De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 19 mei 09:30 Kerkdienst – ds. B. Dubbink (Assen- Kloosterveen) - Heilig Avondmaal. 14:00 Kerkdienst – ds. L.E. Leeftink (Assen-Peelo) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. A. Noppers jr. donderdag 23 mei 20:00 Vergadering Diaconie

3 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 26 mei 09:30 Kerkdienst – ds. J. Jongsma (Driesum C.A.) 09:30 Kind in Kerk onderbouw, Thema Hemelvaart en Pinksteren 14:00 Kerkdienst – dhr. F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. E. Wagenaar 19:00 LPA dienst (interkerkelijk)

4 Jarigen aanstaande week
zo H Alkema (79) di E. Wagenaar (52) do T. From - Mulder (70) vr P. Mulder (63)

5 Afsluiting met escaperoom!
Zaterdag 25 mei 2019 is de afsluiting van het gemeenteproject “Durf te vertrouwen”. Iedereen is welkom — dus alle leeftijden! Geef je op in de hal Programma 15:00 inloop met koffie, thee, ranja en koek 15:30 start escaperooms 17:30 zomerbuffet 19:00 sluiting

6

7 Welkom Voorganger: ds. L.E. Leeftink Organist: br. <naam organist> Beamist: br. S. van der Vaart

8

9 Votum en zegengroet

10

11 Psalm 21:1, 4 1 O HEER, de koning is verblijd. Hoe juicht hij om uw sterkte, het heil dat U bewerkte. Zijn hartewens werd werklijkheid, de bede van uw knecht hebt U hem niet ontzegd.

12 Psalm 21:1, 4 4 U bent het, HEER, die hem verblijdt; op U is zijn vertrouwen, wie hem ook mag benauwen. Want door uw goedertierenheid staat hij onwankelbaar, zelfs in het grootst gevaar.

13

14 Lezen Lucas 24: 44-52 44 Hij zei tegen hen: ‘Toen ik nog bij jullie was, heb ik tegen jullie gezegd dat alles wat in de Wet van Mozes, bij de Profeten en in de Psalmen over mij geschreven staat in vervulling moest gaan.’ 45 Daarop maakte hij hun verstand ontvankelijk voor het begrijpen van de Schriften. 46 Hij zei tegen hen: ‘Er staat geschreven dat de messias zal lijden en sterven, maar dat hij op de derde dag zal opstaan uit de dood, 47-48 en dat in zijn naam alle volken opgeroepen zullen worden om tot inkeer te komen, opdat hun zonden worden vergeven. Jullie zullen hiervan getuigenis afleggen, te beginnen in Jeruzalem.

15 Lezen Lucas 24: 44-52 49 Ik zal ervoor zorgen dat de belofte van mijn Vader aan jullie wordt ingelost. Blijf in de stad tot jullie met kracht uit de hemel zijn bekleed.’ 50 Hij nam hen mee de stad uit, tot bij Betanië. Daar hief hij zijn handen op en zegende hen. 51 Terwijl hij hen zegende, ging hij van hen heen en werd opgenomen in de hemel. 52 Ze brachten hem hulde en keerden in grote vreugde terug naar Jeruzalem,

16

17 Psalm 24: 4, 5 4 Omhoog, o poorten, nu omhoog! Maak hoog en wijd uw oude boog, de Vorst der eer wil binnenrijden. Wie is die Vorst, zo groot in eer? Die sterke Koning is de HEER, de HEER, geweldig in het strijden.

18 Psalm 24: 4, 5 5 Omhoog, o poorten, nu omhoog! Maak hoog en wijd uw oude boog, want zie, Hij komt, de Vorst der ere. Wie is die Vorst, zo groot in kracht? Het hoofd van ’s hemels legermacht! Hij is die Vorst, de Vorst der ere.

19

20 Hebreeën 1: 1-9 1 Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, 2 maar nu de tijd ten einde loopt heeft hij tot ons gesproken door zijn Zoon, die hij heeft aangewezen als enig erfgenaam en door wie hij de wereld heeft geschapen. 3 In hem schittert Gods luister, hij is zijn evenbeeld, hij schraagt de schepping met zijn machtig woord; hij heeft, na de reiniging van de zonden te hebben voltrokken, plaatsgenomen aan de rechterzijde van Gods hemelse majesteit, 4 ver verheven boven de engelen omdat hij een eerbiedwaardiger naam heeft ontvangen dan zij.

