De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe succesvol communiceren over & sensibiliseren voor de veiligheid?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe succesvol communiceren over & sensibiliseren voor de veiligheid?"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe succesvol communiceren over & sensibiliseren voor de veiligheid?
SMART-Safety © Hoe succesvol communiceren over & sensibiliseren voor de veiligheid?

2 Wie we zijn … in één slide

3 Presentatie Fullmark Ervaring Expertise Inwerken op de mens
Voortdurende innovatie Meertalig Rendabel

4 Observaties & Vaststellingen

5 Observaties & Vaststellingen
Ongevallen en incidenten inzake veiligheid zijn duur … Berekende u al eens de totale kost?

6 Observaties & Vaststellingen

7 Om het gedrag te beïnvloeden
“informeren” en “verpichten” voldoen niet meer.

8 De ladder van gedragsmaturiteit
inzake veiligheid

9 en de cyclus van duurzame gedragsverandering
De leercyclus en de cyclus van duurzame gedragsverandering Incompetent Onbewust Competent Onbewust Incompetent Bewust Herhaling > “reflex” Competent Bewust

10 Veiligheid & Competitiviteit
Bron: Deze studie gepubliceerd door ILO (International Labour Organisation) toont aan dat er minder dodelijke ongevallen voorkomen in de meest competitieve landen.

11 De “SMART-Safety © 3-2-1”-methode
Waarom “3-2-1” ?

12 SMART-Safety© is pijlers MÉHODE “SMART SAFETY” Iedereen betrekken
SEMAINE 1 Iedereen betrekken Creëer een collectieve betrokkenheid Aanzetten tot nadenken en redeneren, kennis niet opdringen Samenhorigheid creëren Herhalen in de tijd: ritueel BEHAVIOUR BASED

13 SMART-Safety© is assen
Opleiding & Coaching Ondersteuning op het terrein Communicatiemiddelen Sensibilisering & Animatie

14 Verminderen van en waarschuwen voor arbeidsongevallen
SMART-Safety© is objectief Verminderen van en waarschuwen voor arbeidsongevallen

15 De “SMART-Safety © 3-2-1”-methode
Presentatie

16 Ondersteuning op het terrein
Opleiding– Coaching Ondersteuning op het terrein Exlusieve benadering « Safety Coaching » Een echte « klik » op het vlak van motivatie en betrokkenheid Praktische oefeningen en rollenspellen die hun populariteit hebben bewezen. Echte begeleiding op het terrein Exclusieve pedagogische ondersteuning (Roadbook) Hiërarchische lijn + Specifieke benadering « Directie » + Praktische workshops « Medewerkers » Safety Roadbook Exclusieve pedagogische ondersteuning.

17 Collectieve betrokkenheid
“Veiligheid die niet wordt gezien, wordt ook niet waargemaakt!” Gestructureerde verspreiding (maandelijks). Strategische plaatsen op al uw sites.

18 De « toolbox » voor 100% participatieve veiligheidskwartiertjes!
Bewustmaking in teamverband 12 nieuwe filmpjes  12 affiches voor « Reflectie » en « Actie » De « toolbox » voor 100% participatieve veiligheidskwartiertjes! 12 « zoek de fout » posters 12 « rode-draad-thema’s »

19 Individuele bewustmaking
12 advieskaarten Iedereen persoonlijk betrekken Quiz - veiligheidswedstrijd

20 De leercyclus & de duurzame verandering van gedrag

21 Onze klanten getuigen over de impact van onze methode.

22 DOMINIQUE RIMMELE Immunotech
EDOUARD GOUX Sncf CAROLE GUILLET Schneider electric MARCEL VAN DUFFELEN ThyssenKrupp “… de resultaten van onze samenwerking met Fullmark kwamen overeen met onze verwachtingen: een daling van 50% van de arbeidsongevallen! ” “We zijn zeer tevreden over de participatieve opleidingen die Fullmark afleverde aan onze ploegleiders…” “… Zowel het gedrag als de sensibilisering zijn sterk veranderd, in positieve zin, met als resultaat een daling van het aantal ongevallen van maar liefst 75% …” PIERRE FOUCHARD Cérélia DOMINIQUE RIMMELE Immunotech “Na een werkperiode van 9 maanden hebben we in onze accidentologie een daling genoteerd van 44% op groepsniveau. Deze goede prestaties zijn deels te danken aan de uitvoering, binnen onze fabrieken, van een communicatiecampagne voor meer veiligheid in samenwerking met Fullmark en met animatie van gesprekken via begeleiding in de directe omgeving. Petje af voor de uitstekende prestatie van de opleider die erin geslaagd is om de hiërarchische lijn te mobiliseren” “De deelnemers en ikzelf hebben enorm genoten van deze opleiding vooral omdat de nadruk ligt op communicatietechnieken over de veiligheid en omwille van de 100% participatieve methode.” RICHARD EECKHOUT Arcelor Mittal (ufaciers) CLAUDE VOISEUX Keolis “Vóór de Fullmark-campagne stond de teller op 18 arbeidsongevallen met werkonderbreking. We zijn er dit jaar in geslaagd om dit aantal terug te brengen naar 0; bovendien is de feedback van de veiligheidskwartiertjes uitstekend!” “Nadat we een aantal pieken hadden bereikt, is het aantal arbeidsongevallen in enkele maanden tijd gedaald met 60% dankzij de deugdelijke collectieve en individuele sensibiliseringsmethode van Fullmark. Deze aanpak zal nu worden uitgebreid en toegepast op het hele bedrijf.”


Download ppt "Hoe succesvol communiceren over & sensibiliseren voor de veiligheid?"

Verwante presentaties


Ads door Google