De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van stress naar succes Een onderzoek naar een passende werkwijze bij cliënten met schulden in combinatie met stress Waar gaat dit onderzoek over? Het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van stress naar succes Een onderzoek naar een passende werkwijze bij cliënten met schulden in combinatie met stress Waar gaat dit onderzoek over? Het."— Transcript van de presentatie:

1 Van stress naar succes Een onderzoek naar een passende werkwijze bij cliënten met schulden in combinatie met stress Waar gaat dit onderzoek over? Het inzetten van Mobility Mentoring (een nieuwe methode uit Amerika) binnen de schuldhulpverlening. De methode: Mobility Mentoring Bij Mobility Mentoring wordt er van de hulpverlener verwacht dat hij de cliënt als gelijke ziet, ondersteunt en motiveert. De beschreven methode legt de nadruk op stressreductie. Stress dient aangepakt te worden alvorens men aan de schuldenproblematiek kan werken. Mobility Mentoring gebruikt hiervoor de volgende instrumenten: de Brug naar zelfredzaamheid, het Doel- actieplan en de Economische Afhankelijkheidsindex. Waarom is deze methode zo belangrijk? Organisaties ervaren dat cliënten afspraken vergeten, beloften niet nakomen, snel opgeven, weinig flexibel zijn en snel boos zijn. Crittention Women’s Union stelt dat deze problematieken kunnen ontstaan uit stress. Op de foto is te zien dat de hersenen van mensen met chronische stress voor een deel verlamd zijn. De methode die hiervoor is ontwikkelt, Mobility Mentoring, volgt het wetenschappelijk onderbouwde idee dat het wegnemen van stress een noodzakelijke voorwaarde is om blijvend uit armoede te komen. Het geven van complimenten in combinatie met het opstellen van doelen en het reflecteren op doelen is van groot belang. Het overkoepelende doel hiervan is dat de cliënt in zijn eigen kracht gezet moet worden door de hulpverlener. Het contact bij Mobility Mentoring is intensief. Mobility Mentoring kan een zienswijze zijn waar de schuldhulpverleners houvast aan hebben. Contactgegevens: Diane Berkhout & Romy Jongen Maatschappelijk werkers uur Afsluiting: Ik doe mee tegen armoede en schulden in Leiden


Download ppt "Van stress naar succes Een onderzoek naar een passende werkwijze bij cliënten met schulden in combinatie met stress Waar gaat dit onderzoek over? Het."

Verwante presentaties


Ads door Google