21 Hebreeën 1: 1-9 5 Tegen wie van de engelen heeft God immers ooit gezegd: ‘Jij bent mijn zoon, ik heb je vandaag verwekt’? Of: ‘Ik zal een vader voor hem zijn, en hij voor mij een zoon’? 6 Maar wanneer hij de eerstgeborene de wereld weer binnenleidt, zegt hij: ‘Laten al Gods engelen hem eer bewijzen.’ 7 Over de engelen zegt hij: ‘Die zijn engelen inzet als windvlagen, en zijn dienaren als een vlammend vuur.’ 8 Maar tegen de Zoon zegt hij: ‘God, uw troon houdt stand tot in alle eeuwigheid, en de scepter van het recht is de scepter van uw koningschap.

22 Hebreeën 1: 1-9 9 Gerechtigheid hebt u liefgehad en onrecht gehaat; daarom, God, heeft uw God u gezalfd met vreugdeolie, als geen van uw gelijken.’

23

24 Psalm 110: 1, 2, 3 1 Zo heeft de HERE tot mijn Heer gesproken: Zit aan mijn rechterhand en neem uw recht, totdat Ik elke vijand heb gebroken en als een voetbank voor u neergelegd. 2 De HERE wil u met zijn macht bekleden, van Sion uit strekt Hij uw koningsstaf: voer met gezag, door vijanden bestreden, de heerschappij die God, de HEER, u gaf.

25 Psalm 110: 1, 2, 3 3 Uw volk is zeer gewillig om te strijden. Zij treden aan in heilig feestgewaad. Ook zal uw jeugd zich aan uw glorie wijden als frisse dauw in vroege dageraad.

26

27 Preek

28 Hemelvaart Het kronings-feest van Jezus Een onmisbaar heilsfeit voor alle gelovigen

29 Wat belijdt u met de woorden: opgevaren naar de hemel?
Dat Christus voor de ogen van zijn discipelen van de aarde naar de hemel is opgenomen en daar ons ten goede is, totdat Hij terugkomt om te oor­delen de levenden en de doden.

30 Hemelvaart Waarom pas veertig dagen na Pasen? Verlies of winst?

31 Is Christus dan niet bij ons tot aan de voleinding van de wereld, zoals Hij ons beloofd heeft?
Christus is echt mens en echt God. Naar zijn menselijke natuur is Hij niet meer op de aarde, maar naar zijn godheid, maje­steit, genade en Geest verlaat Hij ons nooit meer.

32 Hemelvaart Je ziet Jezus in de hemel actief voor ons Je ervaart Jezus actief in je leven

33 48. Maar als de menselijke natuur niet overal
is waar de godheid is, worden dan de twee naturen in Christus niet van elkaar gescheiden? Beslist niet. Want zijn godheid kan door niets ingesloten worden en is overal tegenwoor­dig. Daaruit volgt dat deze godheid wel buiten haar aangenomen mensheid is, maar toch ook in haar is en persoonlijk met haar verenigd blijft.

34 Wat is voor ons de waarde van de hemel-vaart van Christus?
Ten eerste is Hij in de hemel voor het aange-zicht van zijn Vader om voor ons te pleiten. Ten tweede hebben wij in Hem ons vlees in de hemel tot een onderpand, dat Hij als het Hoofd ons, zijn leden, ook tot Zich nemen zal. Ten derde zendt Hij ons zijn Geest als tegen-pand; door zijn kracht zoeken wij wat boven is, waar Christus zit aan de rech­terhand van God, en niet wat op de aarde is.

