Jakobs God ter eer. Trotse hoornen sla ik neer en ik doe hun macht teniet. Wie zijn heil van God verwacht, ziet zijn hoorn verhoogd in kracht.

30

31 Eerste gebod De HEER vindt het fijn, als ik met mijn hele hart van
Hem houd en niet bijgelovig ben of andere goden eer.

32 Tweede gebod De HEER wil graag , dat ik van Hem geen afbeelding maak om Hem door die afbeelding te vereren.

33 Derde gebod De HEER vindt het geweldig als ik voor Zijn grote naam opkom, en Zijn naam altijd heel eerbiedig gebruik. En als ik ook zelf niet vloek of onnodig zweer.

34 Vierde gebod De HEER gunt mij rust na zes dagen werken, zoals Hijzelf gerust heeft na Zijn scheppingswerk. Ik mag bij Hem tot rust komen op de zondag.

35 Vijfde gebod De HEER geniet ervan als ik respect toon voor mijn ouders en geduld heb met hun zwakke punten

36 Zesde gebod De HEER komt op voor mijn leven en voor dat van mijn naaste; zo mag ik ook het beste zoeken voor mijn naaste. Daar past geen moord, jaloezie, wraak en haat bij, maar vriendelijkheid, geduld en het zoeken naar vrede.

37 Zevende gebod De HEER ziet graag, dat ik mijn gedachten en mijn lichaam zuiver en rein bewaar. En als ik getrouwd ben: dat ik mijn man of vrouw trouw blijf.

38 Achtste gebod De HEER geniet er van als hij ziet, dat ik niet steel en daar ook geen plannen voor maak, dat ik niet hebberig ben maar juist goed omga met de gaven, die ik van Hem gekregen heb.

39 Negende gebod De HEER vindt dat ik op de goede weg ben, als ik over mijn naaste de waarheid spreek en in alle eerlijkheid opkom voor de goede naam van mijn naaste.

40 Tiende gebod De HEER ziet graag, dat ik mijn verlangens en begeertes onder controle houd. Dat is goed voor mij en voor iedereen. De HEER houdt van mij. Hij zoekt voor mij het goede. Ik mag van Hem houden. En zo kan ik ook van anderen houden en het goede voor hen zoeken.

41

42 Gezang 160: 1, 2 Uit: Gereformeerd kerkboek 2006
1 Groot is uw trouw o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer dezelfde, die Gij steeds waart; dat bewijst Gij ook nu. Refrein: Groot is uw trouw o Heer, groot is uw trouw o Heer, iedere morgen aan mij weer betoond. Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven, groot is uw trouw, o Heer, aan mij betoond.

43 Gezang 160: 1, 2 Uit: Gereformeerd kerkboek 2006
2 Gij geeft ons vrede, vergeving van zonden, en uw nabijheid, die sterkt en die leidt; kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst. Gij geeft het leven tot in eeuwigheid. Refrein: Groot is uw trouw o Heer, groot is uw trouw o Heer, iedere morgen aan mij weer betoond. Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven, groot is uw trouw, o Heer, aan mij betoond.

44

45 Collecte 1e collecte: Zending 2e collecte: Beheer en administratie

46 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 4 augustus 09:30 Kerkdienst - br. F. Koning 14:00 Kerkdienst - zr. I. Baron 15:00 bloemen bezorgen: Fam. D. Fokkema

47 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 11 augustus 09:30 Kerkdienst - br. F. Folkerts 14:00 Kerkdienst - br. FJ. de Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.R. van de Bosch

48 Jarigen aanstaande week
zo J. van Breden - Bijlsma (60) ma Br. S. de Boer (64) do Vera Hoekstra (9) vr M. Bijzitter (28) za W. Schaaij (64)

49

50 Gezang 114: 1-3 Uit: gereformeerd kerkboek 2006
1 Jezus is mijn toeverlaat. Hij, mijn Heiland, is het leven. Ik zal aan Gods wijze raad mij blijmoedig overgeven. Jaagt de dood nog angsten aan, Hij, mijn Heiland, heeft voldaan.

51 Gezang 114: 1-3 Uit: Gereformeerd kerkboek 2006
2 Groot is ’t heil dat Jezus geeft. ’k Zal, als Hij, onsterflijk wezen, zijn, waar Hij, mijn Heiland, leeft. Waarom zou ik dan nog vrezen? ’t Heerlijk Hoofd is opgewekt, dat zijn leden tot zich trekt.

52 Gezang 114: 1-3 Uit: Gereformeerd kerkboek 2006
3 ’k Weet mij door de nauwste band in die hoop aan Hem verbonden. Mijn geloof houdt steeds zijn hand vast tot in de laatste stonden. En geen macht van dood en graf rukt mij ooit van Jezus af!

53

54 GK 186 — Amen

55

56 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google