De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opbouw en keuring van steigers

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opbouw en keuring van steigers"— Transcript van de presentatie:

1 Opbouw en keuring van steigers

2 Opbouw en keuren van steigers Het bouwen van steigers mag slechts worden opgedragen aan bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd. Bij opdrachtomschrijving mag geen misverstand kunnen ontstaan over de afmetingen, zwaarte en doel van de steiger. Bij het verstrekken van opdrachten moet zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de werkzaamheden, die door diverse vakrichtingen op de steiger moeten worden uitgevoerd.

3 Controle De steigerbouwer hangt tijdens de bouw van de steiger de steigerlabeletui ‘Steiger niet gebruiken’ aan de steiger op een goed zichtbare plaats bij de toegang(en) tot de steiger.

4 Controle Is de steiger gereed, dan vult de steigerbouwer de steigerlabel in en geeft deze aan de coördinator. Nadat de coördinator de steiger heeft gecontroleerd en goedgekeurd, vult hij de steigerlabel in en plaatst deze in de etui. De steiger is dan vrijgegeven voor gebruik.

5 Controle De technische coördinatoren zijn gerechtigd steigers te controleren, mits zij hierin zijn getraind. Constateert men aan een steiger gebreken, waardoor de veiligheid in gevaar is, dan dient degene, die het gebrek heeft vastgesteld de steigerlabel te verwijderen en in te leveren bij de coördinator.

6 Modellen Steigerlabel etuis zijn in diverse modellen leverbaar
Modellen Steigerlabel etuis zijn in diverse modellen leverbaar. Onze standaard etui is een rechthoekig staand model, voorzien van een ophangoog met nikkel ring en een transparant vlak en voorzien van de tekst ‘steiger niet betreden’. Daarnaast kan er voor de klant een ‘vierkant’ model op maat gemaakt worden met als afmeting 180x160mm. Deze kan in elk gewenste kleur, voorzien van transparant vlak, ophangoog met of zonder nikkel ring en elke bedrukking geproduceerd worden, mits deze maar voldoet aan de ‘Richtlijn Steigers’. Steigerlabels voor onze standaard etui zijn aan de voorzijde geel met de tekst ‘steiger geschikt’ en de achterzijde is geel/rood met de tekst ‘herkeuring’. Voor de ‘maatwerk’ labels kan de klant bij zijn eigen drukker kaarten op maat laten maken voorzien van bedrijfslogo en tekst volgens de aangegeven richtlijnen. De minimale bestelhoeveelheid voor maatwerk etuis is 250 stuks.

7 Steigeretui en label: veiligheid voorop


Download ppt "Opbouw en keuring van steigers"

Verwante presentaties


Ads door Google