35 Hemelvaart Jezus is onze Pleitbezorger

36 Hemelvaart Jezus is onze Pleitbezorger Kwartiermaker

37 Hemelvaart Jezus is onze Pleitbezorger Kwartiermaker en met zijn Geest bij ons op aarde

38 Ik zie een poort wijd open staan
HEMELVAART Ik zie een poort wijd open staan

39

40 Gezang 111: 1, 2 Refrein: Jezus leeft in eeuwigheid, zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van mijn leven. 1 Straks als er een nieuwe dag begint, en het licht het van het duister wint, mag ik bij Hem binnengaan, voor zijn troon gaan staan. Hef ik daar mijn loflied aan:

41 Gezang 111: 1, 2 Refrein: Jezus leeft in eeuwigheid, zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van mijn leven. 2 Straks wanneer de grote dag begint, en het licht voor altijd overwint, zal de hemel opengaan, komt de Heer er aan. Heffen wij dit loflied aan:

42 Gezang 111: 1, 2 Refrein: Jezus komt in heerlijkheid, zijn sjaloom wordt wereldwijd. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van ons leven.

43

44 Gezang 114: 1, 2, 5, 7 1 Jezus is mijn toeverlaat. Hij, mijn Heiland, is het leven. Ik zal aan Gods wijze raad mij blijmoedig overgeven. Jaagt de dood nog angsten aan, Hij, mijn Heiland, heeft voldaan.

45 Gezang 114: 1, 2, 5, 7 2 Groot is ’t heil dat Jezus geeft. ’k Zal, als Hij, onsterflijk wezen, zijn, waar Hij, mijn Heiland, leeft. Waarom zou ik dan nog vrezen? ’t Heerlijk Hoofd is opgewekt, dat zijn leden tot zich trekt.

46 Gezang 114: 1, 2, 5, 7 5 In het stralend, hemels licht zullen wij de Heer ontmoeten. Aangezicht tot aangezicht mogen wij Hem blij begroeten. Wij, van alle smet ontdaan, zullen rein voor Jezus staan.

47 Gezang 114: 1, 2, 5, 7 7 Kerk van God, wees zeer verheugd, leg op Christus’ trouw u neder. Juich van harte, vol van vreugd: eenmaal komt Hij tot u weder, die met luid bazuingeschal ’t dodenrijk ontsluiten zal.

48

49 Collecte 1e collecte: Diaconie speciaal 2e collecte: Beheer en administratie

50 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 19 mei 09:30 Kerkdienst – ds. B. Dubbink (Assen- Kloosterveen) - Heilig Avondmaal. 14:00 Kerkdienst – ds. L.E. Leeftink (Assen-Peelo) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. A. Noppers jr. donderdag 23 mei 20:00 Vergadering Diaconie

51 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 26 mei 09:30 Kerkdienst – ds. J. Jongsma (Driesum C.A.) 09:30 Kind in Kerk onderbouw, Thema Hemelvaart en Pinksteren 14:00 Kerkdienst – dhr. F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. E. Wagenaar 19:00 LPA dienst (interkerkelijk)

52 Jarigen aanstaande week
zo H Alkema (79) di E. Wagenaar (52) do T. From - Mulder (70) vr P. Mulder (63)

53

54 Opwekking 585 1 Er is een dag, waar al wat leeft al lang op wacht, een dag van blijdschap, als heel de schepping wordt bevrijd. En op die dag, dan komt de Heer en haalt zijn bruid, die rein en stralend opgaat in zijn heerlijkheid.

55 Opwekking 585 2 Er klinkt geschal, wanneer de graven opengaan en doden opstaan, voor eeuwig levend door zijn kracht. Hun aardse tent wordt nu bekleed met heerlijkheid, de dood verzwolgen, overwonnen voor altijd.

56 Opwekking 585 Refrein: Spoedig zullen wij Hem zien en voor altijd op Hem lijken en Jezus kennen zoals Hij is, amen! Nooit meer tranen, nooit meer pijn, want wij zullen met Hem leven, in zijn nabijheid, voor altijd. Amen, amen!

57 Opwekking 585 3 Dus kijk omhoog en zie wat nog verborgen is, maar wat beloofd is, dat blijft in alle eeuwigheid. En als je lijdt, weet dat het maar voor even is. Als Jezus terugkomt, deel je in zijn heerlijkheid.

58 Opwekking 585 Refrein: Spoedig zullen wij Hem zien en voor altijd op Hem lijken en Jezus kennen zoals Hij is, amen! Nooit meer tranen, nooit meer pijn, want wij zullen met Hem leven, in zijn nabijheid, voor altijd. Amen, amen!

59

60 Amen

61

62 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google